Mobiiliavain on tunnistustapa, kuten avainlukulistakin.

Mobiiliavain

Mobiiliavain on tunnistustapa, kuten avainlukulistakin.

Mobiiliavain on tunnistustapa, kuten avainlukulistakin.

Mobiiliavain on tunnistustapa, jonka avulla kirjaudut sekä vahvistat maksuja ja tapahtumia henkilökohtaisessa käytössäsi olevalla laitteellasi, itse valitsemallasi PIN-koodilla. Halutessasi voit kirjautua mobiilipalveluihin myös sormenjälki- tai kasvotunnistuksella.

Mobiiliavain on turvallinen tunnistustapa

Mobiiliavain kulkee aina mukanasi, eikä ole kopioitavissa. Se on turvallinen tunnistustapa ja toimii OP-mobiilissa, OP- yritysmobiilissa, op.fi-palvelussa, verkkoasiointipalveluissa sekä verkkomaksujen vahvistamisessa.

Mobiiliavain toimii laajasti eri palveluissa

Mobiiliavaimen käyttö on mahdollista OP-mobiilin ja op.fi-palvelun lisäksi myös muissa palveluissa, kuten OmaVero ja Kela sekä verkkomaksujen vahvistamisessa. Mobiiliavaimella vahvistat lisäksi useimmilla korteilla maksettavat ostokset verkossa.

Näin otat Mobiiliavaimen käyttöösi

Mobiiliavaimen käyttöönottoon tarvitset puhelimen tai tabletin, johon voit ladata maksutta OP:n mobiilisovelluksen eli OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin. Mobiiliavaimen käyttöönottoa varten tarvitset myös OP:n verkkopalveluiden käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä avainlukulistan. Lisäksi tunnukseesi tulee olla liitettynä puhelinnumero, johon vastaanotat lisävahvistuksen tekstiviestit.

Lue lisää lisävahvistusnumerosta

  • Lataa OP-mobiili tai OP-yritysmobiili puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupasta. 
  • Kirjaudu sovellukseen OP:n verkkopalvelutunnuksilla.
  • Sovellus varmistaa, onko lisävahvistuksen puhelinnumerosi oikein. 
  • Seuraa Mobiiliavaimen käyttöönoton ohjeita sovelluksesta. 

Jos sinulla ei ole vielä verkkopalvelutunnuksia saat ne OP:n konttorista.

Varaa aika konttoriin

Yrityspalvelutunnukset voit tilata myös verkkopalvelun kautta. Näillä tunnuksilla voit käyttää Mobiiliavainta OP-yritysmobiilissa. Jos hoidat yrityksesi asioita omilla henkilöasiakkaan verkkopalvelutunnuksilla, voit käyttää Mobiiliavainta OP-yritysmobiilissa tai OP-mobiilissa.

Tilaa tunnukset

Käytä Mobiiliavainta ja voita!

Arvomme joka kuukausi Mobiiliavaimen käyttäjien kesken upeita palkintoja kuten älypuhelimia, matkalahjakortteja, iPad-tabletteja tai vastamelukuulokkeita. Arvontaan voivat osallistua kaikki arvontalomakkeen täyttäneet Mobiiliavaimen käyttäjät.

Tutustu palkintoihin ja osallistu arvontaan >

Lue usein kysyttyjä kysymyksiä Mobiiliavaimesta.