Suur-Savon Osuuspankki on myynyt Mikkelin Forumin osakkeensa – ostajana suomalainen kiinteistörahasto

Suur-Savon Osuuspankki on myynyt kaikki Mikkelin Forum Oy:n osakkeensa DEAS Property Fund Finland I Ky:lle. Osakkeiden hallinta- ja omistusoikeus siirtyy uudelle omistajalle 1.2.2023. Mikkelin Forumiin, Porrassalmenkatu 21:een tehdyt vuokrasopimukset ja niihin liittyvät vuokravakuudet siirtyvät kaupan myötä DEAS Property Fund Finlandille.

Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen on tyytyväinen kauppaan: ”Hienoa, että kotimaista kiinteistörahastoa kiinnostaa hyväkuntoinen kiinteistö, jossa on hyvät vuokralaiset. Muiden kuin omien toimitilakiinteistöjen omistaminen ei kuulu tämän päivän pankkitoimintaan. Sen vuoksi olimme valmiita luopumaan Porrassalmenkatu 21 huoneistojen omistuksesta. Pankin perustehtävä on rahoittaa henkilö- ja yritysasiakkaiden hankkeita ja tukea tätä kautta toimialueen elinvoimaisuutta.”

Suur-Savon Osuuspankin Mikkelin konttori, Porrassalmenkatu 19, jatkaa toimintaansa normaalisti. Himanen kertoo, että: ”31.1.2023 tehty kiinteistökauppa ei liity Mikkelin konttoriimme millään tavalla. Konttorin tilat ovat jatkossakin pankin omistuksessa.”

DEASin Pekka Riikosen mukaan Porrassalmenkatu 21:n kiinteistö vastaa monessa suhteessa ostajan tavoitteita: ”Kiinteistön sijainti maakuntakeskuksen keskustassa, torin vieressä on erinomainen. Lisäksi kiinteistö on hyvässä kunnossa ja sillä on vakaat ja varmat vuokralaiset.”

DEAS Property Fund Finland I Ky (DPFF) on vuonna 2005 perustettu, toimitilakiinteistöihin sijoittava kiinteistörahasto. DPFF on kokonaan suomalaisessa omistuksessa, ja se omistaa 60 toimitilakiinteistöä eri puolilla Suomea. Rahaston suurimmat sijoittajat ovat kotimaisia eläkevakuutusyhtiöitä: Ilmarinen, Keva, LähiTapiola, Merimieseläkekassa ja Kirkon keskusrahasto. DEAS Asset Management on osa DEAS Groupia. Yli sadan kiinteistöalan ammattilaisen voimin DEAS Asset Management on johtava kiinteistösijoitus- ja varallisuudenhoitoyhtiö Pohjoismaissa. Se hallinnoi asiakkaidensa lukuun yli 9,4 miljardin euron (AuM) varallisuutta, joka koostuu 500 kiinteistöstä neljässä eri maassa.