Henkilö istuu autossa kuskin paikalla.

Auton myynti yksityiselle OP:n osamaksulla

Muuta autosi rahaksi nopeasti ja vaivattomasti. OP:n osamaksu tuo turvaa ja helpottaa auton myyntiä yksityishenkilölle.

Saat paremman hinnan autostasi

Myymällä auton itse yksityiselle ilman välikäsiä saat autosta parhaan markkinahinnan. Kun kauppa on käsitelty pankissa, saat myyntihinnan tilillesi kertasuorituksena – pois lukien mahdollinen käsiraha.

Auto nopeasti kaupaksi

Autosi kiinnostaa useampaa ostajaehdokasta, kun tarjoat siihen osamaksun mahdollisuuden. Huomioithan, että osamaksulla myytävä auto voi olla korkeintaan 14 vuotta vanha.

Vältä säätö ja paperityöt

Myydessäsi auton yksityiselle OP:n osamaksulla autamme paperitöissä. Kaupat tehdään A-Katsastuksella.

Varmuus auton kunnosta

Kun myyt autosi yksityiselle OP:n osamaksulla, auton kunto tarkastetaan aina A-Katsastuksella. Auton myyjä ja ostaja saavat varmuuden auton todellisesta kunnosta. Vältä riitely kauppojen jälkeen.

Miksi auto kannattaa myydä yksityiselle itse?

Auton myyminen osamaksulla yksityiselle on vaivaton ja turvallinen tapa tehdä autokaupat. Myymällä auton itse, saat autosta paremman hinnan. Osamaksun avulla voit myydä auton markkinahintaan, luotettavasti.

Käyttämällä OP:n osamaksua, saat apua myyntiin liittyvissä paperitöissä, kuten rekisteröinnissä.

Kun kauppa on käsitelty pankissa, saat koko auton kauppasumman OP:lta tilillesi – pois lukien mahdollinen käsiraha. Kaupanteon jälkeen auton omistajuus siirtyy OP:lle kunnes ostaja on maksanut viimeisen osamaksuerän ja auto siirretään ostajan nimiin.

Huomioithan, että osamaksulla myytävä auto voi olla korkeintaan 14 vuotta vanha ja sen tulee olla myyjän henkilökohtaisessa omistuksessa. Mikäli auto on rahoitettu ja rahoitusyhtiön omistama, ole yhteydessä kaupantekoon liittyen yhteistyökumppaniimme Autorahaan: https://autoraha.fi/op/. Jos olet ostanut auton OP Yrityspankin myöntämällä osamaksurahoituksella ja ostaja on kiinnostunut nykyisen rahoitussopimuksen siirrosta, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluun: Linkki Usein kysyttyä auton osamaksurahoituksesta

Näin myyt autosi yksityiselle

 1.  
  Tee myynti-ilmoitus

  Tarjoa ostajalle tietoa OP:n osamaksurahoituksesta.

 2.  
  Valmistele auto

  Puhdista auto myyntikuntoon ja sovi ostajalle koeajo.

 3.  
  Tarkastus ja kaupanteko

  Kuntotarkastus ja kaupanteko hoituvat A-katsastuksella.

Muistilista auton myyjälle

Tee autostasi myynti-ilmoitus

 •  Ota autostasi hyvät kuvat myynti-ilmoitusta varten, niin ulkoa kuin sisältä.
 •  Tee myynti-ilmoitus esimerkiksi Nettiautoon tai tori.fi:hin.
 •  Liitä ilmoitukseen valmis teksti OP:n osamaksurahoituksesta.
Kopioi alla oleva teksti auton myynti-ilmoitukseen

Valmistele autosi myyntikuntoon

 •  Puhdista auto sisältä ja ulkoa tai pesetä auto. 
 •  Etsi valmiiksi auton käyttöohjeet ja mahdollinen huoltokirja. 
 •  Tarkista ajoneuvon rekisteröintitodistus.
 •  Tarkista mahdolliset kuitit huolloista ja korjauksista.
 •  Varmista katsastuksen voimassaolo ja seuraavan katsastuksen ajankohta.

Varaa aikaa auton koeajolle

 •  Sovi ostajan kanssa aika koeajolle.
 •  Varmista, että koeajajalla on voimassa oleva ajokortti. On myös hyvä pyytää pantti koeajon ajaksi.

Vie auto kuntotarkastukseen

 •  Vie auto kuntotarkastukseen A-Katsastukselle ostajan kanssa sovittuna ajankohtana. Auton kuntotarkastus ja kaupanteko voidaan tehdä samalla käynnillä. Kuntotarkastukseen ja kaupantekoon on hyvä varata pari tuntia aikaa.
 •  Jos ostaja ei ole varannut aikaa kaupantekoon, varaa aika A-Katsastuksen sivuilta a-katsastus.fi. Valitse ajanvarauksessa OP Autorahoitus.

Valmistaudu kaupantekoon

 •  Tutustu kauppakirjaan ennen kaupantekoa.
 •  Luo autolle sähköinen varmenne rekisteröintiä varten ennen kaupantekoa. Luotuasi sähköisen varmenteen se on voimassa 14 vuorokautta. Luo sähköinen varmenne osoitteessa traficom.fi 
 •  Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan kaupantekoon.
 •  Varaa mukaasi verkkopankkitunnukset rahoitussopimuksen sähköistä allekirjoittamista varten.
 •  Jos autolla on useampi omistaja, varmista, että kaikki auton omistajat ovat paikalla kaupanteossa. Valtakirja ei kelpaa kaupantekoon.
Auto on oltava hinnaltaan markkinahintainen. Auto toimii osamaksun vakuutena ja se on osamaksun ajan OP:n yrityspankin omistuksessa. Väärinkäytösten estämiseksi, emme voi myöntää osamaksua huomattavasti markkinahinnasta poikkeavan hintaisille autoille.
Ostaja maksaa kaupanteon yhteydessä sovitun käsirahan autosta joko käteisellä tai tilisiirrolla ja loput kauppasummasta saat kertasuorituksena OP Yrityspankki Oyj:tä käsittelyajan jälkeen, tyypillisesti muutaman pankkipäivän sisällä.
Ilmoita rahoitussopimuksen yhteydessä maksettu käsiraha.

Jos olet ostanut auton OP Yrityspankin myöntämällä osamaksurahoituksella ja ostaja on kiinnostunut nykyisen rahoitussopimuksen siirrosta, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluun: Usein kysyttyä auton osamaksurahoituksesta. Osamaksulla ostetut autot ovat pääsääntöisesti rahoitusyhtiön omistamia niin kauan kuin osamaksueriä on maksamatta. Mikäli olet kiinnostunut osamaksulla ostetun auton myynnistä, ole yhteydessä kaupantekoon liittyvissä asioissa yhteistyökumppaniimme Autorahaan: https://autoraha.fi/op/.

OP:n osamaksu on tarkoitettu käyttökunnossa olevien, katsastettujen autojen myymiseen. Suosittelemme korjaamaan auton viat ennen kuntotarkastusta. Näin vältät myös mahdolliset riitatilanteet autokaupoissa.
Kaikkien auton omistajien on oltava kaupanteossa A-Katsastuksessa paikalla. Väärinkäytösten välttämiseksi auton omistajien valtakirja ei riitä.
Osamaksurahoituksen ehtona on auton kuntotarkastus, koska auto toimii rahoituksen vakuutena. Ostettavan auton tarkastus tehdään A-Katsastuksella. Katso täältä OP Autorahoitusta tarjoavat A-Katsastuksen toimipaikat.

Jos olet ostanut auton OP Yrityspankin myöntämällä osamaksurahoituksella ja ostaja on kiinnostunut nykyisen rahoitussopimuksen siirrosta, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluun: Usein kysyttyä auton osamaksurahoituksesta. Osamaksulla ostetut autot ovat pääsääntöisesti rahoitusyhtiön omistamia niin kauan kuin osamaksueriä on maksamatta. Mikäli olet kiinnostunut osamaksulla ostetun auton myynnistä, ole yhteydessä kaupantekoon liittyvissä asioissa yhteistyökumppaniimme Autorahaan: https://autoraha.fi/op/.

Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj. Kuntotarkastuksen tekee A-Katsastus Oy.