Kulutusluotot – valitse sinulle sopivin luotto

Kulutusluotto on laina, jolla voit rahoittaa elämäsi pienet tai suuret hankinnat. Voit hakea lainaa esimerkiksi auton ostoon, remonttiin tai kodin sisustamiseen. Tutustu ja tee hakemus kätevästi verkossa.

Valitse sinulle sopiva laina kolmesta eri vaihtoehdosta:

Täsmäluotto

Vakuudeton kertaluotto, jonka saat nopeasti tilille.

 • 2 000 - 15 000 euroa
 • Vakuudeton
 • Korko 7,95% + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Joustoluotto

Vakuudeton jatkuva luotto, jota voit nostaa käyttöön tarpeesi mukaan.

 • 2 000 - 8 500 euroa
 • Vakuudeton
 • Korko 7,95% + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Pankkilaina

Vakuudellinen kertaluotto, jossa edullisin korko.

 • 10 000 eurosta ylöspäin
 • Tarvitset lainalle vakuuden*
 • Tyypillinen korko 3 - 5%
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

* Tarvitset pankkilainaan pankin hyväksymän vakuuden. Yleisimmin käytetty vakuus on omistusasunto.

Laske sinulle sopiva laina

Laskuri kertoo sinulle sopivan budjetin ja rahoituksen kuukausierän.

Miksi kulutusluottoa kannattaa hakea OP:lta?

Kulutusluoton hakeminen osuuspankista on helppoa ja turvallista. Kun haet kulutusluottoa tai kulutuslainaa OP:lta, saat rahoituksen fiksulla korolla. Lisäksi lainan takaisinmaksu onnistuu joustavasti. Voit myös hakea muutosta maksusuunnitelmaan op.fissä tai OP-mobiilissa.

 • Kulutusluoton hakeminen OP:lta on luotettavaa ja turvallista
 • Voit maksaa lainasi takaisin joustavasti
 • Näet lainasi kokonaiskustannukset selkeästi

Millainen kulutusluotto sopii minulle?

Kulutusluottojen välillä on eroja, jotka on hyvä ottaa huomioon ennen lainahakemuksen tekemistä. Tarvitsemasi lainasumma, lainan käyttötarkoitus ja haluamasi takaisinmaksuaika vaikuttavat siihen, mikä on sinulle edullisin kulutusluotto.

Kun haet kulutusluottoa, voit valita joko vakuudellisen Pankkilainan, vakuudettoman Täsmäluoton tai vakuudettoman Joustoluoton. Otathan huomioon, että lainavaihtoehdot eroavat toisistaan vakuuksien, koron ja lainan maksimimäärän osalta.

Lue lisää vakuudettomasta Täsmäluotosta

Lue lisää vakuudettomasta Joustoluotosta

Lue lisää vakuudellisesta Pankkilainasta

Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

Myönnettävän kulutusluoton määrä riippuu siitä, mitä luottoa haet. Voit hakea kerralla nostettavaa vakuudetonta Täsmäluottoa 2 000 – 15 000 euroa, jatkuvasti käytössäsi olevaa vakuudetonta Joustoluottoa 2 000 – 8 500 euroa tai vakuudellista Pankkilainaa ilman maksimiylärajaa.

Vakuudeton kulutusluotto – lainaa 2 000 - 15 000 euroa

 • Täytä lainahakemus verkossa, saat päätöksen viipymättä
 • Voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa vain, jos olet OP:n asiakas
 • Sinulla on oltava säännölliset palkka- tai eläketulot ja riittävä maksukyky
 • Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä

Vakuudellinen kulutusluotto – lainaa 10 000 eurosta ylöspäin

 • Täytä hakemus verkossa, lainahakemus ei sido lainan nostamiseen
 • Voit hakea vakuudellista kulutusluottoa, vaikka et olisi OP:n asiakas
 • Tarvitset lainalle vakuuden, esimerkiksi omistusasunnon
 • Sinulla on oltava säännölliset palkka- tai eläketulot ja riittävä maksukyky
 • Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä

Miten haen kulutusluottoa ja kuinka nopeasti saan luottopäätöksen?

 1. Tee kulutusluottohakemus kätevästi verkossa
 2. Saat pääsääntöisesti vakuudettoman kulutusluoton lainapäätöksen heti
 3. Saat rahat tilillesi, kun olet hyväksynyt kulutusluoton luottosopimuksen

Kätevin tapa hakea kulutusluottoa on täyttää kulutusluottohakemus verkossa. Jos haet vakuudetonta kulutusluottoa, saat lainapäätöksen ilman turhaa odottelua. Hyväksyttyäsi luottosopimuksen saat myös rahat tilillesi heti.

Mikäli haet vakuudellista kulutusluottoa, voit täyttää lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi asiakkaamme. Lainahakemus on vasta tarjouspyyntö, joten se ei sido sinua lainan nostamiseen. Kun olemme vastaanottaneet lainahakemuksesi, olemme sinuun yhteydessä.

Kulutusluoton korko – mikä on edullisin kulutusluotto?

Kun harkitset sopivaa kulutusluottoa, kiinnitä huomiota luottojen kokonaiskustannuksiin. Edullisin kulutusluotto ei välttämättä ole se, jonka korko on kaikkein pienin. Korko saattaa vaihdella merkittävästi eri lainatuotteiden välillä, sillä kulutusluottojen hinnoittelumallit voivat olla erilaiset. Kulutusluoton korko voi olla esimerkiksi riippuvainen riitä, kuinka paljon haet lainaa tai oletko pankin pääasiallinen asiakas.

Lue lisää luoton kustannuksista

Halvin kulutusluotto löytyy vertailemalla

Koska tarjolla on monia erilaisia vaihtoehtoja, voi olla vaikeaa selvittää mikä on kaikkein halvin kulutusluotto. Vertailu kuitenkin kannattaa, sillä edullinen kulutusluotto auttaa säästämään rahaa muihin menoihin.

Luotettavin tapa vertailla erilaisia kulutusluottoja on kiinnittää huomiota luoton todelliseen vuosikorkoon sekä luoton kokonaiskustannuksiin. Todellinen vuosikorko on ilmoitettava aina prosenttilukuna, joten voit sen avulla selvittää kätevästi, mikä kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista voisi olla sinulle edullisin kulutusluotto.

Kun tutkit eri vaihtoehtoja, tee lainavertailu aina samalle lainamäärälle ja laina-ajalle. Jos luottosopimusten kestot poikkeavat toisistaan, vertaile luoton kokonaiskustannuksia. Mikäli vertailet pitkäkestoisia kulutusluottoja keskenään, paras tapa arvioida luoton kokonaiskustannuksia on todellinen vuosikorko.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on laina, jota voit hakea arjen hankintojen rahoittamiseen. Lainan maksimimäärä riippuu siitä, haetko kulutusluottoa vakuuksilla vai ilman.

Kulutusluottoja on saatavilla moniin eri käyttötarkoituksiin. Voit käyttää kulutusluottoa esimerkiksi silloin, kun ostat uuden kodinkoneen rikkoutuneen tilalle, hankit auton tai teet remonttiunelmistasi totta kotona tai mökillä.

Maksa hankintoja joustavasti

OP Visalla luottoa 2 000 - 20 000 euroa. Voit nostaa luottorajaa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 7 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 9,58 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (7,4 % 9/21) ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 8 755,09 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 146 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen erään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 2 000 euron luotolle on 14,75 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (7,4 % 1/21) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 152,91 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 179,7 euron minimimaksuerinä kuukauden välein, jolloin luottoaika on 12 kk.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Pankkilaina on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle 5 vuoden maksuajalla on 4,5 %, kun luoton korko on 12 kuukauden euribor + 3,85 % (3,36 % 09/2021) ja lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron kertaluontoinen toimitusmaksu.

Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 11 134 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että laina on nostettu kokonaan, lainan korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja luotto maksetaan takaisin 183,56 euron tasaerissä kuukauden välein.

Luoton myöntää Osuuspankki