Mies kirjautuu OP-mobiiliin Mobiiliavaimella

Mobiiliavain

Aina kätesi ulottuvilla oleva näppärä ja turvallinen tunnistustapa

Mobiiliavain on turvallinen tunnistustapa, joka kulkee aina mukanasi

Löydät sen älypuhelimesi tai tablettisi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili-sovelluksesta.

Mobiiliavaimella asioit digipalveluissamme

Kirjaudut ja vahvistat maksuja sekä tapahtumia turvallisesti ja kätevästi Mobiiliavaimella, ilman avainlukulistaa.

Mobiiliavaimella tunnistaudut myös muihin palveluihin sekä vahvistat verkko-ostostesi maksut

Tunnistaudut palveluihin nopeasti ja turvallisesti Mobiiliavaimella, missä ja milloin vain.

Lataa maksuton OP-mobiili tai OP-yritysmobiili ja ota Mobiiliavain käyttöösi:

Lataa App Storesta
Lataa Google Play

Miten otan Mobiiliavaimen käyttööni?

Mobiiliavaimen saat käyttöösi lataamalla OP-mobiili- tai OP-yritysmobiili-sovelluksen maksutta älypuhelimeesi tai tablettiisi. Lataa sovellus laitteesi virallisesta sovelluskaupasta, eli Applen App Storesta tai Android-laitteilla Google Playstä. Käyttöönottoa varten tarvitset myös OP:n tunnukset (käyttäjätunnuksen, salasanan sekä avainlukulistan). 

Kun kirjaudut ensimmäisen kerran OP-mobiiliin tai OP-yritysmobiiliin, pääset määrittämään henkilökohtaisen Mobiiliavain-PIN-koodin. Tämän jälkeen voit asioida Mobiiliavaimella OP:n digitaalisten palveluiden lisäksi muissa vahvaa tunnistautumista vaativissa palveluissa. Mobiiliavaimen löydät aina avaamalla OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin.

Vaikka käyttäisit pääsääntöisesti Mobiiliavainta, pidä käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja avainlukulistasi tallessa. Tarvitset näitä, jos laitteesi vaihtuu. Muista myös ilmoittaa meille, jos tunnukseesi liitetty puhelinnumero vaihtuu.

Mobiiliavain alaikäiselle

Lapset ja nuoret voivat toukokuusta 2022 alkaen käyttää OP-mobiilia ja Mobiiliavainta asioidensa hoitamiseen. Mobiiliavainta voi käyttää OP:n digitaalisten palveluiden lisäksi vaikkapa korttiostosten vahvistamiseen verkossa. Yli 12-vuotias saa huoltajien suostumuksella tunnistautua vahvaa tunnistautumista vaativissa palveluissa, kuten Opintopolussa, Kannassa tai Kelassa. 

Mobiiliavaimen vaihto ja käyttöönotto uudella laitteella

Mobiiliavaimen käyttöönotto uudella laitteella ei poikkea merkittävästi siitä, kun olet ottanut Mobiiliavaimen ensimmäisen kerran käyttöön. Kun puhelimesi tai laitteesi vaihtuu, toimi näin:

  1. Lataa uudelle laitteellesi OP-mobiili- tai OP-yritysmobiili-sovellus. 
  2. Kirjaudu OP-mobiiliin tai OP-yritysmobiiliin tunnuksillasi. Tarvitset kirjautumista varten käyttäjätunnuksen, salasanan ja avainlukulistan. Et siis voi käyttää tässä vanhaa Mobiiliavaintasi. 
  3. Varmista, että puhelimesi on päällä ja verkossa, sillä lähetämme siihen lisävahvistuksen tekstiviestitse. 
  4. Määritä ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä uudelle laitteellesi Mobiiliavain-PIN-koodi.
  5. Poista vanha Mobiiliavain kun olet varma, että uusi Mobiiliavain toimii. Voit poistaa vanhan laitteesi Mobiiliavaimen uuden laitteen OP-mobiili- tai OP-yritysmobiili-sovelluksessa. Vanhan Mobiiliavaimen voi poistaa myös op.fi-palvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Pidä Mobiiliavaimen vaihdon jälkeenkin käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja avainlukulistasi tallessa. Tarvitset niitä aina, kun otat Mobiiliavainta käyttöön uudella puhelimella tai tabletilla. 

Mitä teen, jos puhelimeni katoaa?

Jos puhelimesi katoaa tai varastetaan, ota heti yhteyttä OP:n asiakaspalveluun tai OP Sulkupalveluun. Tarkista palveluiden yhteystiedot.   

Mihin palveluihin voin tunnistautua Mobiiliavaimella?

 

  • kun soitat asiakaspalveluumme
  • OP-mobiili ja OP-yritysmobiili
  • op.fi-palvelu
  • muut palvelut kuten OmaVero, Kela, koulujen yhteishaut ja valintakokeet.

Olin skeptinen Mobiiliavaimen käyttöönottoa kohtaan tietoturvan vuoksi. Päätin kuitenkin ottaa Mobiiliavaimen käyttööni ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Avainlukulistaa ei tarvitse enää stressata. Kirjautuminen ja maksujen vahvistaminen op.fi-palvelussa on sujuvoitunut merkittävästi. Kohokohta oli, kun tajusin pystyväni maksamaan kalastushoitomaksun mökiltä käsin ja pääsin siltä seisomalta kalaan, vaikka avainlukulista oli unohtunut kotiin.

Pasi 32