OP Suur-Savon Pieksämäen konttori muuttaa Veturitalleille

OP Suur-Savon Pieksämäen konttori muuttaa Veturitalleille loppuvuonna 2023. Pankin toimitusjohtaja Jari Himasen mukaan Pieksämäen nykyisen konttorin liiketila on huonokuntoinen, eikä se vastaa tämän päivän pankkitoiminnan vaatimuksia.

 

Pankki selvittää parhaillaan löytyykö nykyiselle konttorikiinteistölle uusi omistaja, joka on valmis satsaamaan kiinteistöön ja kehittämään sitä. ”Uudella omistajalla on oltava kiinteistön ja tilojen kehittämissuunnitelma”, Himanen kertoo. Pankin tavoitteena on, että kiinteistölle tai tontille luodaan uutta toimintaa, joka edistää Pieksämäen keskustan elinvoimaa.

 

OP Suur-Savo on vuokrannut uuden konttoritilan Pieksämäen kaupungilta. Jari Himanen on tyytyväinen tilaratkaisuun: ”Yhteistyö Pieksämäen kaupungin kanssa on sujunut erinomaisesti. Saamme uudet tilat, jotka palvelevat sekä asiakkaita että henkilöstöä paremmin.” Uutta tilaa suunnitellaan yhdessä henkilökunnan kanssa, ja tilan suunnittelussa kiinnitetään huomiota työergonomiaan sekä äänieristykseen. Konttoriin on esteetön kulku katutasossa ja pysäköintipaikat ovat lähellä. Uusissa viihtyisissä tiloissa on 600 neliötä.

 

Pieksämäen kaupungin elinkeinojohtaja Markus Vesterinen iloitsee onnistuneesta yhteistyöstä: ”Hienoa, että löysimme tilaratkaisun OP Suur-Savolle Veturitalleilta. OP Suur-Savo tuo Veturitalleille lisää asiakasvirtaa ja vahvistaa kulttuurihistoriallista rakennusta ihmisten kohtaamispaikkana.”

 

Uuden konttorin palveluajat pysyvät entisellään. Kassapalvelut ovat avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9.30–12.30, asiantuntijapalvelut toimivat ajanvarauksella entiseen tapaan. Nykyiset työntekijät jatkavat uusissa tiloissa – Pieksämäen alueella OP:lla työskentelee parisen kymmentä asiantuntijaa pankki-, vakuutus- ja kiinteistönvälitystehtävissä. Uudessa konttorissa ei ole asiakirjasäilytystä tai tallelokeroita. Pankki on yhteydessä asiakkaisiin, joilla on näitä palveluja.

 

Tilamuutoksia aletaan tehdä kesällä, ja pankki muuttaa Veturitallin kiinteistöön loppuvuonna 2023. Muutostöissä hyödynnetään paikallisia tekijöitä mahdollisimman paljon, ja pankki vastaa tilamuutosten kustannuksista.