Keltainen talo

Sijoituslaina

Lainaa sijoittamiseen - rahoitus metsän, osakkeiden tai rahastojen hankintaan

Saat luotettavan rahoituksen sijoittamiseen

OP:lta saat fiksun rahoituksen investoinnillesi.

Lainan korkotaso on alhainen

Tyypillinen marginaali on 1-3%. Tulon hankkimiseksi otetun lainan korot voit vähentää verotuksessa.

Keskittäminen kannattaa. Laina kerryttää OP-bonuksia.

Omistaja-asiakkaana saat lainastasi aina OP-bonuksia.

Sijoituslainalla parannat tuottomahdollisuuksiasi

Voit rahoittaa sijoituslainalla esimerkiksi metsän, osakkeiden, rahastojen, sijoitusasunnon tai muun sijoituksen hankinnan. Sijoituslainan korot voit vähentää verotuksessa. 

Fiksulla sijoittamisella laina voi olla kassavirtaneutraali eli osingot kattavat lainan kulut.   

Sijoituslaina sopii sinulle jos:

 • Sinulla on omaisuutta, esimerkiksi sijoitusasunto tai arvopapereita, joita voit käyttää vakuutena. 
 • Olet kokenut ja tuottohakuinen sijoittaja, sekä hyvin selvillä sijoituskohteesi riskeistä.
 • Sinulla on riittävä maksukyky. Pystyt siis hoitamaan sijoituslainan kulut kaikkien muiden menojesi lisäksi.   


Vakuudellinen pankkilaina sijoittamiseen:  

 • Tyypillinen marginaali 1-3%.  
 • Saat henkilökohtaisen lainatarjouksen, kun olet tehnyt lainahakemuksen. 
 • Hakemuksen käsittely vie 1-2 arkipäivää. 
 • Laina-aika 5-15 vuotta.   
 • Tee hakemus verkossa. Et tarvitse OP:n verkkopalvelutunnuksia.  
 • Maksuohjelma räätälöidään sinulle sopivaksi. 

 
Velkavipu sisältää aina riskin

Kun rahoitat sijoituksen velalla, ota aina huomioon sijoituksen riskit. Velkavivulla voi kasvattaa niin voittoja, kuin tappioitakin. Älä siis koskaan sijoita enempää, kuin sinulla on varaa hävitä. Velkavipua kannattaa aina käyttää maltilla ja riskit tiedostaen.

 

Lainan hakeminen ja vakuudet Lainan myöntäminen, vakuudet

Hae lainaa netissä

Täytä hakemus op.fi:ssä. Olemme sinuun yhteydessä hakemuksen lähettämistä seuraavana pankkipäivänä.

Voit täyttää lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi vielä asiakkaamme. Lainahakemusta täyttäessäsi sinun ei tarvitse tietää vielä tarkalleen tarvittavan lainan määrää. Lainahakemus on vasta tarjouspyyntö – se ei sido sinua lainan ottamiseen.

Sinulle voidaan myöntää vakuudellinen Pankkilaina, mikäli sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat hyvin hoidettuina ja vakuuksia käytettävissäsi.

Mihin tarvitaan vakuuksia?

Vakuuksien avulla pankki varmistaa, että laina tulee maksettua ajallaan takaisin. Vakuuksista hyödyt myös sinä, sillä vakuudellinen laina on edullisempaa kuin vakuudeton laina. 
 
Mitä voi käyttää vakuutena? 

Vakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, mökkiä, talletuksia, arvopapereita tai metsätilaa. Käytetyimpiä vakuuksia ovat asunnot. Jos olet lyhentänyt aiemmin otettuja lainojasi, esimerkiksi asuntolainaa, sinulla saattaa olla vapaata vakuutta ja voit käyttää sitä myös uuden lainasi vakuutena. 
  
Paljonko vakuuksia tarvitaan? 

Vakuuden vakuusarvo lasketaan sinulle aina tapauskohtaisesti. Erilaisilla vakuuksilla on usein erilaiset laskennalliset vakuusarvot.
 
Kysy lisää vakuuksista 

Lainahakemusta tehdessäsi sinun ei vielä tarvitse tietää tarkasti mitä vakuutta käytät. Voit neuvotella siitä asiantuntijamme kanssa hakemuksen tekemisen jälkeen. Autamme tarvittaessa vakuutesi arvon selvittämisessä.

Lainan maksaminen Lyhennystapa, kuukausierä, eräpäivä

Lyhennystapa ja kuukausierä sovitaan pankissasi. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan eräpäivän. Suositeltava vakuudellisen pankkilainan laina-aika riippuu käyttötarkoituksesta. Voit keskustella laina-ajasta pankin kanssa, mikäli viisi vuotta tuntuu liian lyhyeltä ajalta.

Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.
Lainan kustannukset Korko, todellinen vuosikorko, marginaali, hoitokulu

Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainan käyttöönottamisesta ja mahdollisista osanostoista veloitetaan lisäksi pankin palveluhinnaston mukainen palkkio.

Pankkilainan marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat mm. lainan vakuudet, maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin. Todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.

Lyhennysvapaa ja muut muutokset Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys

Voit hakea OP-verkkopalvelussa pankkilainaasi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa. Voit hakea muutosta myös maksuerään ja maksupäivään. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat -osiosta. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus.

Lue lisää muutoksista joita voit tehdä Pankkilainaan

Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Omistaja-asiakkaan edut

 • Omistaja-asiakkaana saat uuteen asuntolainaasi kiinteän koron koko laina-ajaksi, jopa 25 vuodeksi. Näin varmistat, että asuntolainasi korkokulut säilyvät muuttumattomina koko laina-ajan.
 • Omistaja-asiakkaana saat opintolainan ilman toimitusmaksua, kun teet lainahakemuksen op.fi-palvelussa.
Lainan myöntää osuuspankki.