Autorahoitus – Hae rahoitus auton ostoon

Valitse autorahoitus, joka sopii sinun tarpeisiisi. Voit hakea autorahoitusta vakuuksilla, ilman vakuuksia tai valita rahoitustavaksi auton osamaksukaupan. Hae autorahoitusta netissä niin saat päätöksen nopeimmillaan heti.

Pankkilaina

Saat auton heti omiin nimiin, fiksulla korolla

 • Vakuutena esim. omistusasunto tai muu omaisuus
 • Hakemus verkossa
 • Yli 10 000 euroa - ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 3 - 5%
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Täsmäluotto

Saat rahat nopeasti tilillesi - tee kaupat missä vain

 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Hakemus ja luottopäätös verkossa
 • Max. 15 000 euroa
 • Tyypillinen korko 6 - 8%
 • Vain OP:n asiakkaille

Osamaksu

Osta auto liikkeestä tai yksityiseltä kiinteällä kuukausierällä

 • Ostettava auto rahoituksen vakuutena
 • Hakemus ja ennakkopäätös verkossa
 • Ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 2 - 7%
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Haluatko ensin laskea lainasi kuukausierän?

Siirry lainalaskuriin Siirry lainalaskuriin

Autorahoitus vakuuksilla – rahoitusta 10 000 eurosta ylöspäin

Autorahoitus vakuuksilla voi olla auton rahoittamiseen järkevä vaihtoehto, mikäli haluat matalan koron ja sinulla on käytettävissäsi vapaata vakuutta. Kun sidot omaisuuttasi autorahoituksen vakuudeksi, lainaa voidaan myöntää 10 000 eurosta ylöspäin ilman maksimiylärajaa. Tällöin auton rahoitukseen myönnettävä rahoitusmuoto on vakuudellinen pankkilaina.

Mitä voin käyttää autorahoituksen vakuutena?

Mikäli haet autorahoitusta vakuuksilla, lainan vakuutena käytetään pääasiassa asunto-omaisuutta (esim. oma asunto, sijoitusasunto tai mökki). Asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voidaan tarjota vakuudeksi lainalle.

Kun pohdit vakuudellisen pankkilainan hakemista auton ostoa varten, otathan huomioon, että ostettavaa autoa tai kulutustavaroita ei voida käyttää lainan vakuutena.

Autorahoitus ilman vakuuksia – hae rahoitusta 15 000 euroon asti

Autorahoitus ilman vakuuksia on kätevä tapa rahoittaa auton osto. Jos tarvitset autorahoitusta alle 15 000 euroa ja haluat tehdä kaupat nopeasti, kannattaa hakea vakuudetonta Täsmäluottoa. Sinun ei tarvitse sitoa lainan vakuudeksi omaisuuttasi, vaan autorahoituksen hakeminen onnistuu ilman vakuuksia tai takaajia.

Hae vakuudetonta autorahoitusta niin saat luottopäätöksen viipymättä

Vakuudettoman autorahoituksen hyvä puoli on, että voit saada rahoituspäätöksen nopeimmillaan heti. Kun olet löytänyt sopivan auton, tee lainahakemus verkossa niin saat päätöksen vakuudettomasta autorahoituksesta saman tien. Tämän jälkeen voit tehdä kaupat ilman odottelua, tai jatkaa halutessasi auton etsintää, kun autorahoitus on jo hoidettu kuntoon.

Muistathan, että voit hakea vakuudetonta lainaa auton rahoittamiseen vain, jos olet OP:n asiakas.

Autorahoitus osamaksulla – ostettava auto toimii rahoituksen vakuutena

Halusitpa ostaa auton yksityiseltä tai liikkeestä, edullinen autorahoitus onnistuu myös osamaksukaupan avulla. Kun ostat auton osamaksurahoituksella, ostettava auto toimii lainan vakuutena. Sinun ei siis tarvitse kiinnittää autorahoituksen vakuudeksi muuta omaisuuttasi tai löytää lainalle takaajia.

Osamaksurahoitusta voit hakea korkeintaan 14 vuotta vanhaan autoon. Jos aikeissasi on ostaa auto rahoituksella yksityishenkilöltä tai liikkeestä, auton omistajuus säilyy OP Yrityspankki Oyj:llä kunnes autorahoituksen viimeinen osamaksuerä on maksettu.

Näet rahoituksen kokonaiskulut selkeästi

Osamaksurahoituksen vahvuus on, että tiedät autorahoituksen kulut tasan tarkkaan koko sopimuskauden ajan. Rahoituksen kuukausierä ja korko ovat kiinteitä, joten osamaksurahoitus on luotettava ja ennakoitava tapa tehdä autokaupat.

Lisäksi auton rahoittaminen osamaksukaupalla on nopeaa ja helppoa. Kun olet löytänyt sopivan auton, voit hakea alustavan rahoitustarjouksen netissä ja suunnata kaupantekoon. Osamaksu on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille.

Mitä tietoja tarvitaan autorahoitukseen?

Autorahoitusta varten tarvittavat tiedot riippuvat siitä, millaista autorahoitusta haet. Mikäli haet auton osamaksurahoitusta, tarvitsemme tiedot ostettavasta autosta, käsirahan määrästä ja takaisinmaksusuunnitelmasta.

Jos haet auton rahoittamista varten vakuudellista pankkilainaa tai vakuudetonta lainaa, tarvitsemme lisätietoja taloudellisesta tilanteestasi ja maksukyvystäsi.

Millainen on autorahoituksen korko?

Valitsemasi rahoitusmuoto vaikuttaa korkoon. Tyypillinen autorahoituksen korko on 2 - 8%.  Jos ostat autosi liikkeestä osamaksurahoituksella, korko lasketaan tapauskohtaisesti.

Voiko autorahoitusta hakea autoliikkeestä?

Jos ostat auton autoliikkeestä Suomessa, voit pääsääntöisesti rahoittaa auton OP:n osamaksulla. Voit hakea alustavan rahoitustarjouksen kätevästi netissä, Auton ostajan apuri –palvelussa.

Hakemus ei sido lainan nostamiseen eikä sen tekeminen maksa mitään. Viimeisen hinnan autorahoitukselle saat aina autoliikkeestä.

Autoliikkeet tarjoavat useita rahoitusvaihtoehtoja, mikäli olet OP:n asiakas ja haluat OP:n osamaksurahoituksen, muista pyytää erikseen tarjousta OP:n rahoituksesta. Myyjä täyttää sopimuksen ja luottohakemuksen puolestasi.

Autorahoituksen käsiraha, maksuaika ja kustannukset

Osamaksurahoituksella ostaessasi tarvitset yleensä käsirahan, joka voi olla vaihtoauto tai rahaa. Käsiraha on uusissa autoissa normaalisti noin 10–20 %, mutta autorahoitus voidaan myöntää myös ilman käsirahaa. Käytetyissä autoissa käsiraha on yleensä noin 20–30 % auton hankintahinnasta.

OP:n autorahoituksen takaisinmaksuaika voi olla valintasi mukaan 1–6 vuotta. Takaisinmaksuaikaan vaikuttaa esimerkiksi auton ikä. Auton rahoituksen viimeinen erä voi olla muita eriä suurempi, jos olet valinnut maksavasi pienempiä eriä kuukausittain.

Autorahoituksen kustannukset ja korkovaihtoehdot selviävät Auton ostajan apuri -palvelusta tai autoliikkeestä. Sopimuksen korko on kiinteä koko sopimusajan, eli tiedät etukäteen maksueriesi suuruuden ja korko säilyy samana koko luottoajan.

Milloin rahoitusyhtiö omistaa auton?

Kun ostat auton osamaksurahoituksella, auton omistus on OP:lla niin kauan, kunnes olet maksanut jäljellä olevan rahoitussumman pois. Jos esimerkiksi haluat myydä tai vaihtaa osamaksurahoitteisen auton, sinun on maksettava jäljellä oleva autorahoitus pois kaupanteon yhteydessä.

Voiko autoa vaihtaa, vaikka se on rahoitusyhtiön auto?

Vaikka ajoneuvosi omistus on OP:lla osamaksurahoitteisissa tapauksissa, se ei estä ajoneuvon vaihtamista. Ajoneuvon vaihtaminen kuitenkin edellyttää, että maksat jäljellä olevan rahoitussumman, eli niin kutsutun loppuvelan, pois kaupanteon yhteydessä. Muista tarkistaa loppuvelka aina ennen auton vaihtamista.

Mistä tietää, mikä on halvin autorahoitus?

Kun aikeissasi on löytää edullinen autorahoitus, eri vaihtoehtojen tarkastelu kannattaa aloittaa lainakustannusten vertailusta. Autorahoituksen kuluissa voi olla isoja eroja riippuen siitä, minkä rahoitusvaihtoehdon valitset.

Vertaile aina autorahoituksen lopullisia kokonaiskustannuksia, älä vertaile vain esimerkiksi autorahoituksen korkoa tai kuukausierää. 

Rahoituksen korko, muut kulut, sekä laina-ajan pituus määrittävät autorahoituksen takaisin maksettavan kokonaissumman. Selvitä siis aina kaikki rahoituksen kustannukset etukäteen, kun etsit edullisinta auton rahoitusta.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

 


Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.