Sirjoitusasuntolaina

Sijoitusasuntolaina

Vaurastu asuntosijoittamalla – hae laina sijoitusasuntoon

Hae sijoitusasuntolainaa verkossa jo tänään

Suositut sijoitusasunnot menevät nopeasti kaupaksi. Siksi lainaa kannattaa hakea hyvissä ajoin, vaikka tarkkaa sijoituskohdetta ei olisi vielä tiedossa. Lainahakemuksen teet helposti verkossa.

Hae helposti myös toisen pankin tunnuksilla

Sijoitusasuntolainan hakeminen käy vaivattomasti myös toisen pankin asiakkaana. Asuntolainatarjous ei sido ottamaan lainaa meiltä, se on vasta tarjouspyyntö.

Kaikki asuntosijoittajan palvelut käytössäsi

OP:lta saat osuuspankin pankkipalvelut, Pohjolan vakuutuspalvelut ja OP Kodin kiinteistönvälityksen. Osuuspankin omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia, joilla voidaan kuitata esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja.

Hanki sijoitusasunto täysin digitaalisesti

Voit ostaa sopivan sijoitusasunnon halutessasi täysin digitaalisesti. Kaiken voi tehdä verkossa lainaneuvottelua, asuntojen etäesittelyjä ja kauppakirjan allekirjoituksia myöten.

Hae laina sijoitusasuntoon

Aloita sijoitusasuntolainan hakeminen, jatka aloittamaasi hakemusta tai lisää tarvittavia liitteitä.
 

Hae lainaa sijoitusasuntoon

Haluatko vahvistaa yhteisen lainahakemuksen?

Anna suostumus

Aloita lainan hakeminen verkossa
 

Hae lainaa sijoitusasuntoon

Haluatko vahvistaa yhteisen lainahakemuksen?

Anna suostumus

 

Oli kiikarissasi ensimmäinen sijoitusasunto tai olitpa jo kokenut asuntosijoittaja, lähetä lainahakemus kätevästi verkossa. Sijoitusasuntolainaa haetaan aivan kuten tavallista asuntolainaa. Näin etenet:

  1. Kirjaudu op.fi-palveluun verkkopalvelutunnuksillasi, täytä ja lähetä asuntolainahakemus
  2. Olemme sinuun yhteydessä ja käymme kanssasi lainaneuvottelun puhelimessa, verkossa tai konttorissa
  3. Saat lainatarjouksen, jonka avulla voit tehdä ostotarjouksen haluamastasi kohteesta.

Laske sopiva sijoitusasuntolaina – lainalaskuri on kätevä apu

Lainalaskurin avulla voit testata etukäteen, miten lainamäärä ja -aika sekä korot vaikuttavat sijoitusasuntolainan kuukausierään.

Siirry lainalaskuriin

Sijoitusasunnon rahoittaminen lainalla

Vuokralla asumisen suosio on kasvanut, mikä tekee asuntosijoittamisesta houkuttelevaa. Sijoitusasuntolainalle tarvitaan vakuudet ja omaa pääomaa aivan kuten tavalliselle asuntolainalle. Usein ostettava sijoitusasunto tai oma asunto toimii vakuutena. Vakuudet tarkistetaan lainaneuvottelussa. Ensimmäinen askel sijoitusasunnon rahoittamisessa on lähettää lainahakemus ja keskustella omista suunnitelmista tarkemmin lainaneuvottelussa.

Asuntosijoittaminen vaatii suunnitelmallisuutta

Suunnitelmallisuus on asuntosijoittamisessa tärkeää. Alkuun kannattaa pohtia, millaista tuottoa sijoitukselleen haluaa. Laskelmat odotetuista tuotoista ja kuluista kannattaa tehdä huolella. On myös hyvä miettiä, miten oma talous kestää asuntosijoittamiseen liittyviä riskejä, jos kaikki ei mene aivan suunnitelmien mukaan. Katso videolta asiantuntijoiden vinkit, miten asuntosijoittamisessa pääsee alkuun.

 

Asuntosijoittajaksi haluavan kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä pankkiin, tehdä lainahakemus ja lähteä sitä kautta kartoittamaan, millaisia mahdollisuuksia asuntosijoittamiseen olisi.

Outi Kapanen kehityspäällikkö, OP

Kaikki asuntosijoittajan palvelut saman katon alta

Olemme suomalainen, vastuullinen ja asiakkaidemme omistama pankki. Sijoitusasuntolainamme eroaa edukseen muiden pankkien lainoista, sillä osuuspankin omistaja-asiakkaana saat lainastasi rahanarvoisia OP-bonuksia. Bonuksia käytetään esimerkiksi pankin palvelumaksuihin, vakuutuslaskujen ja OP Kodin kiinteistönvälittäjän palkkioiden kuittaamiseen.

Tutustu omistaja-asiakkuuteen

Oletko myymässä tai ostamassa sijoitusasuntoa? OP Kodin välittäjät ovat asuntomarkkinoiden asiantuntijoita ympäri Suomen. Nykyisen sijoitusasuntosi myynti voidaan hoitaa halutessasi täysin digitaalisesti kauppakirjojen allekirjoituksia myöten. Autamme mielellämme myös sopivan sijoituskohteen löytämisessä, vaikka toisella puolen Suomea.

Tutustu OP Kotiin

Asuntolainan tarjoaa osuuspankki. Asunnot välittää OP Koti kautta maan.

Esimerkkilaskelma: Asuntolaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 4,116 % (16.08.2023), asuntolainan todellinen vuosikorko 170 000 euron lainalle 20 vuoden maksuajalla on 5,0 %, kun lainan marginaali on 0,7 %. Lainasta peritään kuukausittain luotonhoitomaksu 2,50 euroa ja lainan noston yhteydessä 680 euron kertaluontoinen toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 266 183,85 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina on nostettu kerralla kokonaan, lainan korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja laina maksetaan takaisin 1 103,77 euron tasaerissä kuukauden välein.

Lainan myöntää osuuspankki.

Täältä löydät asuntolainan ehdot. Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin ja lomakkeisiin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Velan yleiset ehdot

 

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.