Henkilö istuu autossa kuskin paikalla.

Auton myynti osamaksulla yksityiselle

Muuta autosi rahaksi nopeasti ja vaivattomasti. OP:n osamaksu tuo turvaa ja helpottaa auton myyntiä yksityishenkilölle.

Saat paremman hinnan autostasi

Myymällä auton itse yksityiselle ilman välikäsiä saat autosta parhaan markkinahinnan. Kun kauppa on käsitelty pankissa, saat myyntihinnan tilillesi kertasuorituksena – pois lukien mahdollinen käsiraha.

Auto nopeasti kaupaksi

Autosi kiinnostaa useampaa ostajaehdokasta, kun tarjoat siihen osamaksun mahdollisuuden. Huomioithan, että osamaksulla myytävä auto voi olla korkeintaan 14 vuotta vanha.

Vältä säätö ja paperityöt

Myydessäsi auton yksityiselle OP:n osamaksulla autamme paperitöissä. Kaupat tehdään A-Katsastuksella.

Miksi auto kannattaa myydä osamaksulla yksityiselle?

Auton myyminen osamaksulla yksityiselle on vaivaton ja turvallinen tapa tehdä autokaupat. Myymällä auton itse, saat autosta paremman hinnan. Osamaksun avulla voit myydä auton markkinahintaan, luotettavasti.

Käyttämällä OP:n osamaksua, saat apua myyntiin liittyvissä paperitöissä, kuten rekisteröinnissä. Kun kauppa on käsitelty pankissa, saat koko auton kauppasumman OP:lta tilillesi – pois lukien mahdollinen käsiraha. Kaupanteon jälkeen auton omistajuus siirtyy OP:lle kunnes ostaja on maksanut viimeisen osamaksuerän ja auto siirretään ostajan nimiin. Huomioithan, että osamaksulla myytävä auto voi olla korkeintaan 14 vuotta vanha. 

Jos auto on rahoitettu ja rahoitusyhtiön omistuksessa, yhteistyökumppanimme Autoraha voi toimia kaupassa välikätenä: He ostavat auton, maksavat alkuperäisen rahoituksen loppuun ja myyvät auton kiinnostuneelle ostajalle. Kaupanteko poikkeaa tällöin tämän sivun ohjeista, saat erilliset ohjeet kun sopiva ostajaehdokas löytyy.

Näin myyt autosi osamaksulla yksityiselle

 1.  
  Tee myynti-ilmoitus

  Tarjoa ostajalle tietoa OP:n osamaksurahoituksesta.

 2.  
  Valmistele auto

  Puhdista auto myyntikuntoon ja sovi ostajalle koeajo.

 3.  
  Kaupanteko

  Auton todennus, valokuvaus ja kaupanteko hoituvat A-katsastuksella.

Muistilista auton myyjälle

Tee autostasi myynti-ilmoitus

 •  Ota autostasi hyvät kuvat myynti-ilmoitusta varten, niin ulkoa kuin sisältä.
 •  Tee myynti-ilmoitus esimerkiksi Nettiautoon tai tori.fi:hin.
 •  Liitä ilmoitukseen valmis teksti OP:n osamaksurahoituksesta.
Kopioi alla oleva teksti auton myynti-ilmoitukseen

Valmistele autosi myyntikuntoon

 •  Puhdista auto sisältä ja ulkoa tai pesetä auto. 
 •  Etsi valmiiksi auton käyttöohjeet ja mahdollinen huoltokirja. 
 •  Tarkista ajoneuvon rekisteröintitodistus.
 •  Tarkista mahdolliset kuitit huolloista ja korjauksista.
 •  Varmista katsastuksen voimassaolo ja seuraavan katsastuksen ajankohta.

Varaa aikaa auton koeajolle

 •  Sovi ostajan kanssa aika koeajolle.
 •  Varmista, että koeajajalla on voimassa oleva ajokortti. On myös hyvä pyytää pantti koeajon ajaksi.

Sopikaa aika A-Katsastukselle

 •  Vie auto valokuvaukseen A-Katsastukselle ostajan kanssa sovittuna ajankohtana. Auton todennus, valokuvaus ja kaupanteko voidaan tehdä samalla käynnillä. Kaupantekoon on hyvä varata pari tuntia aikaa.
 •  Jos ostaja ei ole varannut aikaa kaupantekoon, varaa aika A-Katsastuksen sivuilta a-katsastus.fi. Aika varataan A-Katsastuksen tai Ajovarman toimipisteestä. Valitse ajanvarauksessa OP Autorahoitus.

Valmistaudu kaupantekoon

 •  Tutustu kauppakirjaan ennen kaupantekoa.
 •  Luo autolle sähköinen varmenne rekisteröintiä varten ennen kaupantekoa. Luotuasi sähköisen varmenteen se on voimassa 14 vuorokautta. Luo sähköinen varmenne osoitteessa traficom.fi 
 •  Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan kaupantekoon.
 •  Varaa mukaasi verkkopankkitunnukset rahoitussopimuksen sähköistä allekirjoittamista varten.
 •  Jos autolla on useampi omistaja, varmista, että kaikki auton omistajat ovat paikalla kaupanteossa. Valtakirja ei kelpaa kaupantekoon.
 •  Jos auto on rahoitusyhtiön omistuksessa, kaupanteko poikkeaa edellä mainitusta. Saat tarkemmat ohjeet kun sopiva ostajaehdokas löytyy.
Auto on oltava hinnaltaan markkinahintainen. Auto toimii osamaksun vakuutena ja se on osamaksun ajan OP Yrityspankin omistuksessa. Väärinkäytösten estämiseksi, emme voi myöntää osamaksua huomattavasti markkinahinnasta poikkeavan hintaisille autoille.
Ostaja maksaa kaupanteon yhteydessä sovitun käsirahan autosta joko käteisellä tai tilisiirrolla ja loput kauppasummasta saat kertasuorituksena OP Yrityspankilta käsittelyajan jälkeen, tyypillisesti muutaman pankkipäivän sisällä.
Ilmoita rahoitussopimuksen yhteydessä maksettu käsiraha.

Kyllä. Pyydä ostajaa tekemään ensin osamaksuhakemus. Jos auto on rahoitettu ja rahoitusyhtiön omistuksessa, yhteistyökumppanimme Autoraha voi toimia kaupassa välikätenä. Saatte hakemuksen teon jälkeen tarkemmat ohjeet. 

Jos olet ostanut auton OP Yrityspankin myöntämällä osamaksurahoituksella ja ostaja on kiinnostunut nykyisen rahoitussopimuksen siirrosta, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluun: Usein kysyttyä auton osamaksurahoituksesta.

OP:n osamaksu on tarkoitettu käyttökunnossa olevien, katsastettujen autojen myymiseen. Suosittelemme korjaamaan auton viat ennen kaupantekoa. Näin vältät myös mahdolliset riitatilanteet.
Kaikkien auton omistajien on oltava kaupanteossa A-Katsastuksessa paikalla. Väärinkäytösten välttämiseksi auton omistajien valtakirja ei riitä.

Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj.