OP:n Mobiiliavain

Tunnistaudu helposti ja turvallisesti

Mobiiliavain on henkilökohtainen tunnistautumisväline, joka toimii vain sillä älypuhelimella tai tabletilla, jolla olet ottanut sen käyttöösi

Mobiiliavain sisältyy OP-mobiili-sovellukseen ja sen avulla kirjaudut nopeasti OP:n digipalveluihin, tunnistaudut soittaessasi asiakaspalveluumme ja vahvistat maksuja. Tunnistaudut sillä myös viranomaispalveluissa, kuten Omakannassa ja Kelassa.

Voit ottaa Mobiiliavaimen käyttöösi OP-mobiililla, kun sinulla on OP:n tunnukset

Mobiiliavain toimii kaikkialla, missä tunnistautuisit muutoin avainlukulistalla – myös silloin, kun tunnistaudut tietokoneen nettiselaimella op.fi-palveluun.

Mobiiliavain on helppokäyttöinen ja turvallinen

Se toimii vain omassa laitteessasi. Kun vahvistat Mobiiliavaimella, syötät siihen 4–8-numeroisen PIN-koodin, jonka olet itse määrittänyt käyttöönoton yhteydessä.

Lataa maksuton OP-mobiili tai OP-yritysmobiili ja ota Mobiiliavain käyttöösi:

Lataa App Storesta
Lataa Google Play

Miten saan Mobiiliavaimen käyttööni

Mobiiliavainta käyttääksesi tarvitset OP:n tunnukset, joihin kuuluu käyttäjätunnus, salasana ja avainlukulista. Tunnukset saat joko konttorista tai tulemalla netin kautta asiakkaaksemme. Mobiiliavaimen saat lataamalla OP-mobiili- tai OP-yritysmobiili-sovelluksen maksutta älypuhelimeesi tai tablettiisi. K-Plussa Maksuaika- ja OP-Visa Business -korttien haltijat voivat käyttää Mobiiliavainta, vaikka heillä ei olisi OP:n tunnuksia.  

Lue Mobiiliavaimen käytöstä ilman tunnuksia

Myös lapset ja nuoret voivat käyttää OP-mobiilia ja Mobiiliavainta asioidensa hoitamiseen. Mobiiliavainta voi käyttää OP:n digipalveluiden lisäksi esimerkiksi korttiostosten vahvistamiseen verkossa. Yli 12-vuotias pystyy huoltajien suostumuksella tunnistautumaan vahvaa tunnistautumista vaativissa palveluissa, kuten Opintopolussa, Omakannassa ja Kelassa.  

Lue alaikäisten tunnuksista 

Näin otat Mobiiliavaimen käyttöösi

  1. Lataa OP-mobiili tai OP-yritysmobiili älypuhelimesi tai tablettisi sovelluskaupasta, eli App Storesta (iPhone ja iPad) tai Google Play -kaupasta (Android-laitteet).  
  2. Asenna sovellus ohjeiden mukaisesti. 
  3. Avaa sovellus ja tunnistaudu OP:n tunnuksilla eli käyttäjätunnuksella, salasanalla sekä avainlukulistalla. 
  4. Tarkista, että tunnukseesi liitetty puhelinnumero on oikein. 
  5. Seuraa sovelluksen ohjeita Mobiiliavaimen käyttöönotossa. 

Kun tunnistaudut ensimmäisen kerran OP-mobiiliin tai OP-yritysmobiiliin, pääset määrittämään henkilökohtaisen Mobiiliavain-PIN-koodin.  

Käyttöönoton jälkeen voit asioida Mobiiliavaimella OP:n digipalveluiden lisäksi muissa vahvaa tunnistautumista vaativissa palveluissa. Mobiiliavaimen löydät avaamalla OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin älylaitteessasi.  

Vaikka käyttäisit pääsääntöisesti Mobiiliavainta, pidä käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja avainlukulistasi tallessa. Tarvitset näitä, jos laitteesi vaihtuu. Käyttäjätunnus ja salasana kannattaa opetella ulkoa. Muista myös ilmoittaa meille, jos tunnukseesi liitetty ja lisävahvistuksissa käytettävä puhelinnumero muuttuu. 

Lisätietoa ja tarkemmat Mobiiliavaimen käyttöohjeet 

Jos tarvitset tarkempia ohjeita, lue Mobiiliavaimen käyttöohjeet sivuiltamme. Siirry Mobiiliavaimen käyttöohjeisiin

Voit tutustua myös usein kysyttyihin Mobiiliavain-kysymyksiin sivumme UKK-osassa. Usein kysytyt kysymykset Mobiiliavaimesta