Sijoituslaina-puhelin-tietokone

Sijoituslaina

Rahoita metsän, osakkeiden tai rahastojen ostaminen sijoituslainalla.

Lainaa sijoittamiseen luotettavasti

OP:lta saat fiksun rahoituksen investoinnillesi.

Lainan korko on asiakaskohtainen

Tulon hankkimiseksi otetun lainan korot voit vähentää verotuksessa.

Omistaja-asiakkana saat lainastasi OP-bonuksia

Vain osuuspankin omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia. Mitä enemmän sinulla on asiointia meillä, sitä enemmän hyödyt myös bonuksista.

Mitä sijoituslainalla voi rahoittaa?

Voit rahoittaa sijoituslainalla esimerkiksi metsän, osakkeiden, rahastojen tai muun sijoituksen hankinnan. Sijoituslainan korot voit tällä hetkellä vähentää verotuksessa.

Sijoituslaina sopii sinulle jos:

 • Sinulla on omaisuutta, esimerkiksi sijoitusasunto tai arvopapereita, joita voit käyttää vakuutena. 
 • Olet kokenut ja tuottohakuinen sijoittaja sekä hyvin selvillä sijoituskohteesi riskeistä.
 • Sinulla on riittävä maksukyky. Pystyt siis hoitamaan sijoituslainan kulut kaikkien muiden menojesi lisäksi.   


Vakuudellinen pankkilaina sijoittamiseen:    

 • Saat henkilökohtaisen lainatarjouksen, kun olet tehnyt lainahakemuksen. 
 • Laina-aika 5-15 vuotta. Sen pituus vaihtelee rahoitettavan kohteen mukaan. 
 • Tee hakemus verkossa. Et tarvitse OP:n verkkopalvelutunnuksia.  
 • Maksuohjelma räätälöidään sinulle sopivaksi. 

 
Velkavipu sisältää aina riskin

Kun rahoitat sijoituksen velalla, ota aina huomioon sijoituksen riskit. Jos rahoitat sijoittamista lainalla, kasvatat myös sijoittamisen riskejä. 

Velkavivulla voi kasvattaa niin voittoja, kuin tappioitakin. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Sijoituskohteiden arvonvaihtelut voivat aiheuttaa arvonlaskun, joka voi johtaa koko pääoman menetykseen. Älä siis koskaan sijoita enempää, kuin sinulla on varaa hävitä. Velkavipua kannattaa aina käyttää maltilla ja riskit tiedostaen.

 

Vakuudet Vakuudet

Hae lainaa netissä

Sinulle voidaan myöntää vakuudellinen pankkilaina, mikäli sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat hyvin hoidettuina ja vakuuksia käytettävissäsi.

Mihin tarvitaan vakuuksia?

Vakuuksien avulla pankki varmistaa, että laina tulee maksettua ajallaan takaisin. Vakuuksista hyödyt myös sinä, sillä vakuudellinen laina on edullisempaa kuin vakuudeton laina. 
 
Mitä voi käyttää vakuutena? 

Vakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, mökkiä, talletuksia, arvopapereita tai metsätilaa. Käytetyimpiä vakuuksia ovat asunnot. Jos olet lyhentänyt aiemmin otettuja lainojasi, esimerkiksi asuntolainaa, sinulla saattaa olla vapaata vakuutta ja voit käyttää sitä myös uuden lainasi vakuutena. 
  
Paljonko vakuuksia tarvitaan? 

Vakuuden vakuusarvo lasketaan sinulle aina tapauskohtaisesti. Erilaisilla vakuuksilla on usein erilaiset laskennalliset vakuusarvot.
 
Kysy lisää vakuuksista 

Lainahakemusta tehdessäsi sinun ei vielä tarvitse tietää tarkasti mitä vakuutta käytät. Voit neuvotella siitä asiantuntijamme kanssa hakemuksen tekemisen jälkeen. Autamme tarvittaessa vakuutesi arvon selvittämisessä.

Lainan maksaminen Lyhennystapa, kuukausierä, eräpäivä

Lyhennystapa ja kuukausierä sovitaan pankissasi. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan eräpäivän. Suositeltava vakuudellisen pankkilainan laina-aika riippuu käyttötarkoituksesta. Voit keskustella laina-ajasta pankin kanssa, mikäli viisi vuotta tuntuu liian lyhyeltä ajalta.

Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.
Lainan kustannukset Korko, todellinen vuosikorko, marginaali, hoitokulu

Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainan käyttöönottamisesta ja mahdollisista osanostoista veloitetaan lisäksi pankin palveluhinnaston mukainen palkkio.

Pankkilainan marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat mm. lainan vakuudet, maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin. Todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.

Pankkilainasta veloitetaan kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä korkeintaan 120 euron suuruinen toimitusmaksu lainan noston yhteydessä. Lainan korko on 12 kuukauden euribor + pankin kanssa sovittu marginaali.

Lyhennysvapaa ja muut muutokset Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys

Voit hakea op.fi-palvelussa pankkilainaasi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa. Voit hakea muutosta myös maksuerään ja maksupäivään. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat -osiosta. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus.

Lue lisää muutoksista joita voit tehdä Pankkilainaan

Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

 

Pankkilainan myöntää osuuspankki.