Ruskeatakkinen miesoletettu ajaa autoa sateessa.

Auton osto yksityiseltä OP:n osamaksulla

Yksityinen autokauppa hoituu osamaksulla vaivattomasti. Osamaksu on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille.

Turvallinen ja vaivaton tapa ostaa auto yksityishenkilöltä

Vältä turha säätö – auton osto yksityiseltä hoituu osamaksulla vaivattomasti. Hoida yhdellä kerralla auton kuntotarkastus, paperit, rahoitus, rekisteröinti ja vakuutukset.

Asiantuntija tarkastaa auton

Saat varmuuden ostettavan auton kunnosta. Puolueettomat asiantuntijat tarkastavat auton ja auttavat kaupanteossa.

Alustava rahoitustarjous netistä

Tee hakemus netissä ja saat alustavan rahoitustarjouksen heti tai viimeistään kahden pankkipäivän aikana. Osamaksu on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille.

Auton osto yksityiseltä on turvallista OP:n osamaksulla

Auton osto yksityiseltä on turvallista ja huoletonta OP:n osamaksulla. Ostettavan auton kunto tarkastetaan A-Katsastuksella kaupanteon yhteydessä. Samalla käynnillä hoituvat myös muut paperiasiat: kauppakirja, vakuutukset ja rekisteröinti.

Osamaksussa auto on rahoituksen vakuus, joten et tarvitse lainaan erikseen vakuutta. Auton omistajuus säilyy OP:lla kunnes viimeinen osamaksuerä on maksettu – samaan tapaan kuin autoliikkeestä otetussa osamaksussa. Osamaksussa on kiinteä korko ja aina sama kuukausierä. Se on ostajalle turvallinen vaihtoehto.

Osamaksulla ostettava auto voi olla korkeintaan 14 vuotta vanha, eikä se saa olla rahoitusyhtiön omistama. Tarkasta myyjältä auton omistajuus ennen kaupantekoa. Jos aikeenasi on ostaa yli 14 vuotta vanha auto, voit hakea sen rahoitukseen OP:n Täsmäluottoa tai Pankkilainaa.

Lue lisää rahoitusmuodoista

Näin ostat auton yksityiseltä myyjältä

 1.  
  Hae rahoitus

  Kun sopiva auto on löytynyt, voit hakea alustavan rahoituspäätöksen.

 2.  
  Koeaja auto

  Sovi myyjän kanssa aika koeajolle.

 3.  
  Tarkastus ja kaupanteko

  Kuntotarkastus ja kaupanteko hoituvat A-katsastuksella.

Auton osto yksityiseltä – muistilista auton ostajalle

Hae rahoitusta

 •  Kun olet löytänyt sopivan auton, hae alustava rahoitustarjous Auton ostajan apurista.
 •  Tarkista ennen kauppoja, että ostettava auto ei ole rahoitusyhtiön omistama. Voit tarkistaa auton omistajan helposti Traficomilta.

Suorita koeajo

 •  Varaa aika auton koeajoon myyjän kanssa.
 •  Tarkista koeajon yhteydessä, että autosta löytyy rekisteritodistus.
 •  Suorita koeajo radio suljettuna ja kuuntele auton moottorin ääntä eri nopeuksilla.
 •  Kokeile, että jarrut ja vaihteet toimivat asianmukaisesti.
 •  Tarkasta merkkivalot ja käy läpi sähkölaitteiden toimivuus.

Varaa kuntotarkastus

 •  Varaa sinulle ja auton myyjälle sopiva aika auton kuntotarkastukseen A-Katsastuksen sivuilta a-katsastus.fi/varaa-aika. Valitse ajanvarauksessa OP Autorahoitus. Auton kuntotarkastus ja kaupanteko voidaan tehdä samalla käynnillä ja aikaa tähän on hyvä varata pari tuntia.

Valmistaudu kaupantekoon

 •  Tutustu kauppakirjaan ennen kaupantekoa.
 •  Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan kaupantekoon.
 •  Varaa mukaan pankkitunnukset ja pääsy verkkopankkiin mahdollisen käsirahan maksua varten. Tarvitset verkkopankkitunnuksia myös rahoitussopimuksen sähköistä allekirjoittamista varten.

Lyhennysvapaa auton osamaksurahoitukseen 

Asiakkaanamme voit hakea osamaksusopimukseen lyhennysvapaata kolmeksi (3) kuukaudeksi.

Osamaksurahoituksen lyhennysvapaa on tarkoitettu erityisesti poikkeuksellisiin tilanteisiin, joissa asiakkaan velanhoitokyky on heikentynyt. Osamaksurahoituksen lyhennysvapaa tarkoittaa sitä, että maksat osamaksusopimuksen osalta vain luoton korot ja käsittelymaksun sekä mahdolliset maksuerien yhteydessä laskutettavat vakuutusmaksut. Lyhennysvapaa pidentää sopimusaikaasi lyhennysvapaiden kuukausien verran.

Lyhennysvapaahakemuksen yhteydessä hakijalta pyydetään selvitys heikentyneestä velanhoitokyvystä. Noudatamme maksuohjelmamuutoksen myöntämisessä pankin yleisesti noudattamiamme prosesseja ja kriteerejä.

Voit hakea OP Yrityspankin myöntämään auton osamaksurahoitukseen lyhennysvapaata osoitteessa: https://rahoitus.op.fi/lyhennysvapaa 


 • Yleiset kysymykset, laskutus ja maastavientivaltakirjat: 010 252 5843 (ma-pe 9.00-16.30)
 • Rekisteröinti: 010 252 2860

Maastavientivaltakirjan voit tilata netistä

Jos lähdet ajoneuvollasi matkalle Pohjoismaiden ulkopuolelle Eurooppaan, tarvitset matkaan mukaan maastavientivaltakirjan. Sen voit tilata itse netissä.

Tilaa maastavientivaltakirja 

Jos ajoneuvo on myyjäliikkeen omistuksessa, ole maastavientivaltakirjojen ja rekisteröinnin osalta yhteydessä suoraan myyjäliikkeeseen.

OP Yrityspankin asiakaspalvelu henkilöasiakkaille

Loppuvelkakysely

Mikäli sinulla on op.fi verkkopankkitunnukset voit ottaa loppuvelkakyselyn omasta osamaksusopimuksestasi. Loppuvelka annetaan aina seuraavalle eräpäivälle.

Jos et ole OP:n asiakas, voit tarkistaa loppuvelan määrän viimeisimmästä laskustasi.

Loppuvelkakysely

 • Yleiset kysymykset, laskutus ja loppuvelan kysely: 010 252 5843 (ma-pe 9.00-16.30)
 • Rekisteröinti: 010 252 2860
Luoton kustannukset korko, todellinen vuosikorko, laskutuspalkkio, perustamismaksu
Osamaksurahoituksen kustannukset muodostuvat korosta, laskutuspalkkiosta ja perustamismaksusta. Luoton korko on kiinteä koko sopimuskauden ajan. 
 
Osamaksun korko on yksityishenkilöltä ostaessa 3,9 %, laskutuspalkkio 8 euroa kuukaudessa ja perustamismaksu 190 euroa. 
 
Esimerkiksi: Auton käteishinta (sis. toimituskulut) 20 000 euroa ja käsiraha 5 000 euroa. Osamaksurahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 15 190 euron luotolle 5 vuoden maksuajalla on 5,723 %, kun rahoituksen korko on 3,9 prosenttiyksikköä (5/18), perustamismaksu 190 euroa ja laskutuspalkkio 8 euroa/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 22 223,60 euroa ja maksuerien 287,06 euroa lukumäärä 60 kpl. Laskelma on tehty olettaen, että luotto nostetaan kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki. 

Tutustu osamaksurahoitusta koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot osamaksusopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Usein kysytyt kysymykset

Auton ostajalle

Kuka voi hakea OP:n autorahoitusta? 
Voit hakea OP:n osamaksurahoitusta minkä tahansa pankin asiakkaana. Lisäksi auton ostajalla on oltava voimassa oleva ajokortti.

Millaiseen yksityishenkilön myymään autoon OP:n osamaksurahoitusta voi hakea?
OP:n osamaksurahoitusta voi hakea yksityiseltä ostettavaan autoon, joka läpäisee kuntotarkastuksen ja joka ei ole rahoitusyhtiön omistama. Kuntotarkastus tehdään, koska auto on osamaksurahoituksen vakuus. Rahoituksen voi saada korkeintaan 14 vuotta vanhaan autoon.

Miksi auton kuntotarkastus kannattaa tehdä yksityishenkilöltä ostettaessa?
Kuluttajasuojalaki ei turvaa ostajaa kahden yksityishenkilön välisessä kaupassa kuten autokaupasta ostettaessa. Jos autossa ilmenee vikoja kaupan jälkeen, voi asian selvittely olla monimutkaista ja hankalaa.

Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa kumpikin osapuoli saa lisäturvaa, kun ulkopuoliset asiantuntijat tarkastavat auton kunnon.

Missä voin tehdä auton kuntotarkastuksen?
Ostettavan auton tarkastus tehdään A-Katsastuksella. Katso täältä OP Autorahoitusta tarjoavat A-Katsastuksen toimipaikat.

Mitä tulee huomioida auton koeajossa?
Ostettava auto on aina syytä koeajaa ennen kauppoja. Ostaessasi yksityiseltä myyjältä auton OP:n osamaksurahoituksella, suosittelemme koeajamaan auton ennen varsinaista kaupantekoa. Näin voit varmistua jo ennen auton kuntotarkastusta, että ostettava auto on kunnossa ja vastaa tarpeistasi.

Koeajo kannattaa suorittaa radio suljettuna. Kuuntele auton moottorin ääntä eri nopeuksilla. Kokeile, että jarrut ja vaihteet toimivat asianmukaisesti. Tarkasta myös merkkivalot ja käy läpi sähkölaitteiden toimivuus.

Miksi rahoittaa auton osto osamaksulla?
Osamaksu on fiksu rahoitusvaihtoehto yksityisten välisessä autokaupassa. Ostettavalle autolle tehdään tarkastus ja ulkopuolinen asiantuntija auttaa hoitamaan kaupantekoon liittyvät paperityöt, kuten rekisteröinnin ja tarvittavat vakuutukset. Lisäksi tiedät tarkalleen osamaksuerän suuruuden etukäteen – osamaksun hinta pysyy saman koko sopimuskauden ajan.

Osamaksurahoituksella voi myös kerryttää rahanarvoisia OP-bonuksia, joilla voit kuitata muun muassa vakuutusmaksuja.

Usein kysytyt kysymykset

Myyjälle

Miksi myymälleni autolle pitää tehdä kuntotarkastus?
Osamaksurahoituksen ehtona on auton kuntotarkastus, koska auto toimii rahoituksen vakuutena. Ostettavan auton tarkastus tehdään A-Katsastuksella. Katso täältä OP Autorahoitusta tarjoavat A-Katsastuksen toimipaikat.

Jos myyn auton osamaksulla, saanko koko kauppasumman heti?
Ostaja maksaa kaupanteon yhteydessä sovitun käsirahan autosta joko käteisellä tai tilisiirrolla ja loput kauppasummasta saat kertasuorituksena OP Yrityspankki Oyj:tä.

Autollani on useampi omistaja. Mitä pitää huomioida, jos haluan myydä sen osamaksulla? 
Kaikkien auton omistajien on oltava kaupanteossa A-Katsastuksessa paikalla. Väärinkäytösten välttämiseksi auton omistajien valtakirja ei riitä.

Myymäni auto on rahoitusyhtiön omistuksessa, voiko ostaja ostaa sitä osamaksurahoituksella? 
OP:n osamaksurahoitusta ei myönnetä autoihin, jotka ovat rahoitusyhtiön omistuksessa. Ostaja voi kuitenkin hakea auton ostoon OP:lta vakuudetonta täsmäluottoa tai vakuudellista pankkilainaa.

Mitä tulee huomioida, kun luovutan auton koeajoon?
Ennen auton luovutusta koeajoon, on syytä varmistaa, että koeajajalla on voimassa oleva ajokortti. On myös hyvä pyytää pantti koeajon ajaksi.