Nuori mies kävelee aurinkoisena syyspäivänä mäntypuiden siimeksessä.

OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat pääsivät vaikuttamaan oman alueensa vastuullisuustekoihin – Tärkeimmäksi teemaksi nousi lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen

OP Turun Seutu kysyi tänäkin syksynä omistaja-asiakkailtaan, millaisia vastuullisuustekoja osuuspankin tulisi toteuttaa. Pankin omistaja-asiakkaat valitsivat tärkeimmiksi teemoiksi lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemisen, ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja fiksun rahankäytön valmentamisen lapsille ja nuorille. Kolmatta kertaa järjestettyyn valtakunnalliseen kyselyyn osuuspankit saivat yhteensä lähes 49 000 vastausta.

Kaikkien aikojen teot tuovat OP Turun Seudun vastuullisuusohjelmaa eläväksi. Haluamme tietää, mikä omistaja-asiakkaillemme on tärkeää ja millaiseen vastuullisuustyöhön meidän tulisi erityisesti panostaa,

Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn tavoitteena on osallistaa omistaja-asiakkaita vaikuttamaan oman osuuspankin vastuullisuustyöhön ja sitä kautta toimialueen tulevaisuuteen. Kysely toteutettiin OP Mediassa 18.9.–29.10.2023, ja osuuspankit hyödyntävät sen tuloksia päätöksenteossaan.

- Viime vuoteen verrattuna on vastauksissa tapahtunut jonkin verran muutosta. Selkeästi eniten ääniä sai lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen, kun taas viime vuonna nuorten koulutuksen ja työllistämisen edistäminen keräsi eniten ääniä. Teot ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ovat pysyneet kärkisijoilla jo useamman vuoden ajan, kertoo muutos- ja kehitysjohtaja Irma Hyvärinen.

Pankin joululahjoituskohde tullaan valitsemaan Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn tuloksen perusteella, joten tänä vuonna lahjoitus kohdennetaan lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Varsinainen kohde julkistetaan joulukuun alkuun mennessä.

Painotamme vuoden 2024 yhteistyökumppanivalinnoissa ja vastuullisuusteoissa omistaja-asiakkaidemme toivomia teemoja. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemisen lisäksi tulemme tekemään vastuullisuustekoja niin monimuotoisemman lähiluonnon hyväksi kuin talous- ja digitaitojenkin edistämiseksi.

- Kaikkien aikojen teot tuovat OP Turun Seudun vastuullisuusohjelmaa eläväksi. Haluamme tietää, mikä omistaja-asiakkaillemme on tärkeää ja millaiseen vastuullisuustyöhön meidän tulisi erityisesti panostaa, jatkaa Hyvärinen.

Vastuullisuusteoistamme kerromme pitkin vuotta esimerkiksi täällä verkkosivuillamme op.fi/turunseutu, sosiaalisen median kanavissamme (FB ja IG) sekä OP Mediassa.