OP:n avainlukulistan käyttö, tilaaminen ja vaihto

OP:n tunnusten myötä saat henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen, salasanan ja avainlukulistan. Säilytä niitä niin, etteivät muut pääse niihin käsiksi. Tunnusten avulla saat myös OP-mobiiliin kuuluvan Mobiiliavaimen käyttöösi. Jos asioit pääosin mobiililaitteilla, sinun kannattaa käyttää avainlukulistan sijaan Mobiiliavainta.

Miten avainlukulista toimii 

  • Avainlukulistalla tunnistaudut OP:n digipalveluihin ja todennat henkilöllisyytesi verkossa. Kun valitset tunnistustavaksi avainlukulistan, tarvitset 
  • käyttäjätunnuksen 
  • salasanan 
  • avainlukulistan 
  • puhelimen, johon voit tarvittaessa vastaanottaa tekstiviestitse vahvistuksen maksusta tai kirjautumisesta op.fi-palveluun. Puhelimesi on oltava oma ja henkilökohtainen, eli yhteiskäyttöpuhelin ei tähän sovellu. 

Avainlukulistalla asioidessasi tarvitset puhelimen, johon voit vastaanottaa lisävahvistuksena tekstiviestejä. Lähetämme vahvistusviestit numerosta +358 40 711 8180 ja niiden allekirjoittajana on OP. Huomioithan, että emme vaadi tekstiviestivahvistusta joka kerta. 

Avainlukulistan käyttö 

  1. Varmista, että olet kirjautumassa OP:n digipalveluihin tai muuhun luotettavaan palveluun. Älä koskaan anna tunnuksiasi sivulle, jolle olet siirtynyt esimerkiksi tekstiviestissä tai sähköpostissa olevan linkin kautta. 
  2. Valitse tunnistustavaksi Avainlukulista. Sitten syötä käyttäjätunnus ja salasana palveluun.  
  3. Palvelu pyytää yhden avainluvun satunnaisessa järjestyksessä. Etsi avainlukulistaltasi se avainluku, jonka järjestysnumero on ilmoitettu palvelussa tai tekstiviestissä. Kirjoita avainluku palvelussa olevaan kenttään ja valitse Vahvista.  
  4. Valitse Jatka. 

Huomaa, että palvelussa pyydetään avainlukua aina, kun vahvistat tai maksat jotain. Lisävahvistus lähetetään tarvittaessa tekstiviestitse numeroon, jonka olet liittänyt tunnukseesi.

Uuden avainlukulistan tilaaminen 

Sinulle lähetetään automaattisesti uusi avainlukulista, kun käytössäsi olevalla avainlukulistalla on 20 avainlukua jäljellä. Postitamme uuden avainlukulistan asiakastiedoissasi olevaan osoitteeseen. 

Voit myös itse tilata uuden avainlukulistan op.fi-palvelussa tai ottamalla yhteyttä OP:n asiakaspalveluun. Voit hakea uuden avainlukulistan myös lähimmästä osuuspankistasi. Ota tällöin mukaasi passi tai henkilökortti.

Avainlukulistan vaihto  

Sinun tulee vaihtaa avainlukulista ennen kuin sillä olevat lukuparit on käytetty loppuun.  

Kun vaihdat avainlukulistaa, sinun täytyy itse aktivoida uusi avainlukulista käyttöön op.fi-palvelussa. Uuden avainlukulistan käyttöönottoon tarvitset käytössäsi olevan eli vanhan avainlukulistasi, jossa on jäljellä vähintään kolme käyttämätöntä avainlukua.  

Lisäksi tarvitset aktivointiin uuden avainlukulistan, jossa on uuden avainlukulistan kymmennumeroinen aktivointikoodi. 

Lisävahvistusnumero – mikä on lisävahvistus ja miten se toimii? 

Lisävahvistaminen on turvaominaisuus, joka suojaa sinua väärinkäytöksiltä. Lisävahvistusnumero on tunnukseesi liitetty puhelinnumero, johon lähetetään tarvittaessa tekstiviestillä tapahtuman tiedot ja vahvistusohjeet. 

Kun saat lisävahvistustekstiviestin, tarkista aina viestin sisältö huolellisesti. Jos tekstiviestin tiedot täsmäävät aloittamasi tapahtuman tietoihin, voit hyväksyä tapahtuman. Jos viestin tiedot poikkeavat aloittamasi tapahtuman tiedoista, älä hyväksy tapahtumaa. Lähetämme lisävahvistuksen tekstiviestit numerosta +35840 7118180 ja viestien allekirjoittajana on OP. 

Jos saat lisävahvistusviestin, kun et itse asioi tunnuksellasi tai jos viestin tiedot eivät täsmää tapahtumaan, jota olet tekemässä, estä tunnuksesi käyttö olemalla yhteydessä OP:n asiakaspalveluun tai OP Sulkupalveluun (24h). Sulje tunnuksesi myös, jos epäilet niiden joutuneen vääriin käsiin. Uudet tunnukset saat käymällä konttorissa. Muistathan ottaa mukaasi passin tai henkilökortin.