Avioero-muistilista kuva

Lainojen siirtäminen

Siirrä lainasi OP:lle yhdeksi lainaksi. Voit myös yhdistää monta luottoa yhdeksi isommaksi lainaksi. Säästä kuluissa ja hallitse talouttasi helpommin.

Yksi laina - yhdet kulut

Maksat kuluja yhdestä lainasta ja saat maltillisen koron lainallesi.

Ymmärrät ja hallitset raha-asioitasi helpommin

Kun olet keskittänyt lainasi yhteen pankkiin pysyt helpommin kärryillä taloutesi tilasta. 

Pankkiasioiden keskittäminen on fiksua

Oletko nostanut lainaa remonttiin, autoon tai muuhun isoon hankintaan muualta kuin OP:lta ja haluaisit siirtää kaikki lainasi OP:lle? Yleensä lainojen keskittäminen on fiksua ja helpottaa raha-asioiden hallintaa. 

Lainan siirtäminen yhteen pankkiin kannattaa. Saat selkeämmän kuvan taloudestasi ja lainojen hoitaminen yhdessä paikassa on helpompaa. 

Pääsääntöisesti yksi isompi laina tulee edullisemmaksi kuin monta pienempää lainaa. Maksat vain yhdestä lainasta kuukausittaisia kuluja, kuten lainanhoitopalkkioita. Pienet luotot kannattaa siis yhdistää yhdeksi lainaksi. 

 

Esimerkki:

 1. Jaakko on vaihtanut autoa ja hänellä on autoliikkeestä nostettu 15 000 euron autolaina. Lisäksi hän toteuttanut remontin vakuudettomalla lainalla. Nyt hän haluaisi siirtää autolainan OP:lle ja yhdistää sen remonttilainan kanssa.
 2. Jaakko tekee hakemuksen vakuudellisesta pankkilainasta. Hän asuu omistusasunnossa, jonka asuntolainaa hän on lyhentänyt takaisin muutaman vuoden ja uskoo, että asunto kävisi pankkilainan vakuudeksi. 
 3. Jaakko saa tarjouksen pankkilainasta ja hyväksyy sen. Hän maksaa pankkilainalla olemassa olevat lainat pois.
 4. Jaakko on tyytyväinen, koska jatkossa hänen lainanhoitokulunsa ovat pienemmät ja häneltä kuluu vähemmän rahaa lainan korkoihin.  

Valitse vakuudellinen laina tai vakuudeton laina

Kun haluat siirtää lainasi OP:lle voit valita vakuudellisen lainan tai lainan ilman vakuuksia.

Vakuudellinen pankkilaina on edullinen vaihtoehto

Saat fiksuimman koron lainallesi, kun hyödynnät lainassasi vakuuksia. Lainan vakuudeksi käy esimerkiksi omistusasunto, jonka asuntolainaa on lyhennetty tai olet ostanut asunnon osittain tai kokonaan säästöilläsi. Myös muu käypä omaisuus, kuten sijoitukset tai metsä käyvät lainan vakuudeksi. Maksuvaikeuksien hoitamiseen emme lähtökohtaisesti myönnä pankkilainaa. Pankkilainaa voit hakea 8 000 eurosta ylöspäin.

Voit saada lainaa myös ilman vakuuksia, jos sinulla on asuntolainaa OP:lla

Jos sinulla on asuntolainaa OP:lla voit hakea lainojen siirtämistä varten myös vakuudetonta Täsmäluottoa. Sitä voit hakea 2 000 – 15 000 euroa.

Tutustu ja hae vakuudetonta Täsmäluottoa

 

Minkälaista lainaa tai luottoa voi siirtää OP:lle?

Aina lainaa myöntäessämme katsomme talouden tilanteesi ja tarjoamme vain tilanteeseesi sopivaa lainaa. Lainojen siirtoon tai yhdistämiseen tarjoamme lainaa samoilla myöntämisperiaatteilla kuin muihinkin käyttötarkoituksiin. 

Lainan myöntämiseen vaikuttavat olemassa olevien lainojesi määrä, tulosi ja käytettävissä olevat vakuudet. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, emme myönnä lainaa. 

Voit siirtää minkä tyyppistä lainaa tahansa OP:lle, mutta sinun on täytettävä lainanmyöntämisen kriteerit. Niitä ovat muun muassa säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, käytettävissä olevat vakuudet ja se ettei sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. 

Vakuudellista lainaa voit hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa.

 

Apua maksuvaikeuksiin?

Jos sinulla on vaikeuksia lainan maksamisessa, ota ajoissa yhteyttä omaan pankkiisi. Monesti vaikeudet ovat ratkaistavissa. Ratkaisu maksuvaikeuksiin voi olla esimerkiksi laina-ajan pidentäminen tai lyhennysvapaa. 

Varaa aika omaan pankkiin tai lue lisää lainojen järjestelystä

Lainan hakeminen ja vakuudet Lainan myöntäminen, vakuudet

Hae lainaa netissä

Täytä hakemus op.fi:ssä. 

Voit täyttää lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi vielä asiakkaamme. Lainahakemusta täyttäessäsi sinun ei tarvitse tietää vielä tarkalleen tarvittavan lainan määrää. Lainahakemus on vasta tarjouspyyntö – se ei sido sinua lainan ottamiseen.

Sinulle voidaan myöntää vakuudellinen Pankkilaina, mikäli sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat hyvin hoidettuina ja vakuuksia käytettävissäsi.

Mihin tarvitaan vakuuksia?

Vakuuksien avulla pankki varmistaa, että laina tulee maksettua ajallaan takaisin. Vakuuksista hyödyt myös sinä, sillä vakuudellinen laina on edullisempaa kuin vakuudeton laina. 
 
Mitä voi käyttää vakuutena? 

Vakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, mökkiä, talletuksia, arvopapereita tai metsätilaa. Käytetyimpiä vakuuksia ovat asunnot. Jos olet lyhentänyt aiemmin otettuja lainojasi, esimerkiksi asuntolainaa, sinulla saattaa olla vapaata vakuutta ja voit käyttää sitä myös uuden lainasi vakuutena. 
  
Paljonko vakuuksia tarvitaan? 

Vakuuden vakuusarvo lasketaan sinulle aina tapauskohtaisesti. Erilaisilla vakuuksilla on usein erilaiset laskennalliset vakuusarvot.
 
Kysy lisää vakuuksista 

Lainahakemusta tehdessäsi sinun ei vielä tarvitse tietää tarkasti mitä vakuutta käytät. Voit neuvotella siitä asiantuntijamme kanssa hakemuksen tekemisen jälkeen. Autamme tarvittaessa vakuutesi arvon selvittämisessä.

Lainan maksaminen Lyhennystapa, kuukausierä, eräpäivä

Lyhennystapa ja kuukausierä sovitaan pankissasi. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan eräpäivän. Suositeltava vakuudellisen pankkilainan laina-aika riippuu käyttötarkoituksesta. Voit keskustella laina-ajasta pankin kanssa, mikäli viisi vuotta tuntuu liian lyhyeltä ajalta.

Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.
Lainan kustannukset Korko, todellinen vuosikorko, marginaali, hoitokulu

Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainan käyttöönottamisesta ja mahdollisista osanostoista veloitetaan lisäksi pankin palveluhinnaston mukainen palkkio.

Pankkilainan marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat mm. lainan vakuudet, maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin. Todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.

Pankkilainasta veloitetaan kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä korkeintaan 120 euron suuruinen toimitusmaksu lainan noston yhteydessä. Lainan korko on 12 kuukauden euribor + pankin kanssa sovittu marginaali. 
 
Pankkilaina on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 20 000 euron lainalle 7 vuoden maksuajalla on 3,9 %, kun luoton korko on 12 kuukauden euribor + 3,65 % (3,366 % 02/2020) ja lainasta peritään kuukausittainen 2,30 e hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron kertaluontoinen toimitusmaksu. 

Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 2 825,48 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että laina on nostettu kokonaan, lainan korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja luotto maksetaan takaisin 270,30 euron tasaerissä kuukauden välein. Luoton myöntää Osuuspankki.

Lyhennysvapaa ja muut muutokset Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys

Voit hakea OP-verkkopalvelussa pankkilainaasi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa. Voit hakea muutosta myös maksuerään ja maksupäivään. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat -osiosta. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus.

Lue lisää muutoksista joita voit tehdä Pankkilainaan

Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi:

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia kerryttävät 1.11.2020 alkaen:

 • asuntolainat, vakuudelliset pankkilainat, opintolainat
 • säästämisen ja sijoittamisen tilit
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • vahinkovakuutuksen laskut

Muutoksen myötä 1.11.2020 OP-bonuksia ei kerry:

 • Käyttötilin talletuksista
 • vakuudettomista kulutusluotoista (Jousto-, Täsmä-, Kerta-, ja Tililuotto)
 • OP:n osamaksurahoituksesta
 • OP-Visa credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista, OP-Visa ja OP-Mastercard -korttien korollisen luoton saldosta.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.


Rahoituksen myöntää OP Korttiyhtiö Oyj tai osuuspankki rahoitustuotteesta riippuen.