Näin pääset alkuun digitaalisten palveluidemme käytössä

Onko käytössäsi OP:n tunnukset, mutta et ole niitä vielä hyödyntänyt? Olemme koonneet avuksesi aloittelijan oppaan digitaalisten palveluidemme käytöstä.

Tarvitset digitaalisia palveluita varten

  • OP:n tunnukset
  • Avainlukulistan
  • Matkapuhelimen, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä. Kirjautuminen ja maksut vahvistetaan tarvittaessa tekstiviestin avulla.

Muistathan, että tunnukset ovat henkilöllisyystodistuksesi verkossa. Älä koskaan luovuta tai lainaa niitä muille.

Valitse sinulle sopivin palvelu

Kaikissa digitaalisissa palveluissamme hoidat asioitasi sujuvasti ja turvallisesti. Palveluihin tunnistaudut joko Mobiiliavaimella tai avainlukulistan avulla. Mobiiliavaimen saat käyttöösi OP-mobiili -sovelluksessa.

Lue lisää tunnistautumisesta

Tutustu palveluihimme ja ota käyttöösi sinulle sopivin vaihtoehto, kun käytössäsi on OP:n tunnukset.

OP Saavutettava – peruspankkipalvelut helposti ja selkeästi

Jos digitaalisten palveluiden käyttäminen tai ylipäätään verkossa toimiminen ei ole sinulle vielä luontaista, ota käyttöösi OP Saavutettava -verkkopalvelu. Palvelu tarjoaa peruspankkipalvelut helposti ja selkeästi. Pystyt hoitamaan maksut ja rahan siirron omalle tilille sekä tarkastelemaan tilejäsi, tiliesi saldoja ja tilitapahtumia.

OP Saavutettavaa voit käyttää tietokoneellasi tai tabletillasi.

Op.fi-palvelu – täyden palvelun verkkopankki

Tällä hetkellä olet osoitteessa www.op.fi toimivassa op.fi-palvelussa. Kirjautumalla op.fi-palveluun pääset hoitamaan monipuolisesti pankki- ja vakuutusasioitasi. Jos digitaaliset palvelut ovat sinulle tuttuja ja käytät asiointiin tietokonetta, ota käyttöösi op.fi-palvelu.

Op.fi-palvelua voit hyödyntää myös kirjautumatta sisään. Löydät etusivulta tärkeitä uutisia sekä pääset tutustumaan tarjoamiimme palveluihin ja tuotteisiin.

Jos käytössäsi on älypuhelin tai tabletti, ota päivittäisten pankki- ja vakuutusasioiden hoitoon käyttöösi OP-mobiili -sovellus.

OP-mobiili – älypuhelimeen tai tablettiin ladattava sovellus

Jos olet tottunut käyttämään älypuhelinta tai tablettia, kannattaa pankki- ja vakuutusasiat hoitaa OP-mobiilissa. Voit ladata sen laitteeseesi sovelluskaupasta. OP-mobiilissa voit esimerkiksi seurata korttitapahtumia, tarkastella lainojasi, maksaa ja hyväksyä laskuja, seurata tiliesi saldoja ja siirtää rahaa tililtä toiselle kätevästi. Myös vakuutustietosi ovat OP-mobiilissa ja voit vahingon sattuessa tehdä korvaushakemuksen.

Näin otat OP-mobiilin käyttöösi:

  1. Lataa OP-mobiili maksutta älylaitteesi sovelluskaupasta.
  2. Kun olet ladannut sovelluksen, kirjaudu sisään OP:n tunnuksillasi ja syötä avainluku.
  3. Ota sen jälkeen käyttöön Mobiiliavain, jotta voit tunnistautua ja vahvistaa maksuja OP-mobiilissa itse valitsemallasi PIN-koodilla.
  4. Ota käyttöön sormenjälkitunnistus tai kasvotunnistus, jos laitteesi tukee tätä ominaisuutta. Sen avulla voit jatkossa kirjautua sovellukseen.

Jos sinulla ei vielä ole OP:n tunnuksia, saat ne varaamalla ajan konttoriin. Saat samalla myös avainlukulistan. Ota henkilöllisyystodistuksesi mukaan.