Avioero-muistilista kuva

Lainojen siirtäminen

Siirrä olemassa oleva lainasi OP:lle tai yhdistä monta luottoa yhdeksi isommaksi lainaksi. Voit säästää kuluissa ja hallita talouttasi helpommin.

Yksi laina - yhdet kulut

Pääsääntöisesti yksi isompi laina tulee edullisemmaksi kuin monta pienempää lainaa.

Ymmärrät ja hallitset raha-asioitasi helpommin

Kun olet keskittänyt lainasi yhteen pankkiin pysyt helpommin kärryillä taloutesi tilasta. 

Onko sinulla asuntolainaa OP:lta?

Jos sinulla on asuntolainaa OP:lta, voit hakea lainojen siirtämistä varten myös vakuudetonta OP Tarkkaluottoa. Voit hakea sitä 30 000 euroon asti.

Miksi pankkiasioiden keskittäminen on fiksua?

Vaikka olisit nostanut lainaa remonttiin, autoon tai muuhun isoon hankintaan muualta kuin OP:lta, voit yhä siirtää kaikki lainasi meille. Lainojen siirtäminen yhteen pankkiin kannattaa. Saat selkeämmän kuvan taloudestasi ja lainojen hoitaminen yhdessä paikassa on helpompaa.

Pääsääntöisesti yksi isompi laina tulee edullisemmaksi kuin monta pienempää lainaa. Maksat vain yhdestä lainasta kuukausittaisia kuluja, kuten lainanhoitopalkkioita. Sinun kannattaa siis selvittää, olisiko lainojen yhdistäminen tarpeisiisi sopiva tai edullisempi vaihtoehto.

 

Esimerkki:

 1. Jaakko on vaihtanut autoa ja hänellä on autoliikkeestä nostettu 15 000 euron autolaina. Lisäksi hän toteuttanut remontin vakuudettomalla lainalla. Nyt hän haluaisi siirtää autolainan OP:lle ja yhdistää sen remonttilainan kanssa.
 2. Jaakko tekee hakemuksen vakuudellisesta pankkilainasta. Hän asuu omistusasunnossa, jonka asuntolainaa hän on lyhentänyt takaisin muutaman vuoden ja uskoo, että asunto kävisi pankkilainan vakuudeksi. 
 3. Jaakko saa tarjouksen pankkilainasta ja hyväksyy sen. Hän maksaa pankkilainalla olemassa olevat lainat pois.
 4. Jaakko on tyytyväinen, koska jatkossa hänen lainanhoitokulunsa ovat pienemmät ja häneltä kuluu vähemmän rahaa lainan korkoihin.  

Haluatko siirtää asuntolainasi OP:lle?

Jos haluat siirtää asuntolainasi OP:lle tai kilpailuttaa toisesta pankista ottamasi asuntolainan, aloita tekemällä asuntolainahakemus verkossa. Voit tehdä hakemuksen yhdessä toisen henkilön kanssa, jos haluatte siirtää yhteisen asuntolainan OP:lle.

 • Selvitä etukäteen kuukausittaiset tulot ja menot, nykyisten lainojen suuruus, käytettävissä olevat vakuudet ja asunnon tiedot.
 • Tarvitsemme lainahakemusta varten molempien lainanhakijoiden tiedot.
 • Aloita lainojen siirtäminen täyttämällä lainahakemus verkossa. Lainahakemus ei sido lainan nostamiseen, vaan saat sen jälkeen alustavan lainatarjouksen.

Lue lisää ja hae asuntolainaa

Siirrä kulutusluotot ja osamaksurahoitukset OP:lle

Kun haluat siirtää muualta ottamasi kulutusluotot ja osamaksurahoitukset OP:lle, voit valita vakuudellisen lainan tai lainan ilman vakuuksia.

Vakuudellinen pankkilaina on usein edullinen vaihtoehto

Voit saada edullisemman koron lainallesi, kun hyödynnät lainassasi vakuuksia. Vakuutena käytetään pääasiassa asunto-omaisuutta (esim. oma asunto, sijoitusasunto tai mökki). Asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voidaan tarjota vakuudeksi lainalle. Muuta omaisuutta, kuten metsää, sijoituksia tai säästöjä, voidaan myös käyttää vakuutena. Pankkilainaa voit hakea 10 000 eurosta ylöspäin.

Voit saada lainaa myös ilman vakuuksia, jos sinulla on asuntolainaa OP:lla

Jos sinulla on asuntolainaa OP:lla voit hakea lainojen siirtämistä varten myös vakuudetonta OP Tarkkaluottoa. Sitä voit hakea 2 000 – 30 000 euroa.

Tutustu ja hae vakuudetonta OP Tarkkaluottoa

 

Minkälaista lainaa tai luottoa voi siirtää OP:lle?

Voit siirtää minkä tyyppistä lainaa tahansa OP:lle, mutta sinun on täytettävä lainanmyöntämisen kriteerit. Näitä ovat muun muassa säännölliset palkka- tai eläketulot ja riittävä maksukyky. Lisäksi otamme huomioon käytettävissäsi olevat vakuudet.

Ennen lainan myöntämistä teemme arvion taloudellisesta tilanteestasi, jotta tarjoamme vain tilanteeseesi sopivaa lainaa. Lainojen siirtoon tai yhdistämiseen tarjoamme lainaa samoilla myöntämisperiaatteilla kuin muihinkin käyttötarkoituksiin.

Otathan huomioon, että voit hakea vakuudellista lainaa myös yhdessä toisen henkilön kanssa.

 

Apua maksuvaikeuksiin?

Jos sinulla on vaikeuksia lainan maksamisessa, ota ajoissa yhteyttä omaan pankkiisi. Monesti vaikeudet ovat ratkaistavissa. Ratkaisu maksuvaikeuksiin voi olla esimerkiksi laina-ajan pidentäminen tai lyhennysvapaa. 

Varaa aika omaan pankkiin tai lue lisää lainojen järjestelystä

Vakuudet Vakuudet

Hae lainaa netissä

Sinulle voidaan myöntää vakuudellinen pankkilaina, mikäli sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat hyvin hoidettuina ja vakuuksia käytettävissäsi.

Mihin tarvitaan vakuuksia?

Vakuuksien avulla pankki varmistaa, että laina tulee maksettua ajallaan takaisin. Myös sinä voit hyötyä vakuuksista, sillä vakuudellinen laina on usein edullisempaa kuin vakuudeton laina. 
 
Mitä voi käyttää vakuutena? 

Vakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, mökkiä, talletuksia, arvopapereita tai metsätilaa. Käytetyimpiä vakuuksia ovat asunnot. Jos olet lyhentänyt aiemmin otettuja lainojasi, esimerkiksi asuntolainaa, sinulla saattaa olla vapaata vakuutta ja voit käyttää sitä myös uuden lainasi vakuutena. 
  
Paljonko vakuuksia tarvitaan? 

Vakuuden vakuusarvo lasketaan sinulle aina tapauskohtaisesti. Erilaisilla vakuuksilla on usein erilaiset laskennalliset vakuusarvot.
 
Kysy lisää vakuuksista 

Lainahakemusta tehdessäsi sinun ei vielä tarvitse tietää tarkasti mitä vakuutta käytät. Voit neuvotella siitä asiantuntijamme kanssa hakemuksen tekemisen jälkeen. Autamme tarvittaessa vakuutesi arvon selvittämisessä.

Lainan maksaminen Lyhennystapa, kuukausierä, eräpäivä

Lyhennystapa ja kuukausierä sovitaan pankissasi. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan eräpäivän. Suositeltava vakuudellisen pankkilainan laina-aika riippuu käyttötarkoituksesta. Voit keskustella laina-ajasta pankin kanssa, mikäli viisi vuotta tuntuu liian lyhyeltä ajalta.

Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.
Lainan kustannukset Korko, todellinen vuosikorko, marginaali, hoitokulu

Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainan käyttöönottamisesta ja mahdollisista osanostoista veloitetaan lisäksi pankin palveluhinnaston mukainen palkkio.

Pankkilainan marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat mm. lainan vakuudet, maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin. Todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.

Pankkilainasta veloitetaan kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä korkeintaan 120 euron suuruinen toimitusmaksu lainan noston yhteydessä. Lainan korko on 12 kuukauden euribor + pankin kanssa sovittu marginaali.

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 4,091 % (18.08.2023), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 7,9 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 12 046,06 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan korko ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan, ja luotto maksetaan takaisin 196,28 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Esimerkkilaskelmat 10 000 euron luotolle:

Luotto 3,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,938 %, 01.03.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 8,72 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 3,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 302,33 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 210 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 6,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,938 %, 01.03.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,82 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 6,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 136,91 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 225 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 10,95 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,938 %, 01.03.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 16,54 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 10,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 14 372,35 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 250 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Lyhennysvapaa ja muut muutokset Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys

Voit hakea op.fi-palvelussa pankkilainaasi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa. Voit hakea muutosta myös maksuerään ja maksupäivään. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat -osiosta. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus.

Lue lisää muutoksista joita voit tehdä Pankkilainaan

Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Velan yleiset ehdot (pdf)

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2024 sinulle kertyy bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

 • säästämisen tileillä olevat varat
 • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Lue lisää OP-bonuksista

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Katso kaikki omistaja-asiakkaan edut

Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj tai osuuspankki rahoitustuotteesta riippuen.