Äiti ja lapset

Korkokatto

Korkokaton avulla ennakoit lainasi korkokuluja vuosiksi eteenpäin.

Korkokatto auttaa ennakoimaan lainanhoitokuluja, vaikka korot muuttuisivat

Korkokatolla voit määrittää lainasi viitekorolle ylärajan jopa 14 vuodeksi. Näin turvaat talouttasi korkojen nousun varalta. 

Korkokatolla asetat lainasi viitekorolle ylätason, mutta hyödyt myös laskevista koroista

Korkokatolla asetat  lainasi viitekorolle ylätason, mutta jos viitekorko on alle asettamasi kattotason, hyödyt myös matalista koroista.

Korkokatto joustaa lainasi mukana

Korkokatolla suojatun lainan maksuohjelma pysyy joustavana. Lainan maksuohjelmaan voi sopia muutoksia ja voit maksaa lainan ennenaikaisesti takaisin, jolloin Korkokatto päättyy, eikä siitä veloiteta erillistä kulua.

Korkokatto suojaa korkojen nousulta ja tuo turvaa taloudenhallintaan

Korkokatolla asetat lainasi viitekorolle ylärajan, jonka yli viitekorko ei nouse Korkokaton voimassaoloaikana. Korkokaton voit ottaa vanhaan tai uuteen lainaan haluamallesi ajanjaksolle, joko viideksi, seitsemäksi, kymmeneksi tai jopa 14 vuodeksi.

Korkokatto on korkosuojaus, joka sopii asuntolainaan tai muuhun euriborkorkoiseen lainaan. Asuntolainan lisäksi voit suojata Korkokatolla myös kulutusluoton.

Oletko jo testannut laskurilla, miten korkojen nousu vaikuttaisi lainasi kuukausierään?

Korkokaton hinta määrittyy vallitsevan korkotason mukaan

Korkokaton hinta määrittyy sopimushetken korkotason perusteella. Korkojen noustessa nousee myös uusien korkokattojen hinta. 

Korkokaton voit maksaa joko osana lainan maksuerää tai kertamaksuna.

Korkokatosta veloitettava maksu maksetaan kerralla kokonaan Korkokaton tekohetkellä (kertamaksuinen Korkokatto) tai kuukausittain osana lainan marginaalia Korkokaton voimassaoloaikana (marginaalissa veloitettava Korkokatto).

Korkokaton maksaminen marginaalissa

Marginaalissa veloitettavaa Korkokattoa maksetaan osana lainan maksuerää eli se sisältyy lainan kokonaiskorkoon Korkokaton voimassaoloajan. Korkokattoa ei voi päättää ennenaikaisesti. Jos Korkokatolla suojattu laina maksetaan ennenaikaisesti takaisin, Korkokatto päättyy eikä siitä veloiteta erillistä kulua.

Korkokaton maksaminen kerralla

Kertamaksuinen Korkokatto maksetaan kerralla sen hankintahetkellä. Kertamaksuisen korkokaton voi päättää lainalta ennenaikaisesti, jolloin pankki palauttaa lainan voimassa olevalle pääomalle ja käyttämättä jääneelle korkokattoajalle lasketun korkokattomaksun. Pankki palauttaa maksun takaisinmaksuhetken mukaisen markkinahinnan ja enintään alkuperäisen korkokattomaksun suuruisena. Näin toimitaan myös, jos kertamaksuisella Korkokatolla suojattu laina maksetaan takaisin ennenaikaisesti.

Korkosuojauksen yhteydessä kannattaa turvata asuntolaina myös työttömyyden, työkyvyttömyyden ja pidemmän sairausloman varalta. Mitoita lainasi kuukausierä niin, että pystyt myös säästämään lainanmaksun ohella.
Pitkän kiinteän koron myöntää osuuspankki.