Ruskeatakkinen miesoletettu ajaa autoa sateessa

Osamaksu yksityishenkilöiden väliseen autokauppaan

Osta auto yksityiseltä myyjältä osamaksulla vaivattomasti. Osamaksu on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille.

Turvallinen ja vaivaton tapa ostaa auto yksityishenkilöltä

Vältä turha säätö. Hoida yhdellä kerralla auton kuntotarkastus, paperit, rahoitus, rekisteröinti ja vakuutukset.

Asiantuntija tarkastaa auton

Saat varmuuden ostettavan auton kunnosta. Puolueettomat asiantuntijat tarkastavat auton ja auttavat kaupanteossa.

Alustava rahoitustarjous netissä

Tee hakemus netissä ja saat alustavan rahoitustarjouksen heti tai viimeistään kahden pankkipäivän aikana. Osamaksu on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille.

Turvallinen valinta yksityiseltä ostettaessa

Osamaksu on huoleton ja turvallinen vaihtoehto, kun ostat yksityishenkilöltä auton. Ostettavan auton kunto tarkastetaan A-Katsastuksella kaupanteon yhteydessä. Samalla käynnillä hoituvat myös muut paperiasiat: kauppakirja, vakuutukset ja rekisteröinti.

Osamaksussa auto on rahoituksen vakuus, joten et tarvitse lainaan erikseen vakuutta. Auton omistajuus säilyy OP:lla kunnes viimeinen osamaksuerä on maksettu – samaan tapaan kuin autoliikkeestä otetussa osamaksussa. 

Valitessasi OP:n rahoituksen tiedät mitä ostat. A-Katsastuksen puolueeton asiantuntija tarkastaa ostettavan auton. Saat selkeän raportin auton kunnosta.

Näin haet rahoitusta

 1. Hakemus

  Kun sopiva auto on löytynyt, hae alustava rahoitustarjous Auton ostajan apurista

  Huom. Osamaksulla voi hankkia ainoastaan myyjän omistaman auton. Rahoitusyhtiön omistamaa autoa ei voi hankkia osamaksulla. Tarkasta myyjältä auton omistajuus ennen kaupantekoa.

 2. Kuntotarkastus ja kaupanteko

  Varaa aika kaupantekoon A-Katsastuksen sivuilta a-katsastus.fi/varaa-aika sinulle ja auton myyjälle sopivaan aikaan. Valitse ajanvarauksessa OP Autotarkastus. Kaupanteko, paperityöt ja vakuutukset hoituvat kaikki samalla tarkastuskerralla.

Muistilista kaupantekoon

 • Kaupanteossa tarvitaan auton ostajan ja myyjän kuvalliset henkilöllisyystodistukset. Väärinkäytösten välttämiseksi, auton kaikkien omistajien on oltava paikalla kaupanteossa (valtakirja ei kelpaa kaupantekoon).
 • Auton ostajalla on oltava voimassa oleva ajokortti mukana. 
 • Auton ostajan on hyvä varata mukaan pankkitunnukset ja pääsy verkkopankkiin mahdollisen käsirahan maksua varten.
 • Auton myyjän on hyvä varata mukaan pankkitunnukset varmenteen luomista varten.
 • Suosittelemme tutustumaan kauppakirjaan ennen kaupantekoa. 
 • Lisää vinkkejä auton ostajalle ja myyjälle löydät usein kysytyistä kysymyksistä.

Lyhennysvapaa auton osamaksurahoitukseen 

Tarjoamme henkilöasiakkaiden osamaksusopimuksiin lyhennysvapaan kolmeksi (3) kuukaudeksi, jos korona-epidemia on vaikeuttanut velanhoitoa.

Osamaksurahoituksen lyhennysvapaa tarkoittaa sitä, että maksat osamaksusopimuksen osalta vain luoton korot ja käsittelymaksun. Lyhennysvapaa pidentää sopimusaikaasi lyhennysvapaiden kuukausien verran, eli kolme kuukautta. Emme peri korona-epidemiasta johtuen tehdystä muutoksesta palvelumaksua.

Voit hakea OP Yrityspankin myöntämään auton osamaksurahoitukseen lyhennysvapaata osoitteessa: https://rahoitus.op.fi/lyhennysvapaa 


 • Yleiset kysymykset, laskutus ja maastavientivaltakirjat: 010 252 5843 (ma-pe 9.00-16.30)
 • Rekisteröinti: 010 252 2860

Maastavientivaltakirjan voit tilata netistä

Jos lähdet ajoneuvollasi matkalle Pohjoismaiden ulkopuolelle Eurooppaan, tarvitset matkaan mukaan maastavientivaltakirjan. Sen voit tilata itse netissä.

Tilaa maastavientivaltakirja 

Jos ajoneuvo on myyjäliikkeen omistuksessa, ole maastavientivaltakirjojen ja rekisteröinnin osalta yhteydessä suoraan myyjäliikkeeseen.

OP Yrityspankin asiakaspalvelu henkilöasiakkaille

Loppuvelkakysely

Mikäli sinulla on op.fi verkkopankkitunnukset voit ottaa loppuvelkakyselyn omasta osamaksusopimuksestasi. Loppuvelka annetaan aina seuraavalle eräpäivälle.

Loppuvelkakysely

 • Yleiset kysymykset, laskutus ja maastavientivaltakirjat: 010 252 5843 (ma-pe 9.00-16.30)
 • Rekisteröinti: 010 252 2860

Usein kysytyt kysymykset

Auton ostajalle

Kuka voi hakea OP:n autorahoitusta? 
Voit hakea OP:n osamaksurahoitusta minkä tahansa pankin asiakkaana. Lisäksi auton ostajalla on oltava voimassa oleva ajokortti.

Millaiseen yksityishenkilön myymään autoon OP:n osamaksurahoitusta voi hakea?
OP:n osamaksurahoitusta voi hakea yksityiseltä ostettavaan autoon, joka läpäisee kuntotarkastuksen ja joka ei ole rahoitusyhtiön omistama. Kuntotarkastus tehdään, koska auto on osamaksurahoituksen vakuus. Rahoituksen voi saada korkeintaan 14 vuotta vanhaan autoon.

Miksi auton kuntotarkastus kannattaa tehdä yksityishenkilöltä ostettaessa?
Kuluttajasuojalaki ei turvaa ostajaa kahden yksityishenkilön välisessä kaupassa kuten autokaupasta ostettaessa. Jos autossa ilmenee vikoja kaupan jälkeen, voi asian selvittely olla monimutkaista ja hankalaa.

Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa kumpikin osapuoli saa lisäturvaa, kun ulkopuoliset asiantuntijat tarkastavat auton kunnon.

Missä voin tehdä auton kuntotarkastuksen?
Ostettavan auton tarkastus tehdään A-Katsastuksella. Katso täältä OP Autorahoitusta tarjoavat A-Katsastuksen toimipaikat.

Mitä tulee huomioida auton koeajossa?
Ostettava auto on aina syytä koeajaa ennen kauppoja. Ostaessasi yksityiseltä myyjältä auton OP:n osamaksurahoituksella, suosittelemme koeajamaan auton ennen varsinaista kaupantekoa. Näin voit varmistua jo ennen auton kuntotarkastusta, että ostettava auto on kunnossa ja vastaa tarpeistasi.

Koeajo kannattaa suorittaa radio suljettuna. Kuuntele auton moottorin ääntä eri nopeuksilla. Kokeile, että jarrut ja vaihteet toimivat asianmukaisesti. Tarkasta myös merkkivalot ja käy läpi sähkölaitteiden toimivuus.

Miksi rahoittaa auton osto osamaksulla?
Osamaksu on fiksu rahoitusvaihtoehto yksityisten välisessä autokaupassa. Ostettavalle autolle tehdään tarkastus ja ulkopuolinen asiantuntija auttaa hoitamaan kaupantekoon liittyvät paperityöt, kuten rekisteröinnin ja tarvittavat vakuutukset. Lisäksi tiedät tarkalleen osamaksuerän suuruuden etukäteen – osamaksun hinta pysyy saman koko sopimuskauden ajan.

Osamaksurahoituksella voi myös kerryttää rahanarvoisia OP-bonuksia, joilla voit kuitata muun muassa vakuutusmaksuja.

Usein kysytyt kysymykset

Myyjälle

Miksi myymälleni autolle pitää tehdä kuntotarkastus?
Osamaksurahoituksen ehtona on auton kuntotarkastus, koska auto toimii rahoituksen vakuutena. Ostettavan auton tarkastus tehdään A-Katsastuksella. Katso täältä OP Autorahoitusta tarjoavat A-Katsastuksen toimipaikat.

Jos myyn auton osamaksulla, saanko koko kauppasumman heti?
Ostaja maksaa kaupanteon yhteydessä sovitun käsirahan autosta joko käteisellä tai tilisiirrolla ja loput kauppasummasta saat kertasuorituksena OP Yrityspankki Oyj:tä.

Autollani on useampi omistaja. Mitä pitää huomioida, jos haluan myydä sen osamaksulla? 
Kaikkien auton omistajien on oltava kaupanteossa A-Katsastuksessa paikalla. Väärinkäytösten välttämiseksi auton omistajien valtakirja ei riitä.

Myymäni auto on rahoitusyhtiön omistuksessa, voiko ostaja ostaa sitä osamaksurahoituksella? 
OP:n osamaksurahoitusta ei myönnetä autoihin, jotka ovat rahoitusyhtiön omistuksessa. Ostaja voi kuitenkin hakea auton ostoon OP:lta vakuudetonta täsmäluottoa tai vakuudellista pankkilainaa.

Mitä tulee huomioida, kun luovutan auton koeajoon?
Ennen auton luovutusta koeajoon, on syytä varmistaa, että koeajajalla on voimassa oleva ajokortti. On myös hyvä pyytää pantti koeajon ajaksi.