Varaudu yllättäviin menoihin

Pidä huolta arjen käyttövarastasi.

​Voit varautua yllättävien menojen rahoittamiseen tai tulojen muutoksiin monella tavalla.

  • Varmista riittävä puskuri säästämällä
  • Voit saada liikkumavaraa luottokortilla tai vakuudettomalla luotolla
  • Seuraa talouttasi ja muista lyhennysvapaan mahdollisuus

Säästä samalla kun maksat kortilla

OP:n digitaalisella Säästölippaalla säästät samalla, kun maksat OP:n kortilla. Säästölippaaseen menevän summan valitset itse ja alkuun pääset esimerkiksi yhdellä eurolla.

Tutustu Säästölippaaseen

Luottokortilla liikkumavaraa ja turvaa maksamiseen

Luottokortin hakeminen

Kun sinulla on luottokortti ja siinä riittävän korkea luottoraja, sinulla on käyttövaraa yllättävissä tilanteissa.

Luottokortilla voit maksaa hankinnat sinulle sopivissa osissa. Luottokortilla saat myös keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa ostoksillesi.

Luottokorttia hakiessa on hyvä miettiä, miten suuria maksuja tai äkillisiä menoeriä taloudellesi saattaa tulla, jos esimerkiksi kodinkone tai kulkuneuvo hajoaa.

Tutustu OP:n parhaisiin luottokortteihin 

Luottorajan korotus

Voit myös korottaa nykyistä luottorajaasi. Luottorajan korotuksesta ei tule lisämaksuja ja luottokortin hinta pysyy samana kuin aiemmin. Voit korottaa luottorajaasi kätevästi itse OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Otathan huomioon, että luottoraja on eri asia kuin kortin käytön turvarajat. Voit asettaa kortille tiukemmat turvarajat ja nostaa niitä tarpeen tullen OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa. Muistathan, että luottokortti on verkkokaupoissa aina turvallisin maksuväline, sillä kuluttajansuojalain mukainen ostoturva antaa turvaa credit-ostoille ongelmatilanteissa.

Muokkaa korttisi luotto- ja turvarajoja

​Oikein mitoitettu luotto auttaa yllättävissä tilanteissa

OP:n vakuudettoman lainan avulla voit hankkia esimerkiksi äkillisesti rikkoutuneen kodinkoneen tai television tilalle uuden. Vakuudeton laina sopii myös auton rahoittamiseen. Vakuudeton luotto kannattaa aina hakea turvallisesti omasta pankista.

Tutustu OP:n vakuudettomiin luottoihin

Muutokset lainoihin - hae lyhennys- tai maksuvapaata

Lainan maksusuunnitelmaa joustaa tarpeen vaatiessa. Lainan maksuerän ja eräpäivän muutosten lisäksi voit hakea lainallesi lyhennysvapaata tai maksuvapaan kuukauden.

Asuntolainan, opintolainan ja pankkilainan lyhennysvapaa

Voit hakea asunto-, opinto- tai pankkilainallesi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat normaalin kuukausierän sijaan vain lainan korot. Asunto-, opinto- tai pankkilainoihin ei voi hakea maksuvapaata kuukautta.

Hae lyhennysvapaata 

Vakuudettomien luottojen maksuvapaa kuukausi 

Saat valita vakuudettomalle luotollesi vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaan aikana et maksa lainasta lyhennystä tai korkoa. Maksuvapaasta ei peritä kuluja ja maksuvapaa kohdistuu vuosittain samaan kuukauteen. Vakuudettomiin luottoihin ei voi hakea pidempää lyhennysvapaata.

Muuta maksusuunnitelmaa 

Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj tai osuuspankki rahoitustuotteesta riippuen.