Ruskeatakkinen miesoletettu ajaa autoa sateessa.

Auton osto yksityiseltä OP:n osamaksulla

Yksityinen autokauppa hoituu osamaksulla sujuvasti. Osamaksu on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille.

Sujuva tapa ostaa auto yksityishenkilöltä

Vältä turha säätö – auton osto yksityiseltä hoituu osamaksulla kätevästi. Hoida yhdellä kerralla auton kuntotarkastus, paperit, rahoitus, rekisteröinti ja vakuutukset.

Asiantuntija tarkastaa auton

Saat varmuuden ostettavan auton kunnosta. Puolueettomat asiantuntijat tarkastavat auton ja auttavat kaupanteossa.

Alustava rahoitustarjous netistä

Tee hakemus netissä ja saat alustavan rahoitustarjouksen heti tai viimeistään kahden pankkipäivän aikana. Osamaksu on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille.

Auton osto yksityiseltä on sujuvaa OP:n osamaksulla

Auton osto yksityiseltä on sujuvaa OP:n osamaksulla. Ostettavan auton kunto tarkastetaan A-Katsastuksella kaupanteon yhteydessä. Samalla käynnillä hoituvat myös muut paperiasiat: kauppakirja, vakuutukset ja rekisteröinti.

Osamaksussa auto on rahoituksen vakuus, joten et tarvitse lainaan erikseen vakuutta. Auton omistajuus säilyy OP:lla kunnes viimeinen osamaksuerä on maksettu – samaan tapaan kuin autoliikkeestä otetussa osamaksussa. Osamaksussa on kiinteä korko ja aina sama kuukausierä.

Osamaksulla ostettava auto voi olla korkeintaan 14 vuotta vanha. Tarkista ennen kauppoja, että ostamasi auto on myyjän henkilökohtaisessa omistuksessa. Mikäli auto on rahoitettu ja rahoitusyhtiön omistuksessa, ole yhteydessä yhteistyökumppaniimme Autorahaan: https://autoraha.fi/op/. Jos ostettavan auton on rahoittanut OP Yrityspankki Oyj, voit myös selvittää asiakaspalvelustamme mahdollista rahoitussopimuksen siirtoa auton nykyiseltä haltijalta sinulle: Usein kysyttyä auton osamaksurahoituksesta

Lue lisää rahoitusmuodoista

Näin ostat auton yksityiseltä myyjältä

 1.  
  Hae rahoitus

  Kun sopiva auto on löytynyt, voit hakea alustavan rahoituspäätöksen.

 2.  
  Koeaja auto

  Sovi myyjän kanssa aika koeajolle.

 3.  
  Tarkastus ja kaupanteko

  Kuntotarkastus ja kaupanteko hoituvat A-katsastuksella.

Auton osto yksityiseltä – muistilista auton ostajalle

Hae rahoitusta

 •  Kun olet löytänyt sopivan auton, hae alustava rahoitustarjous Auton ostajan apurista.
 •  Tarkista ennen kauppoja auton omistaja. Voit tarkistaa auton omistajan helposti Traficomilta. Mikäli auto on rahoitettu ja rahoitusyhtiön omistuksessa, ole yhteydessä rahoituksen ja kaupanteon järjestämiseksi yhteistyökumppaniimme Autorahaan: https://autoraha.fi/op/

Suorita koeajo

 •  Varaa aika auton koeajoon myyjän kanssa.
 •  Tarkista koeajon yhteydessä, että autosta löytyy rekisteritodistus.
 •  Suorita koeajo radio suljettuna ja kuuntele auton moottorin ääntä eri nopeuksilla.
 •  Kokeile, että jarrut ja vaihteet toimivat asianmukaisesti.
 •  Tarkasta merkkivalot ja käy läpi sähkölaitteiden toimivuus.

Varaa kuntotarkastus

 •  Varaa sinulle ja auton myyjälle sopiva aika auton kuntotarkastukseen A-Katsastuksen sivuilta a-katsastus.fi/ajanvaraus. Valitse ajanvarauksessa OP Autorahoitus. Auton kuntotarkastus ja kaupanteko voidaan tehdä samalla käynnillä ja aikaa tähän on hyvä varata pari tuntia.

Valmistaudu kaupantekoon

 •  Tutustu kauppakirjaan ennen kaupantekoa.
 •  Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan kaupantekoon.
 •  Varaa mukaan pankkitunnukset ja pääsy verkkopankkiin mahdollisen käsirahan maksua varten. Tarvitset verkkopankkitunnuksia myös rahoitussopimuksen sähköistä allekirjoittamista varten.

Olen ostanut auton osamaksulla – mistä näen rahoitukseni tiedot?

Jos olet ostanut auton osamaksulla, voit tarkastella rahoituksesi tietoja OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Palvelun kautta voit myös tilata maastavientivaltakirjan sekä hakea lyhennysvapaata. 
 
Pääset kirjautumaan palveluun kaikkien suomalaisten pankkien henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Siirry OP:n rahoituksen verkkopalveluun

 

Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj. Kuntotarkastuksen tekee A-Katsastus Oy.

Voit hakea OP:n osamaksurahoitusta minkä tahansa pankin asiakkaana. Lisäksi auton ostajalla on oltava voimassa oleva ajokortti.

OP:n osamaksurahoitusta voi hakea myyjän henkilökohtaisesti omistamaan ja yksityiseltä myyjältä ostettavaan autoon. Rahoituksen voi saada korkeintaan 14 vuotta vanhaan autoon. Kaupanteon yhteydessä autolle tehdään kuntotarkastus, koska auto on osamaksurahoituksen vakuus. Mikäli auto on rahoitettu ja rahoitusyhtiön omistuksessa, ole yhteydessä rahoituksen ja kaupanteon järjestämiseksi yhteistyökumppaniimme Autorahaan: 

Kuluttajasuojalaki ei turvaa ostajaa kahden yksityishenkilön välisessä kaupassa kuten autokaupasta ostettaessa. Jos autossa ilmenee vikoja kaupan jälkeen, voi asian selvittely olla monimutkaista ja hankalaa.

Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa kumpikin osapuoli saa lisäturvaa, kun ulkopuoliset asiantuntijat tarkastavat auton kunnon.

Ostettavan auton tarkastus tehdään A-Katsastuksella. Katso OP Autorahoitusta tarjoavat A-Katsastuksen toimipaikat.

Ostettava auto on aina syytä koeajaa ennen kauppoja. Ostaessasi yksityiseltä myyjältä auton OP:n osamaksurahoituksella, suosittelemme koeajamaan auton ennen varsinaista kaupantekoa. Näin voit varmistua jo ennen auton kuntotarkastusta, että ostettava auto on kunnossa ja vastaa tarpeistasi.

Koeajo kannattaa suorittaa radio suljettuna. Kuuntele auton moottorin ääntä eri nopeuksilla. Kokeile, että jarrut ja vaihteet toimivat asianmukaisesti. Tarkasta myös merkkivalot ja käy läpi sähkölaitteiden toimivuus.

Osamaksu on kätevä rahoitusvaihtoehto yksityisten välisessä autokaupassa. Ostettavalle autolle tehdään tarkastus ja ulkopuolinen asiantuntija auttaa hoitamaan kaupantekoon liittyvät paperityöt, kuten rekisteröinnin ja tarvittavat vakuutukset. Lisäksi tiedät tarkalleen osamaksuerän suuruuden etukäteen – osamaksun korko pysyy saman koko sopimuskauden ajan.

OP:n yksityisten välinen osamaksu soveltuu myyjän henkilökohtaisessa omistuksessa oleviin autoihin. Mikäli auto on rahoitusyhtiön omistama, ole yhteydessä rahoituksen ja kaupanteon järjestämiseksi yhteistyökumppaniimme Autorahaan: https://autoraha.fi/op/. Jos ostettavan auton on rahoittanut OP Yrityspankki Oyj, voit myös selvittää asiakaspalvelustamme mahdollista rahoitussopimuksen siirtoa auton nykyiseltä haltijalta sinulle: Usein kysyttyä auton osamaksurahoituksesta.

Luoton kustannukset korko, todellinen vuosikorko, laskutuspalkkio, perustamismaksu

Osamaksurahoituksen kustannukset muodostuvat korosta, laskutuspalkkiosta ja perustamismaksusta. Luoton korko on kiinteä koko sopimuskauden ajan.

Osamaksun korko on yksityishenkilöltä ostaessa 6,9 %, laskutuspalkkio 9 euroa kuukaudessa ja perustamismaksu 190 euroa.

Esimerkiksi: Auton käteishinta (sis. toimituskulut) 20 000 euroa ja käsiraha 5 000 euroa. Osamaksurahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 15 190 euron luotolle 5 vuoden maksuajalla on 9,0 %, kun rahoituksen korko on 6,9 prosenttiyksikköä (5/23), perustamismaksu 190 euroa ja laskutuspalkkio 9 euroa/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 23 543,44 euroa ja maksuerien 309,10 euroa lukumäärä 60 kpl. Laskelma on tehty olettaen, että luotto nostetaan kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Tutustu osamaksurahoitusta koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot osamaksusopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.