Lainat

Usein kysytyt kysymykset

Maksuvapaa kuukausi – Miten voin saada maksuvapaan kuukauden Jousto-, Täsmä- ja OP Tarkkaluottoon?

Voit saada Joustoluottoon, Täsmäluottoon ja OP Tarkkaluottoon yhden maksuvapaan kuukauden vuodessa. Sinä aikana et lyhennä luottoa tai maksa korkoja. Maksuvapaasta ei peritä kuluja. Maksuvapaa on joka vuosi sama kalenterikuukausi.

Hae maksuvapaata Joustoluottoon

Hae maksuvapaata Täsmäluottoon

Voit hakea maksuvapaata OP Tarkkaluottoon soittamalla OP Tarkkaluoton asiakaspalveluun 010 252 7450, ma–pe 8–16.30.

Eräpäivän tai lainan maksuerän muutos – Miten voin muuttaa lainani maksusuunnitelmaa

  • Vakuudelliset lainat, kuten asuntolaina, opintolaina ja pankkilaina: hae muutosta op.fi:ssä tekemällä hakemus kirjautuneena asiakkaana.
  • Vakuudettomat lainat, kuten Joustoluotto ja Täsmäluotto: muutokset voi tehdä ilman hakemusta op.fi:ssä kirjautuneena asiakkaana.
  • Vakuudeton OP Tarkkaluotto: maksusuunnitelman muuttaminen onnistuu soittamalla OP Tarkkaluoton asiakaspalveluun 010 252 7450, ma–pe 8–16.30. Puhelun hinta: normaali paikallisverkkomaksu (pvm) tai kotimaisen matkapuhelinoperaattorin hinnaston mukainen matkapuhelinmaksu (mpm).

Katso tarkat ohjeet maksuohjelman muutokseen täältä >


Hyvä tietää eräpäivän ja maksuerän muutoksesta:

  • Voit yhdellä hakemuksella hakea samanaikaisesti muutosta useampaan lainaan. Haettavia muutoksia voivat olla lyhennysvapaa, maksuerän muutos pienemmäksi tai suuremmaksi sekä eräpäivän muutos.
  • Hakemuksessa kysytään mihin lainaan tai lainoihin haet muutosta, millaista muutosta haet, mitkä ovat tulosi ja menosi, sekä syy muutoksen hakemiseen.
  • Jos lainalla on useampi velallinen, lähetetään tekemäsi hakemus kanssavelallisen verkkopalveluun tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi. Hakemus tulee käsiteltäväksi pankkiin, kun kaikki velalliset ovat hyväksyneet hakemuksen. Muutoksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen kulu. Tutustu hinnastoon ennen hakemuksen lähettämistä.

Lyhennysvapaa - Miten voin saada lainalleni lyhennysvapaata?

Lyhennysvapaan aikana pidät taukoa lainan pääoman lyhentämisestä ja maksat lainastasi pelkkiä korkoja.

Voit hakea lyhennysvapaata op.fi:ssä tekemällä lainan muutoshakemuksen. Lyhennysvapaata voi hakea vakuudellisiin lainoihin, kuten asuntolainaan, opintolainaan ja pankkilainaan. Näihin lainoihin ei voi hakea maksuvapaata kuukautta.

Katso tarkat ohjeet maksuohjelman muutokseen täältä. >


Hyvä tietää lyhennysvapaan hakemisesta:

  • Voit yhdellä hakemuksella hakea samanaikaisesti muutosta useampaan lainaan. Haettavia muutoksia voivat olla lyhennysvapaa, maksuerän muutos pienemmäksi tai suuremmaksi sekä eräpäivän muutos.
  • Hakemuksessa kysytään mihin lainaan tai lainoihin haet muutosta, millaista muutosta haet, mitkä ovat tulosi ja menosi, sekä syy muutoksen hakemiseen.
  • Jos lainalla on useampi velallinen, lähetetään tekemäsi hakemus kanssavelallisen verkkopalveluun tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi. Hakemus tulee käsiteltäväksi pankkiin, kun kaikki velalliset ovat hyväksyneet hakemuksen. Muutoksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen kulu. Tutustu hinnastoon ennen hakemuksen lähettämistä.

Kuinka haen asuntolainaa?

Aloita aina täyttämällä asuntolainahakemus verkossa. Tarkemmat ohjeet asuntolainan hakemiseen löydät alla olevasta linkistä. Huomioithan, että tarvitset asuntolainan hakemiseen verkkopankkitunnukset. Jos sinulla ei ole minkään pankin verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää

Veloitustilin muutos – Miten voi muuttaa veloitustiliä, jolta laina maksetaan?

Lainan veloitustilin voi muuttaa verkkoviestillä. Jos velka on useamman nimissä, jokaisen pitää täyttää oma samansisältöinen verkkoviesti veloitustilin muutoksesta. Mainitse verkkoviestissä, että kyseessä on lainanhoitotilin muutos. Merkitse viestiin lainan numero ja tilinumero, jolta lainan maksut voidaan jatkossa veloittaa.

Tutustu hinnastoon ennen hakemuksen lähettämistä.