OP Tarkkaluotto

2 000–30 000 euron kertaluotto ilman vakuuksia

Kiinteä korko alkaen 4,5 %

Saat meiltä henkilökohtaisen lainatarjouksen, joka perustuu luottokartoitukseen ja maksukykyysi. Kiinteä korko on sama koko laina-ajan.

Saat luottopäätöksen nopeasti

Tee hakemus verkossa ja saat päätöksen luotosta heti. Saat rahat tilille, kun hyväksyt luottosopimuksen.

Yksi maksuvapaa kuukausi vuodessa

Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja tai luotonhoitomaksua.

Hae lainaa jopa 30 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia

OP Tarkkaluotto on kerralla nostettava vakuudeton laina. OP Tarkkaluoton avulla rahoitat kätevästi arjen suuretkin hankinnat, sillä voit hakea lainaa 2 000 eurosta aina 30 000 euroon asti. Et tarvitse lainan hakemiseen vakuuksia tai takaajia. 

Täytettyäsi hakemuksen saat henkilökohtaisen lainatarjouksen. Voit saada lainaa jopa edullisella 4,5 prosentin korolla.

Miten voin hakea OP Tarkkaluottoa?

Voit hakea OP Tarkkaluottoa kätevästi osoitteessa lainatarjous.op.fi. Luottohakemuksella selvitämme taloudellisen tilanteesi muutamalla kysymyksellä. Saat luottopäätöksessä tiedon siitä, minkä kokoinen laina on maksukyvyllesi sopiva.

Valittuasi sopivan lainasumman ja lyhennyserän voit viimeistellä luottosopimuksen. Allekirjoitettuasi luottosopimuksen saat rahat tilillesi heti. Jos haet luottoa kello 23 jälkeen, rahat siirtyvät tilillesi seuraavana aamuna kello 7.

 

Kuka voi hakea OP Tarkkaluottoa?

OP Tarkkaluottoa myönnetään vain OP:n asiakkaille. Voit hakea luottoa, jos: 

 • Olet vähintään 23-vuotias osuuspankin asiakas 
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot 
 • Kykenet hoitamaan nykyiset maksuvelvoitteesi ajallaan 
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä 
 • Pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa 

 
Antamamme lainatarjous on aina henkilökohtainen. Lainapäätökseen vaikuttavat hakemuksella antamiesi tietojen lisäksi OP:n asiakastiedot. Tarkistamme myös luottotietosi. Lisäksi arvioimme antamasi tietojen perusteella, ovatko kuukausittaiset menosi ja tulosi tasapainossa.

Näin toimimalla haluamme varmistaa, että saat käyttöösi sopivan kokoisen lainan, jonka takaisinmaksusta selviät vaivatta.

 

Voinko maksaa OP Tarkkaluoton pois sovittua nopeammin tai suuremmissa erissä?

Voit lyhentää OP Tarkkaluottoa sovittua nopeammin missä vaiheessa tahansa laina-aikaa. Myös koko luoton maksaminen pois kerralla ilman kuluja on mahdollista.

Pääset tarkastelemaan lainasi tietoja osoitteessa lainatarjous.op.fi. Jos haluat tehdä lainan maksusuunnitelmaan muutoksia, sinun tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun uuden maksusuunnitelman sopimiseksi.

Soita asiakaspalveluun

ma–pe 08.00–16.30

Puhelun hinta 010-alkuiseen palvelunumeroon kiinteän verkon lankaliittymistä ja kotimaisista matkapuhelinliittymistä 0,0835 €/puhelu + 0,167 €/min (hinta sisältää ALV:n).
 

OP Tarkkaluoton kustannukset

OP Tarkkaluoton luottokustannukset muodostuvat korosta ja luotonhoitomaksusta. Luoton kuukausierä muodostuu lainamäärän ja laina-ajan mukaan. Eräpäivä voi olla kuun 1. tai 15. päivä. Luotto päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu. 

OP Tarkkaluoton kustannukset:

 • Henkilökohtainen kiinteä korko 4,5–18 % 
 • Luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa

 

Esimerkkilaskelmat 10 000 euron luotolle:

 

Luotto 4,5 prosentin kiinteällä korolla 

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 5,77 %, kun luoton henkilökohtainen kiinteä korko on 4,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 11 552,33 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 193 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka. 
 
Luotto 8,5 prosentin kiinteällä korolla

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 10,18 %, kun luoton henkilökohtainen kiinteä korko on 8,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 670 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 211,2 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Luoton hakeminen ja vakuudet Luoton myöntäminen, luoton käyttöön ottaminen
 • Täytä luottohakemus lainatarjous.op.fi:ssä. Saat luottopäätöksen heti. 
 • Sinulle voidaan myöntää OP Tarkkaluotto, jos olet OP:n asiakas, vähintään 23-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat moitteettomasti hoidettuina ja pysyvä asuinpaikka Suomessa. 
 • Luoton saaminen edellyttää aina luoton myöntäjänä toimivan OP Vähittäisasiakkaat Oyj:n myönteistä luottopäätöstä. OP Vähittäisasiakkaat Oyj on OP Ryhmän kokonaan omistama luottolaitos. 
 • OP Tarkkaluotto on vakuudeton luotto, joten et tarvitse vakuuksia tai takaajaa. 
 • Saat luotollesi vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja tai luotonhoitomaksua. Maksat korot ja kulut maksuvapaalta kuukaudelta vasta seuraavassa kuukausierässä. 
 • Maksuvapaa on joka vuosi sama kuukausi. Muutos tulee voimaan seuraavan kuukauden laskutukseen. Jo muodostettua laskua ei voi muuttaa. 
 • Voit tehdä muutoksia myös luottosi maksuerään ja eräpäivään tai suorittaa ylimääräisen lyhennyksen.  
 • Myös koko luoton maksaminen pois kerralla ilman kuluja on mahdollista.
Tutustu OP Tarkkaluoton ehtoihin.