Lyhennysvapaa-kuva

Hae lyhennysvapaata asuntolainaasi tai tee muita muutoksia lainaasi

Voit hakea lainasi takaisinmaksuehtoihin muutoksia, jos lainasi maksusuunnitelma ei ole enää sinulle sopiva esimerkiksi elämäntilanteesi muuttuminen vuoksi. Lainan maksamisesta voi saada lyhennysvapaata. Lainan maksusuunnitelmaan voidaan myös tehdä muita muutoksia. Laina-aikaa voidaan pidentää ja maksuerää pienentää.

Hae lyhennysvapaata helposti verkossa

Voit hakea op.fi:ssä asuntolainaasi, Joustoluottoosi tai Täsmäluottoosi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa.

Samalla hakemuksella voit hakea muutosta lainan maksuerään sekä maksupäivän muutosta.

Jos haet muutosta maksuerään, sinun kannattaa laskea ennen hakemuksen täyttöä lainalaskurilla itsellesi sopiva maksuerä ja laina-aika. Sopivaa maksuerää laskiessasi on hyvä muistaa, että asuntolainoissa suositeltava laina-aika on yleensä enintään 20 - 25 vuotta ja kulutusluotoissa enintään 5 vuotta.

Voit myös tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.*

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat-osiosta. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

* Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus.