Fonder och fondsparande för företag

Genom att placera och spara försäkrar du dig om att även företagets tillgångar är sysselsatta. Att spara och placera i fonder är ett enkelt och smidigt sätt att sträva efter vinst.

Varför lönar det sig att placera företagets tillgångar i en fond?

Genom att placera ökar du ditt företags kapital och kan förbereda dig för exempelvis förändringar och investeringar. Placeringar tryggar även företagets finansieringsmöjligheter i framtiden, eftersom placeringsobjekt kan användas för finansiering av investeringar eller som säkerhet för lån. 

Hur kan ett företag börja fondspara?

Företaget kan göra placeringar i fonden som engångsplaceringar eller som automatiserat månadssparande. Man kan börja månadsspara med ett lämpligt belopp, exempelvis 50 €/månad. Beloppet som sparas kan ändras enligt behov.

Vilka fonder lönar det sig att placera i år 2024?

Medel som sparas i fonder placeras på ränte- och aktiemarknaden och du kan räkna med avkastning på dina pengar på lång sikt. Läs mer om olika fonder och deras beräknade avkastning och välj de fonder som passar bäst för just ditt företag att spara och placera i.

Vilka fonder ska man placera i just nu? För att det ska vara ännu enklare att spara och placera i fonder sammanställer vi månatligen experternas fondtips.

Så här kan dina besparingar växa – testa sparräknaren

Placering är alltid förknippat med risker. Placeringarnas värde kan öka eller minska, och placeraren kan förlora det placerade kapitalet delvis eller helt. Också den förväntade avkastningen kan utebli. OP-fonderna förvaltas av OP-Fondbolaget Ab. Tjänsterna för placering tillhandahålls av andelsbanken.