Miten sähkökatkos vaikuttaa pankkiasiointiin

Laajan sähkökatkoksen sattuessa pankkiasiointi vaikeutuu väliaikaisesti:

  • Suljemme konttorit sähkökatkon vaikutusalueella. 
  • Asiakaspalvelu palvelee rajoitetusti. 
  • Korttien ja pankkitunnusten sulkunumerot toimivat edelleen vuorokauden ympäri. Ne keskittyvät pelkästään sulkupalveluun. 

Sähkökatko ei vaikuta kyseisenä päivänä veloitettaviin maksuihin. Pyrimme pitämään itsepalvelukanavat, kuten op.fi-palvelun ja OP-mobiilin, toiminnassa varajärjestelyin. Asiakkaidemme kannattaa mahdollisuuksien mukaan seurata OP:n virallista häiriötiedotusta esimerkiksi op.fi-palvelussa ja sosiaalisessa mediassa.

Korttimaksaminen ei välttämättä toimi, jos kauppojen tai niiden maksuliikenteen järjestelmät ovat poissa käytöstä. Jos automaatit eivät saa sähköä, käteistä ei voi nostaa. 

Rahat pysyvät parhaassa turvassa pankissa

Suuria käteissummia ei kannata turvallisuussyistä säilyttää kotona. Asiointi esimerkiksi kaupassa estyy joka tapauksessa sähköjen katketessa. 

Rahat säilyvät parhaassa tallessa pankkitilillä, sillä tilivarat kuuluvat talletussuojan piiriin. Käteistä voi nostaa automaattien lisäksi kauppojen kassoilta Keskon, Tokmannin ja R-kioskin pisteissä. 

Häiriötilanteissa asiakaspalvelumme saattaa ruuhkautua, joten pyydämme asiakkaitamme pysymään rauhallisina ja välttämään turhia yhteydenottoja. Saamme tiedon kulloisistakin sähkökatkoista emmekä voi jouduttaa sähköjen palaamista.

Lisätietoa sähkökatkoihin varautumisesta

Tutustu myös Pohjola Vakuutuksen ohjeisiin sähkökatkoon varautumisesta ja sähkökatkosta aiheutuvien vahinkojen ennaltaehkäisystä.