Autolainalaskuri_auton avain

Autolainalaskuri – laske autorahoituslaskurilla rahoitustarpeesi

Autolainalaskuri on kätevä apuri, kun mietit auton rahoitusta. Tutustu OP:n autolainalaskuriin ja laske sinulle sopiva autolaina.

Tee autokaupat autolainalaskurin avulla

Auton osto vaatii suunnittelua ja eri rahoitusvaihtoehtojen huolellista selvittämistä. Kun olet suuntaamassa autokaupoille, autolainalaskuri auttaa selvittämään jo ennen kaupantekoa, millainen autorahoitus voisi olla taloudelliseen tilanteeseesi sopiva vaihtoehto. Sinun ei vielä tarvitse tietää, haluatko ostaa auton yksityiseltä vai liikkeestä – saat autorahoituslaskurin avulla tietoosi parhaat rahoitusvaihtoehdot.

Miksi autolainalaskuria kannattaa käyttää?

Eri rahoitusvaihtoehtojen vertailu voi joskus olla vaikeaa ja aikaa vievää. Useimmiten ostajaa kiinnostaa, mistä rahoitus kannattaa ottaa ja paljonko rahoitusta voi saada. Autolainalaskuri auttaa näiden kysymysten selvittämisessä – sen avulla voit vertailla eri rahoitusvaihtoja helposti. Rahoituslaskuri kertoo myös, kuinka suurissa kuukausierissä sinun on maksettava lainaa takaisin.

  • Rahoituslaskurin avulla voit vertailla eri rahoitusvaihtoja
  • Rahoituslaskuri kertoo, paljonko lainan lyhennyserä on kuukaudessa
  • Näet lainojen todelliset kustannukset selkeästi

Kun vertailet eri vaihtoehtoja autolainalaskurin avulla, sinun tulee kertoa, paljonko tarvitset autolainaa ja mikä olisi sopiva takaisinmaksuaika. Tämän jälkeen autorahoituslaskuri tarjoaa sinulle eri rahoitusvaihtoehtoja. Nämä vaihtoehdot eroavat toisistaan vakuuksien, koron ja lainan maksimimäärän osalta.

Miten saa auton rahoituksella?

Kun olet selvittänyt autolainalaskurin avulla sinulle sopivan autorahoitusvaihtoehdon, voit hakea rahoitusta verkossa. Voit hakea rahoitusta vakuuksilla tai ilman, tai valita rahoitusvaihtoehdoksi auton osamaksukaupan. Otathan lainaa hakiessasi huomioon, että rahoituslaskuri antaa vain alustavan lainalaskelman.

Voit hakea autorahoitusta vakuuksilla tai ostaa auton osamaksulla, vaikka et olisi OP:n pääasiallinen asiakas. Jotta voit saada vakuudetonta autorahoitusta, sinun tulee olla OP:n asiakas.

Autorahoituslaskuri kertoo autorahoituksen koron ja kustannukset

Valitsemasi autorahoitus vaikuttaa siihen, kuinka suuri korko on ja mistä lopulliset kustannukset muodostuvat. Autolainalaskuri suosittelee sinulle antamiesi tietojen perusteella parasta rahoitusvaihtoa ensimmäisenä. Näet kuitenkin alla myös muut rahoitusvaihtoehdot, jotta voit tehdä vertailua eri lainavaihtoehtojen välillä.

Autolainalaskuri kertoo tuotekohtaisesti, kuinka suuri korko on ja paljonko lainan kokonaiskustannukset ovat. Autolainalaskurin avulla näet myös eri lainavaihtoehtojen lyhennyserien määrän sekä sen, kuinka suuri lainan todellinen vuosikorko on.

Sen jälkeen, kun olet löytänyt sopivan vaihtoehdon autorahoituslaskurin avulla, voit tehdä lainahakemuksen verkossa.

Miten autolainalaskuria käytetään?

Autorahoituslaskurin käyttäminen on helppoa. Aseta laskuriin tarvitsemasi lainasumma ja haluamasi laina-aika, niin autolainalaskuri suosittelee sinulle parasta vaihtoehtoa auton rahoittamiseksi. Voit myös tämän jälkeen täyttää hakemuksen.

  1. Aseta autorahoituslaskuriin tarvitsemasi lainasumma ja sinulle sopiva laina-aika.
  2. Suosittelemme sinulle antamiesi tietojen perusteella sopivaa rahoitusta.
  3. Hae rahoitusta kätevästi verkossa.


Muistathan, että autorahoituslaskurin laskelma on aina arvio. Luoton korko ja ehdot tarkentuvat luottotarjouksessa.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj. Lainan myöntää osuuspankki. Osamaksurahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj.

Tutustu OP:n autolainoihin

Tutustu OP:n autorahoituksen vaihtoehtoihin

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 4,091 % (18.08.2023), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 7,9 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 12 046,06 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan korko ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan, ja luotto maksetaan takaisin 196,28 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 6 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 14,01 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (11,75 % 09/23) ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 8 249,19 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 145 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen erään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Osamaksurahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 20 000 euron luotolle 5 vuoden maksuajalla on 7,6 %, kun rahoituksen korko on 6 prosenttiyksikköä (7/23), perustamismaksu 190 euroa ja laskutuspalkkio 9 euroa/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 23 959,10 euroa ja maksuerien 399,40 euroa lukumäärä 60 kpl. Laskelma on tehty olettaen, että luotto nostetaan kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan.

Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj