OP Sujuvat kaupat – yksityishenkilöiden väliset autokaupat turvallisesti ja sujuvasti

Yksityisen välinen autokauppa hoituu vaivattomasti OP Sujuvat kaupat -palvelussa

Maksuton palvelu käytetyn henkilöauton ja pakettiauton myyntiin ja ostoon

Tunne kauppakumppanisi

Palvelussa asioit vahvasti tunnistautuneena, olitpa sitten auton myyjä tai ostaja. Tarkistamme käytetyn auton omistajatiedot automaattisesti. Voit myydä palvelussa henkilö- tai pakettiauton, jonka ainoa omistaja olet.
OP Sujuvat kaupat -palvelussa asioit vahvasti tunnistautuneena

Auton kauppakirja helposti ja oikein

Palvelussa teet käytetyn auton kauppakirjan helposti. Auton kauppakirja sisältää Traficomin vahvistamat ajoneuvotiedot.
OP Sujuvat kaupat -palvelussa teet auton kauppakirjan kerralla oikein

Auton maksaminen ja omistajanvaihdos turvallisesti

Palvelussa teet auton luovutusilmoituksen sujuvasti. Kauppahinnan voi maksaa verkkomaksulla tai OP:n rahoituksella ja se siirtyy myyjälle vasta, kun auton luovutusilmoitus on tehty.
OP Sujuvat -kaupat palvelussa suoritat maksamisen ja omistajanvaihdoksen käden käänteessä

Vakuutus ja auton rekisteröinti heti

Onnistuneiden autokauppojen jälkeen voit vakuuttaa ja rekisteröidä uuden autosi helposti palvelussa. Turvallisia kilometrejä!
OP Sujuvat kaupat -palvelussa hoidat auton vakuutusasiat ja rekisteröinnin kuntoon nopeasti
 

Hae rahoitus käytetylle autolle ennakkoon

 • Hae rahoitusta OP Sujuvat kaupat -palvelussa ja saat rahoituspäätöksen jopa saman tien.
 • Voit hakea rahoitusta, vaikka autokauppa ei olisi vielä ajankohtainen.
 • Hakemus on maksuton eikä sido sinua rahoituksen ottamiseen.
Hae rahoitusta

Vakuuta ja rekisteröi autosi sujuvasti

 • Voit ostaa Pohjola Autovakuutuksen ja rekisteröidä auton kaupanteon yhteydessä OP Sujuvat kaupat -palvelussa.
 • Liikennevakuutuksemme lähtöbonus on vähintään 40 % ja maksimibonus jopa 80 %.
 • Laajenna turvaa kaskolla ja saat kattavamman suojan autollesi.
 • Jos vahinko sattuu, Pohjola Korjaamomestari hoitaa korjauksen lisäksi myös korvausasiat.
Tutustu autovakuutukseen

Näin OP Sujuvat kaupat -palvelu toimii

Myyjä:
Siirry palveluun ja tunnistaudu vahvasti sähköisesti. Lisää uusi myytävä kohde ja seuraa palvelun ohjeita. Lopuksi kutsu ostaja palveluun syöttämällä ostajan yhteystiedot.

Ostaja:
Siirry palveluun ja tunnistaudu vahvasti sähköisesti. Valitse olevasi ostaja ja hae auton kauppakirja syöttämällä puhelinnumerosi hakukenttään. Täydennä, tarkista ja hyväksy auton kauppakirja.

Seuraavaksi sinun tulee maksaa kauppahinta. Suorita maksu vain OP Sujuvat kaupat -palvelussa. Voit päättää itse minkä suuruisen summan maksat verkkomaksulla ja OP:n rahoituksella. Maksu odottaa OP:n asiakasvaratilillä, kunnes myyjä tekee auton luovutusilmoituksen. Jos haet rahoitusta, saat rahoituspäätöksen useimmissa tapauksissa heti. Myönnetyn rahoituksen määrä näkyy Omat kaupat -sivulla.

Myyjä:
Tee auton luovutusilmoitus. Välitämme ostajan maksaman kauppasumman OP:n asiakasvaratililtä ilmoittamallesi tilille, kun auton luovutusilmoitus on tehty. Kauppasumman siirtymisessä tilillesi voi kulua muutama arkipäivä. Onnittelut sujuvista autokaupoista!

Ostaja:
Autolla tulee olla voimassa oleva liikennevakuutus ennen sen rekisteröintiä. Voit hankkia autollesi liikennevakuutuksen ja vapaaehtoisen kaskovakuutuksen kätevästi OP Sujuvat kaupat -palvelussa.

Ostaja:
Rekisteröi auto viimeistään 7 päivän kuluessa myyjän luovutusilmoituksesta. Auton omistajanvaihdoksen, vakuuttamisen ja rekisteröinnin jälkeen kaikki on kunnossa. Onnittelut uudesta autosta ja turvallisia ajokilometrejä!

Voit hakea rahoitusta 2 000 - 20 000 € OP Sujuvat kaupat -palvelun kautta tehtävään ajoneuvokauppaan.

 • Et tarvitse käsirahaa, vakuuksia tai takaajia. Saatavissa kaikkien pankkien asiakkaille.
 • Auton saat heti omaksi.
 • Voit maksaa osan tai koko kauppahinnan rahoituksella.
 • Tee rahoitushakemus - saat päätöksen nopeasti. Hakemuksen tekeminen ei sido käyttämään rahoitusta.
 • Maksa kerralla tai joustavasti erissä. Ensimmäinen lasku on koroton ja kuluton.

Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle on 10,28 %, kun luoton korko on OP-prime + 5,40 % (8,90 % 11/23), perustamismaksu 0 € ja laskutuspalkkio 6 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 706,15 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 € minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 81 kk. Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Usein kysyttyä OP Sujuvat kaupat -palvelusta 

Onko OP Sujuvat kaupat -palvelu maksullinen?  

OP Sujuvat kaupat -palvelu on käyttäjälle maksuton. Vain auton rekisteröinti maksaa ja Pohjola Vakuutus välittää maksun Traficomille.   

Kuka voi käyttää OP Sujuvat kaupat -palvelua? Pitääkö minun olla OP:n asiakas? 

OP Sujuvat kaupat -palvelua voi käyttää kuka tahansa yksityishenkilö ja palvelu on tarkoitettu ainoastaan yksityisten väliseen autokauppaan. Palvelussa käytetyn auton osto yksityiseltä ja auton myynti yksityiselle onnistuu helposti. Palvelun käyttö ei edellytä myyjältä tai ostajalta OP:n asiakkuutta. Palveluun tunnistaudutaan oman pankin verkkopankkitunnuksilla. 

Onko OP Sujuvat kaupat -palvelun käyttö turvallista?  

OP Sujuvat kaupat -palvelun käyttäminen on turvallista. Myyjä ja ostaja asioivat palvelussa vahvasti tunnistautuneena. Käytetyn auton kauppakirja sisältää Traficomin vahvistamat ajoneuvotiedot ja on kattavampi kuin tavanomainen auton luovutuskirja. Kaupanteon yhteydessä auton kauppasumma siirtyy myyjälle vasta, kun myyjä on tehnyt auton luovutusilmoituksen. Suorita maksu vain OP Sujuvat kaupat -palvelussa.

Kuinka käsittelette henkilötietojani?

Tietosi ovat meillä tallessa ja käsittelemme niitä lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä palvelun tietosuojaselosteesta.

Tutustu tietosuojaselosteeseen

Käytättekö henkilötietojani markkinointiin? 

Palvelussa kysytään erikseen markkinointilupa. Jos annat meille markkinointiluvan, voimme markkinoida sinulle OP Sujuvat kaupat -palveluun liittyviä palveluita. Voit milloin tahansa perua antamasi markkinointiluvan, jonka jälkeen et saa meiltä enää markkinointiviestejä. 

Mistä löydän palvelun käyttöehdot? 

OP Sujuvat kaupat -palvelun käyttöehdot löytyvät op.fi-palvelusta.

Tutustu käyttöehtoihin

Mistä löydän palvelun saavutettavuusselosteen?

OP Sujuvat kaupat -palvelun saavutettavuusseloste löytyy op.fi-palvelusta.

Tutustu saavutettavuusselosteeseen 

Mitä ajoneuvoja voin myydä tai ostaa OP Sujuvat kaupat -palvelussa? 

Tällä hetkellä palvelussa voi myydä tai ostaa ainoastaan käytettyjä henkilö- ja pakettiautoja.

Kenelle käytetyn auton myynti onnistuu palvelussa?

OP Sujuvat kaupat -palvelussa voit myydä auton täysi-ikäiselle henkilölle, jolla on suomalainen henkilötunnus. Henkilöllä ei saa olla tietojen luovutuskieltoa. 

Minulla on käytetty auto osamaksulla. Voinko myydä auton palvelussa? 

Voit myydä palvelussa autoja, joiden ainoa omistaja olet sinä. Mikäli autosi omistaa rahoitusyhtiö, et voi valitettavasti myydä autoa palvelussa.

Voinko myydä ajoneuvon, jossa olen haltijana? 

Et voi. Voit myydä auton, jossa olet ainoa omistaja. 

Miksi en saa haettua myytävän auton tietoja kauppakirjalle? 

Traficomin tiedoissa voi esimerkiksi olla myymisen estävä tieto.

Lue lisää palvelun käyttöehdoista

Miten saan palvelusta auton kauppakirjan? 

Saat auton kauppakirjan pdf-muodossa ja voit halutessasi tulostaa sen OP Sujuvat kaupat -palvelusta. Säilytämme ajoneuvon sähköistä kauppakirjaa vuoden ajan OP Sujuvat kaupat -palvelussa. Ajoneuvon kauppakirja löytyy Omat kaupat -etusivulta. Palvelussa luotava ajoneuvon kauppakirja on kattavampi kuin tavanomainen auton luovutuskirja eli auton luovutustodistus.

Kuinka kauan myyjällä ja ostajalla on aikaa tehdä kaupat ja kauanko autokaupan tiedot säilyvät palvelussa? 

Keskeneräinen kauppa säilyy myyjällä palvelussa kuusi kuukautta. Kaupantekoon kutsutulla ostajalla on kolme vuorokautta aikaa hyväksyä auton kauppakirja ja maksaa kauppasumma. Mikäli kolme vuorokauden määräaika umpeutuu ja kauppa raukeaa, kaupanteon voi aloittaa uudelleen. Toteutuneen autokaupan tiedot näkyvät palvelussa vuoden ajan sekä myyjälle että ostajalle. Voit halutessasi ladata palvelusta auton kauppakirjan pdf-muodossa.

Kaupanteon määräaika umpeutui, voinko aloittaa sen uudelleen? 

Voit aloittaa kaupanteon aina uudelleen ja tehdä tarvittaessa uuden auton kauppakirjan.

Voiko autokaupat perua kesken kaupanteon? 

Kyllä, voit perua kaupanteon missä vaiheessa tahansa. Kauppa raukeaa automaattisesti myös, mikäli ostaja ei kolmen vuorokauden kuluessa kaupanteon aloituksesta hyväksy auton kauppakirjaa ja maksa kauppasummaa tai myyjä ei tee auton luovutusilmoitusta määräajassa.

Voinko koeajaa auton tai pyytää auton kuntotarkastuksen ennen ostoa? 

Voit sopia myyjän kanssa mahdollisesta koeajosta ja kuntotarkastuksesta. OP ei ole kaupan osapuoli ja OP ei vastaa kaupan kohteena olevasta ajoneuvosta. 

Miten nopeasti ajoneuvon kauppahinta siirtyy ostajalta myyjälle? 

Kauppahinta siirtyy turvallisesti ensin OP:n Asiakasvaratilille ja sieltä myyjälle, kun kauppahinta maksetaan OP Sujuvat kaupat -palvelussa. Kauppasumman siirtyminen ostajalta myyjälle riippuu useasta tekijästä, kuten pankkien välisestä rahaliikenteestä ja siitä, kuinka nopeasti myyjä tekee auton luovutusilmoituksen. Kun myyjä saa palvelussa tiedon, että ostaja on maksanut kauppasumman, voi myyjä huoletta tehdä auton luovutusilmoituksen ja luottaa maksun siirtymiseen ilmoitetulle tilille.
 
Mikä on OP:n Asiakasvaratili? 

OP:n Asiakasvaratili on tilapäinen tili, jolla varmistetaan ostajan rahojen turvallinen siirtyminen ajoneuvon myyjälle. Ostajan rahat säilytetään OP:n Asiakasvaratilillä, kunnes auton luovutusilmoitus on tehty myyjän toimesta. 
 
Voinko maksaa osan auton kauppahinnasta käteisellä ja osan rahoituksella? 

Voit maksaa valintasi mukaan osan kauppahinnasta käteisellä tilisiirtona ja osan OP:n rahoituksella. Osuuksien määrittely onnistuu kätevästi maksamisen yhteydessä. 
 
Milloin auton omistajuus siirtyy myyjältä ostajalle? 

Auton omistajuus siirtyy ostajalle, kun ostaja on maksanut kauppasumman ja auton luovutusilmoitus on tehty myyjän toimesta.
 
Miten toimin, jos myyjä ei teekään auton luovutusilmoitusta ja olen jo maksanut kauppahinnan?

Ei huolta! Maksamasi kauppasumma on tallessa OP:n Asiakasvaratilillä ja palautuu sinulle, jos myyjä ei tee auton luovutusilmoitusta. 

Myyjällä on kolme vuorokautta aikaa tehdä auton luovutusilmoitus siitä hetkestä alkaen, kun ostaja kutsuttiin palveluun. Palvelumme tarkistaa luovutusilmoituksen toteutumisen viimeistään 12 tunnin kuluessa kauppa-ajan päättymisestä. Jos luovutusilmoitusta ei ole tehty, palautuu kauppasumma OP:n Asiakasvaratililtä ostajalle.

Kuka voi saada rahoitusta palvelussa? 

Rahoitusta voivat saada kaikkien pankkien asiakkaat. Rahoituksen ehtona on vähintään 20 vuoden ikä, vakituinen osoite Suomessa, riittävät säännölliset tulot ja moitteetta hoidetut raha-asiat.
 
Kuinka paljon voin hakea autokauppaan rahoitusta palvelun kautta?  

Voit hakea OP Sujuvat kaupat -palvelussa rahoitusta 2 000 - 20 000 euroa. 
 
Miten nopeasti saan rahoituspäätöksen?  

Saat rahoituspäätöksen OP Sujuvat kaupat -palvelussa useimmiten heti. Joissain tapauksissa rahoituspäätöksen käsittely voi siirtyä seuraavaan arkipäivään.
 
Täytyykö minun käyttää koko hakemani rahoitus? 

Sinun ei tarvitse käyttää koko hakemaasi rahoitusta, voit halutessasi käyttää vain osan. 

Milloin saan ensimmäisen laskun rahoituksesta ja kuinka usein laskutus tapahtuu?  

Saat laskun noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Ensimmäisen laskun eräpäivä on kuukauden kuluttua rahoituksella maksamisesta. Ensimmäinen lasku on aina koroton ja kuluton.

Laskutus tapahtuu paperilaskulla tai e-laskulla kuukausittain. Voit tilata e-laskun omasta verkkopankistasi. 

Miten tilaan e-laskun?  

Voit tilata e-laskun omasta verkkopankistasi:  

Oletko OP:n pankkiasiakas? Katso ohjeet e-laskun tilaamiseen täältä

Jos et ole OP:n pankkiasiakas, voit tilata e-laskun oman pankkisi verkkopankin kautta.  

Kun tilaat e-laskua, valitse laskuttajaksi OP Yrityspankki Oyj ja laskutusaiheeksi OP Sujuvat kaupat.

Mistä näen velkasaldoni ja rahoituksen minimikuukausierän? 

Laskulla ilmoitetaan eräpäivälle loppuvelka kohdassa ”ostajan velkasaldo” sekä vaihtoehtoinen minimikuukausierä. Voit myös maksaa halutessasi minimikuukausierän sijaan isomman suorituksen sopimukselle, jolloin takaisinmaksuaika lyhenee. 

Löydät sopimuksesi maksutiedot ja jäljellä olevan velan määrän kirjautumalla OP:n rahoituksen verkkopalveluun. Kirjautuminen onnistuu kaikkien pankkien tunnuksilla. 

Siirry OP:n rahoituksen verkkopalveluun 

Minulla on laskutuksen kanssa ongelmia, keneen olen yhteydessä?  

Mikäli et ole saanut laskua tai laskun kanssa on epäselvyyksiä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme: 010 252 5811. 

Miten voin tehdä muutoksen kuukausierän eräpäivään? 

Voit hakea muutosta kuukausierän eräpäivään OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Kirjautuminen verkkopalveluun onnistuu kaikkien pankkien tunnuksilla.

Haluan maksaa minimierää suuremman summan tai jäljellä olevan velan pois, miten toimin?  

Voit maksaa minimierää suuremman lyhennyserän milloin tahansa ilman ylimääräisiä kuluja. Käytä laskullasi olevaa viitenumeroa. Voit myös maksaa jäljellä olevan velkasaldon kokonaan pois kerralla. Näet kuluvan päivän velkasaldon ja ohjeet loppuun maksuun OP:n rahoituksen verkkopalvelussa.   

Näet loppuvelan määrän myös laskulta kohdassa "ostajan velkasaldo". Jos haluat käyttää tätä summaa velan loppuun maksuun, huolehdi että maksat summan laskuun merkittynä eräpäivänä.

Miten haen maksuvapaata, kuukausierän pienentämistä tai maksuohjelman muutosta?  

Saat luottoon kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuodessa. Voit ottaa maksuvapaan kuukauden käyttöön, jos lasku ei ole vielä erääntynyt. Huomioithan, että maksuvapaat kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä kuukausia. Kun haluat lisätä sopimukselle maksuvapaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 010 252 5811. 

Mikäli sinulla on tilapäisiä maksuvaikeuksia, voit hakea luotollesi kuukausierän väliaikaista pienentämistä OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Voit hakea maksuohjelman muutosta painavista syistä, esimerkiksi maksukyvyn merkittävän heikkenemisen tai vakavan sairastumisen johdosta.

Olen hakenut kuukausierän pienentämistä. Kuinka kauan hakemukseni käsittely kestää?  

Hakemusten käsittelyaika on noin kaksi viikkoa.

Kuinka irtisanon rahoituksen sopimuksen?  

Luoton irtisanominen tapahtuu luoton loppuun maksamisella. Tarkista loppuvelan määrä OP:n rahoituksen verkkopalvelussa ja maksa luotto sen jälkeen pois. Käytä loppuvelan maksuun laskullasi olevaa viitenumeroa.

Siirry OP:n rahoituksen verkkopalveluun

Voinko ostaa palvelusta autolleni vakuutuksen samalla kertaa? 

Pakollisen liikennevakuutuksen ja vapaaehtoisen kaskovakuutuksen ostaminen sujuu palvelussa helposti. Vakuutuksen ostaminen palvelusta edellyttää toteutuneita autokauppoja. 

Myyjän tekemän luovutusilmoituksen jälkeen sinulla on seitsemän päivää aikaa rekisteröidä auto. Auton rekisteröinti edellyttää, että autolla on voimassa oleva liikennevakuutus. Palvelussa voit ostaa liikennevakuutuksen kätevästi samalla kertaa. 

Jos haluat ostaa Pohjola Autovakuutuksen nykyiseen autoosi, onnistuu se helpoiten vakuutuksen verkkokaupasta. 

Osta Pohjola Autovakuutus
 
Onko minun käytetyn auton ostajana pakko ostaa myös vakuutus tässä palvelussa?  

Palvelun käyttö ei edellytä vakuutuksen ostamista, vaan voit halutessasi ostaa sen myöhemmin. Muistathan kuitenkin, että auto tulee rekisteröidä seitsemän vuorokauden kuluessa luovutusilmoituksesta. Auton rekisteröinti edellyttää voimassa olevan liikennevakuutuksen. 
 
Saanko vakuutuksista alennusta ja OP-bonuksia, jos olen OP:n asiakas?

OP Sujuvat kaupat -palvelussa ostetut vakuutukset kerryttävät osuuspankin omistaja-asiakkaille bonuksia samalla tavalla kuin muista kanavista ostetut Pohjola Vakuutuksen vakuutukset. Myös mahdolliset alennukset huomioidaan vakuutusten hinnassa samalla tavoin.

OP ei ole kaupan osapuoli ja OP ei vastaa kaupan kohteena olevasta ajoneuvosta.

OP Sujuvat kaupat -palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy. Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj ja vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.