Autorahoitus – Hae rahoitus auton ostoon

Valitse autorahoitus, joka sopii sinun tarpeisiisi. Voit hakea autorahoitusta vakuuksilla, ilman vakuuksia tai valita rahoitustavaksi auton osamaksukaupan. Hae autorahoitusta kätevästi netissä.

Valitse sinulle paras autolaina kolmesta vaihtoehdosta

Pankkilaina

Vakuudellinen kertaluotto, jossa on usein edullisempi korko

 • Vakuutena esim. omistusasunto tai muu omaisuus
 • Hakemus verkossa
 • Yli 10 000 euroa - ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 3 - 5 % + 12 kk euribor
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Täsmäluotto

Hae laina kätevästi verkossa ja tee kaupat missä vain

 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Hakemus ja luottopäätös verkossa
 • Max. 15 000 euroa
 • Korko 7,95 % + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Osamaksu

Osta auto liikkeestä tai yksityiseltä kiinteällä korolla ja kuukausierällä

 • Ostettava auto rahoituksen vakuutena
 • Hakemus ja ennakkopäätös verkossa
 • Ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 5 - 8 %
 • Kaikkien pankkien asiakkaille
UUTTA

Vaihtoehtona myös uusi
OP Tarkkaluotto

Uusi 2 000–30 000 euron vakuudeton laina henkilökohtaisella korolla. Lainan korko alkaen 4,5 % + 3 kk euribor. Hae lainapäätös, niin näet henkilökohtaisen korkotasosi.

Autorahoitus vakuuksilla – rahoitusta 10 000 eurosta ylöspäin

Autorahoitus vakuuksilla voi olla uuden auton ostamiseen järkevä vaihtoehto, mikäli sinulla on käytettävissäsi vapaata vakuutta. Koska vakuudet turvaavat lainan takaisinmaksua pankille, autorahoituksen korko on tyypillisesti muita vaihtoehtoja edullisempi.

Kun sidot omaisuuttasi autorahoituksen vakuudeksi, lainaa voidaan myöntää 10 000 eurosta ylöspäin ilman maksimiylärajaa. Tällöin auton rahoitukseen myönnettävä rahoitusmuoto on vakuudellinen pankkilaina. 

Mitä voin käyttää autorahoituksen vakuutena?

Mikäli haet autorahoitusta vakuuksilla, lainan vakuutena käytetään pääasiassa asunto-omaisuutta (esim. oma asunto, sijoitusasunto tai mökki). Asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voidaan tarjota vakuudeksi lainalle.

Kun pohdit vakuudellisen pankkilainan hakemista auton ostoa varten, otathan huomioon, että ostettavaa autoa tai kulutustavaroita ei voida käyttää lainan vakuutena. Auton arvo ei siis vaikuta siihen, kuinka paljon voit saada vakuudellista autorahoitusta.

Autorahoitus ilman vakuuksia – hae rahoitusta 15 000 euroon asti

Autorahoitus ilman vakuuksia on kätevä tapa rahoittaa auton osto. Hae vakuudetonta Täsmäluottoa, jos sinulla ei ole käytettävissä vakuuksia ja tarvitset autorahoitusta alle 15 000 euroa. Voit tehdä hakemuksen op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Kun haet vakuudetonta autorahoitusta, sinun ei tarvitse sitoa lainan vakuudeksi omaisuuttasi. Et myöskään tarvitse autorahoitusta varten takaajia tai erillisiä liitteitä.

Hae vakuudetonta autorahoitusta sujuvasti verkossa

Vakuudettoman autorahoituksen hyvä puoli on, että saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Kun olet löytänyt sopivan auton, tee lainahakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Hyväksyttyäsi luottosopimuksen saat rahat tilillesi.

Tämän jälkeen voit tehdä kaupat, tai jatkaa halutessasi auton etsintää, kun autorahoitus on jo hoidettu kuntoon. Vakuudeton autorahoitus sopii niin uuden auton kuin käytetyn auton ostoon.

Muistathan, että voit hakea vakuudetonta lainaa auton rahoittamiseen vain, jos olet OP:n asiakas.

Autorahoitus osamaksulla – ostettava auto toimii rahoituksen vakuutena

Halusitpa ostaa auton yksityiseltä tai liikkeestä, edullinen autorahoitus onnistuu myös osamaksukaupan avulla. Kun ostat auton osamaksurahoituksella, ostettava auto toimii lainan vakuutena. Sinun ei siis tarvitse kiinnittää autorahoituksen vakuudeksi muuta omaisuuttasi.

Osamaksurahoitusta voit hakea korkeintaan 14 vuotta vanhaan autoon. Jos aikeissasi on ostaa auto rahoituksella yksityishenkilöltä tai liikkeestä, auton omistajuus säilyy OP Yrityspankki Oyj:llä kunnes autorahoituksen viimeinen osamaksuerä on maksettu.

Näet rahoituksen koron ja kokonaiskulut selkeästi

Osamaksurahoituksen vahvuus on, että tiedät autorahoituksen kulut tasan tarkkaan koko sopimuskauden ajan. Rahoituksen kuukausierä ja korko ovat kiinteitä, joten osamaksurahoitus on luotettava ja ennakoitava tapa tehdä autokaupat.

Kun olet löytänyt sopivan auton, voit hakea alustavan rahoitustarjouksen netissä ja suunnata kaupantekoon. Osamaksu on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille.

Mitä tietoja tarvitaan autorahoitukseen?

Autorahoitusta varten tarvittavat tiedot riippuvat siitä, millaista autorahoitusta haet. Mikäli haet auton osamaksurahoitusta, tarvitsemme tiedot ostettavasta autosta, käsirahan määrästä ja takaisinmaksusuunnitelmasta.

Jos haet auton rahoitusta varten vakuudellista pankkilainaa tai vakuudetonta lainaa, tarvitsemme lisätietoja taloudellisesta tilanteestasi ja maksukyvystäsi.

Millainen on autorahoituksen korko?

Autorahoituksen korko riippuu siitä, mikä on valitsemasi rahoitusmuoto. Tyypillinen autorahoituksen korko on 2 - 8%. Jos ostat autosi liikkeestä osamaksurahoituksella, korko lasketaan tapauskohtaisesti.

Voiko autorahoitusta hakea autoliikkeestä?

Jos ostat auton autoliikkeestä Suomessa, autorahoitus järjestyy yleensä kätevästi OP:n osamaksun avulla. Voit hakea alustavan rahoitustarjouksen kätevästi netissä, Auton ostajan apuri –palvelussa. Hakemus ei sido lainan nostamiseen eikä sen tekeminen maksa mitään.

Kun olet hakenut autorahoitusta verkossa, ota rahoituspäätös mukaasi autoliikkeeseen. Lopullinen rahoitussopimus auton osamaksukaupasta tehdään autoliikkeessä.

Autoliikkeet tarjoavat useita rahoitusvaihtoehtoja. Mikäli olet OP:n asiakas ja haluat OP:n osamaksurahoituksen, muista pyytää erikseen tarjousta OP:n autorahoituksesta. Myyjä täyttää sopimuksen ja luottohakemuksen puolestasi.

Autorahoituksen käsiraha, maksuaika ja kustannukset

Osamaksurahoituksella ostaessasi tarvitset yleensä käsirahan, joka voi olla vaihtoauto tai rahaa. Käsiraha on uusissa autoissa normaalisti noin 10–20 %, mutta autorahoitus voidaan myöntää myös ilman käsirahaa. Käytetyissä autoissa käsiraha on yleensä noin 20–30 % auton hankintahinnasta.

OP:n autorahoituksen takaisinmaksuaika voi olla valintasi mukaan 1–6 vuotta. Takaisinmaksuaikaan vaikuttaa esimerkiksi auton ikä. Auton rahoituksen viimeinen erä voi olla muita eriä suurempi, jos olet valinnut maksavasi pienempiä eriä kuukausittain.

Autorahoituksen kustannukset ja korkovaihtoehdot selviävät Auton ostajan apuri -palvelusta tai autoliikkeestä. Sopimuksen korko on kiinteä koko sopimusajan, eli tiedät etukäteen maksueriesi suuruuden ja korko säilyy samana koko luottoajan.

Milloin rahoitusyhtiö omistaa auton?

Kun ostat auton osamaksurahoituksella, auton omistus on OP:lla niin kauan, kunnes olet maksanut jäljellä olevan rahoitussumman pois. Jos esimerkiksi haluat myydä tai vaihtaa osamaksurahoitteisen auton, sinun on maksettava jäljellä oleva autorahoitus pois kaupanteon yhteydessä.

Voiko autoa vaihtaa, vaikka se on rahoitusyhtiön auto?

Vaikka ajoneuvosi omistus on OP:lla osamaksurahoitteisissa tapauksissa, se ei estä ajoneuvon vaihtamista. Ajoneuvon vaihtaminen kuitenkin edellyttää, että maksat jäljellä olevan rahoitussumman, eli niin kutsutun loppuvelan, pois kaupanteon yhteydessä. Muista tarkistaa loppuvelka aina ennen auton vaihtamista.

Mistä tietää, mikä on edullisin autorahoitus?

Kun aikeissasi on löytää edullisin autorahoitus, eri vaihtoehtojen tarkastelu kannattaa aloittaa lainakustannusten vertailusta. Autorahoituksen kuluissa voi olla isoja eroja riippuen siitä, minkä rahoitusvaihtoehdon valitset.

Edullisin autorahoitus ei välttämättä ole se, missä on pienin korko. Vertaile aina autorahoituksen lopullisia kokonaiskustannuksia sen sijaan, että vertailisit vain korkoprosenttia tai kuukausierän suuruutta.

Rahoituksen korko, muut kulut, sekä laina-ajan pituus määrittävät autorahoituksen takaisin maksettavan kokonaissumman. Selvitä siis aina kaikki rahoitukseen liittyvät kustannukset ennen kuin valitset mikä on sinulle paras autorahoitus.

Lue, kuinka selvität kustannukset autorahoituslaskurin avulla

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 4,091 % (18.08.2023), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 7,9 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 12 046,06 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan korko ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan, ja luotto maksetaan takaisin 196,28 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 6 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 14,01 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (11,75 % 09/23) ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 8 249,19 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 145 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen erään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Osamaksurahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 20 000 euron luotolle 5 vuoden maksuajalla on 7,6 %, kun rahoituksen korko on 6 prosenttiyksikköä (7/23), perustamismaksu 190 euroa ja laskutuspalkkio 9 euroa/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 23 959,10 euroa ja maksuerien 399,40 euroa lukumäärä 60 kpl. Laskelma on tehty olettaen, että luotto nostetaan kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan.

Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj

Esimerkkilaskelmat 10 000 euron luotolle:

Luotto 4,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,795 %, 6.9.2023)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 9,58 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 4,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 533,57 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 220 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 7,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 12,70 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 7,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 389,07 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 235 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 12,95 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 18,55 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 12,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 14 996,38 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 265 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.


Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.