Opiskelijakolmikko kahvilassa

Opintolainan lisäys ja nostaminen

Hae opintolainan lisäystä, kun opintosi jatkuvat

Onko sinulla jo opintolainaa ja jatkuvatko opintosi? Kun olet saanut Kelan lainatakauksen seuraavalle lukuvuodelle, hae opintolainan lisäystä op.fi-palvelussa. Sinun ei tarvitse toimittaa pankille tietoa lainatakauksesta, koska pankki saa tiedon suoraan Kelalta.

Näin haet opintolainan lisäystä:

  1. Varmista Kelan asiointipalvelusta, että sinulle on myönnetty lainatakaus seuraavaksi lukuvuodeksi.
  2. Kirjaudu op.fi:hin ja hae opintolainaasi lisäystä. Lainaerän lisäyksestä peritään toimitusmaksu, joten tutustuthan pankkisi hinnastoon ennen hakemista. Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat lainaerän lisäyksen ilman toimitusmaksua, kun teet hakemuksen verkossa.
  3. Laina on nostettavissasi seuraavana pankkipäivänä.

Hae lainaerän lisäystä

Eikö sinulla ole vielä opintolainaa? 

Oletko uusi opiskelija, eikä sinulla ole entuudestaan opintolainaa? Lue lisää opintolainasta ja tee opintolainahakemus verkossa.

Onko opintolainaasi vielä nostettavissa tältä lukukaudelta?

Sinun ei tarvitse tehdä opintolainasta nostopyyntöä, kun olet valinnut lainan nostotavaksi automaattiset nostot opintotukipäätöksen mukaisesti. Siinä tapauksessa saat rahat tilillesi automaattisesti ensimmäisenä mahdollisena maksupäivänä.

Tee opintolainasta nostopyyntö op.fi-palvelussa, kun olet valinnut nostotavaksi erilliset nostot. Erillisistä nostoista peritään palkkio, joten tutustuthan pankkisi hinnastoon ennen nostopyyntöä.

Tee opintolainan nostopyyntö

Ennen opintolainan nostamista tarkista Kelan opintotukipäätös

Ennen nostamista tarkista Kelan opintotukipäätöksestä aikataulu, jonka mukaisesti opintolainasi on nostettavissa lukuvuoden aikana. Päivämäärät voivat vaihdella. Yleensä opintolainaa voi nostaa lukuvuoden aikana kahdessa erässä:

  • syyslukukauden lainaerän nosto aikaisintaan 1.8.
  • kevätlukukauden lainaerän nosto aikaisintaan 1.1.

Jos olet valinnut nostotavaksi automaattiset nostot, lainaerä on tililläsi heti yllä olevina maksupäivinä. Erillisnostot käsitellään saapumisjärjestyksessä. Huomioi, että lukuvuoden lainaerät on nostettava viimeistään 31.7.

 

Opintolainan myöntää osuuspankki.