Remonttilaina

Olipa kyseessä sitten pintaremontti tai laajempi peruskorjaus, meiltä löydät sopivan lainan suunnittelemaasi remonttiin. Tutustu vaihtoehtoihimme ja tee hakemus kätevästi verkossa. 

Pankkilaina

Vakuudellinen kertaluotto, jossa on usein edullisempi korko.

 • 10 000 eurosta ylöspäin
 • Tarvitset lainalle vakuuden
 • Tyypillinen korko 3 - 5 % + 12 kk euribor
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Täsmäluotto

Vakuudeton kertaluotto, josta saat päätöksen kätevästi verkossa.

 • 2 000 - 15 000 euroa
 • Vakuudeton
 • Korko 7,95 % + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Rahoitus liikkeestä

Vakuudeton luotto kumppaniliikkeestämme.

 • 2 000 - 50 000 euroa
 • Vakuudeton
 • Korko 5 - 8 % + OP-Prime
 • Kaikkien pankkien asiakkaille
UUTTA

Vaihtoehtona myös uusi
OP Tarkkaluotto

Uusi 2 000–30 000 euron vakuudeton laina henkilökohtaisella korolla. Lainan korko alkaen 4,5 % + 3 kk euribor. Hae lainapäätös, niin näet henkilökohtaisen korkotasosi.

 

Vertaile lainoja – millainen remonttilaina sopii minulle?

Voit hakea remontin rahoittamiseen vakuudellista tai vakuudetonta lainaa. Remonttiin on mahdollisuus hakea rahoitusta myös useista eri kumppaniliikkeistämme. 

Ennen kuin haet lainaa remonttiin, puntaroi tarvitsemasi lainan määrää ja tutustu rauhassa eri vaihtoehtoihin. Lainavaihtoehdot eroavat toisistaan esimerkiksi vakuuksien, koron ja lainan maksimimäärän osalta.

Pankkilaina eli remonttilaina vakuuksilla 10 000 eurosta ylöspäin

Voit hakea vakuudellista Pankkilainaa remontin rahoitukseen 10 000 eurosta ylöspäin ilman ylärajaa. Lainan hakeminen onnistuu yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa riippumatta siitä, oletko OP:n asiakas. 

Vakuudellisen lainan korko on tyypillisesti vakuudetonta lainaa edullisempi, koska vakuudet turvaavat lainan takaisinmaksua pankille. Lainan korko määräytyy asiakaskohtaisesti – tyypillisesti se on noin 3 - 5 %. 

Tarvitset Pankkilainaan pankin hyväksymän vakuuden. Vakuutena käytetään pääasiassa asunto-omaisuutta, kuten esimerkiksi omaa asuntoa, sijoitusasuntoa tai mökkiä. Asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voidaan tarjota vakuudeksi lainalle. Muuta omaisuutta, kuten metsää, sijoituksia tai säästöjä, voidaan myös käyttää vakuutena. 

Osuuspankin omistaja-asiakkaana vakuudellinen Pankkilaina kerryttää sinulle OP-bonuksia.

Täsmäluotto - remonttilainaa ilman vakuuksia maksimissaan 15 000

Jos haluat lainaa ilman vakuuksia ja rahat kerralla tilillesi, hae Täsmäluottoa. Voit hakea remonttilainaa ilman vakuuksia 15 000 euroon asti. Vakuudettoman Täsmäluoton korko on 7,95 % + 3 kk euribor.

Tee lainahakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksyttyäsi luottosopimuksen saat rahat tilillesi.

Otathan huomioon, että voit hakea vakuudetonta lainaa vain, jos olet OP:n asiakas.

Remonttirahoitus suoraan liikkeestä - kaikkien pankkien asiakkaille

Voit ottaa rahoituksen remonttiin suoraan liikkeestä, kun tiedät mistä ostat. Voit hakea vakuudetonta rahoitusta maksimissaan 50 000 euroon asti. Tee rahoitushakemus OP:n kumppaniliikkeeseen verkossa ja saat päätöksen saman tien.

Joustoluotto – jatkuva luotto ilman vakuuksia

Joustoluotto on hyvä vaihtoehto, jos remonttisi kokonaiskustannus on enimmillään 8 500 euroa ja budjettisi ei vielä ole selvillä. Joustoluotto on jatkuvasti käytössäsi oleva vakuudeton kulutusluotto, jota voit hakea 2000 - 8500 euroa. Joustoluoton korko on 7,95 % + 3 kk euribor. 

Maksaessasi luottoa takaisin, sitä vapautuu vastaava summa uudelleen käytettäväksi. Se siis sopii hyvin myös remontteihin, joiden aikataulu on epäselvä tai jotka toteutetaan useassa vaiheessa. 

Otathan huomioon, että voit hakea vakuudetonta lainaa vain, jos olet OP:n asiakas.

Miten haen remonttilainaa? 

Voit hakea remonttilainaa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. 

Saat vakuudettoman Täsmäluoton tai Joustoluoton luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Kun viimeistelet hakemuksen ja hyväksyt luottosopimuksen, saat rahat tilillesi. 

Vakuudellisen Pankkilainan päätöksen saat usein 1 - 3 päivän kuluessa.

Miksi remonttilaina kannattaa ottaa?

Remonttilainalla voit hajauttaa remontin kustannukset pidemmälle ajalle ja helpottaa taloutesi suunnittelua. Lisäksi sen sijaan, että käytät säästöjäsi remonttiin, voit esimerkiksi sijoittaa säästöt ja tavoitella niille parempaa tuottoa. Remontti myös nostaa asuntosi arvoa ja on investointi tulevaisuutta varten.

Muistathan, että jos remonttisi tekee ammattilainen voit hyödyntää kotitalousvähennyksen ja saada osan teettämäsi remonttityön hinnasta takaisin verovähennyksinä.

Joustoa remonttilainaan elämäntilanteesi mukaan 

Voit koska tahansa maksaa vakuudetonta tai vakuudellista remonttilainaa pois enemmän kuin sovitun lyhennyksen verran. Voit myös maksaa koko lainan kerralla pois. 

Remonttilainaa hakiessasi sovit, millaisissa erissä maksat lainan takaisin. Voit kuitenkin matkan varrella muuttaa lainasi maksuerän suuruutta ja lainan eräpäivää tai hakea maksu- tai lyhennysvapaata lainallesi op.fi-palvelussa.

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 4,091 % (18.08.2023), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 7,9 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 12 046,06 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan korko ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan, ja luotto maksetaan takaisin 196,28 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 6 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 14,01 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (11,75 % 09/23) ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 8 249,19 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 145 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen erään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 2 000 euron luotolle on 17,84 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (11,75 % 09/23) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 185,32 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 250 euron minimimaksuerinä kuukauden välein, jolloin luottoaika on 12 kk.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Esimerkkilaskelmat 10 000 euron luotolle:

Luotto 4,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,795 %, 6.9.2023)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 9,58 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 4,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 533,57 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 220 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 7,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 12,70 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 7,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 389,07 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 235 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 12,95 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 18,55 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 12,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 14 996,38 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 265 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Jos käytössäsi on kertaluotto tai tililuotto, näet rahoitustasi koskevat tiedot OP rahoituksen verkkopalvelussa. Palvelun kautta voit myös hakea muutosta kuukausittaisen lyhennyserän suuruuteen tai laskusi eräpäivään.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Tutustu lainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.


Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.