Vakuudeton laina

Vakuudeton laina

Vakuudeton laina on kätevä tapa rahoittaa niin isot kuin pienet hankinnat. Laina ilman vakuuksia tuo myös turvaa silloin, kun jotain yllättävää sattuu.

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina on kulutusluotto, jota varten sinun ei tarvitse kiinnittää omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Vakuudeton laina on myös kätevä rahoitustapa erilaisten hankintojen ja menojen rahoittamiseen, sillä voit hakea lainaa ilman vakuuksia joustavasti koska vain.

Vakuudettoman lainan avulla voit korvata esimerkiksi äkillisesti rikkoutuneen kodinkoneen tai television, tai rahoittaa vaikka pienen pintaremontin. Vakuudeton laina sopii myös ajoneuvon, kuten vaikkapa auton tai moottoripyörän, rahoittamiseen.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, saat raha-asioiden hoitoon kaipaamaasi joustoa:

 • Sinun ei tarvitse vakuuttaa lainaa omaisuudellasi
 • Voit hakea vakuudetonta lainaa verkossa täysin itsenäisesti
 • Saat valita sinulle sopivan takaisinmaksusuunnitelman

Kuinka paljon voin hakea lainaa ilman vakuuksia?

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia 2000 eurosta 15 000 euroon asti. Tarvitsemasi lainasumma ja käyttötarpeesi määrittelevät sen, millainen vakuudeton laina sinulle sopii. Voit valita vakuudettoman lainan kahden eri vaihtoehdon, Täsmäluoton tai Joustoluoton, väliltä.

Jotta voit hakea Täsmäluottoa tai Joustoluottoa, sinun tulee olla OP:n asiakas. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia op.fi:ssä tai OP-mobiilissa, mikäli käytössäsi on OP:n verkkopankkitunnukset.

Täsmäluotto – vakuudeton laina 15 000 euroon asti

Täsmäluotto on kerralla nostettava vakuudeton laina. Voit hakea Täsmäluottoa tarpeesi mukaan 2000 – 15 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. 

Täsmäluoton avulla voit maksaa vaivatta esimerkiksi pienet remonttikulut, lomamatkan kustannukset tai vaikkapa tarvitsemasi ajoneuvon. Kun teet Täsmäluotto-hakemuksen, hakemasi lainasumma siirtyy kerralla tilillesi.

Tutustu ja hae Täsmäluottoa

Joustoluotto – vakuudeton laina 8500 euroon asti

Joustoluotto on jatkuvasti käytössäsi oleva vakuudeton laina. Voit hakea Joustoluottoa tarpeesi mukaan 2000 – 8500 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

Joustoluoton etu on, että voit nostaa hakemaasi lainaa useissa erissä tilillesi ja käyttää sitä uudelleen ilman uutta luottohakemusta. Kun maksat käyttämääsi lainaa takaisin, lyhentämäsi lainasumma vapautuu käytettäväksi uudelleen. Joustoluotto toimii siis kuten luottokortti, mutta ilman maksuvälinettä.

Tutustu ja hae Joustoluottoa

Miksi vakuudeton laina kannattaa ottaa OP:lta?

Vakuudeton laina kannattaa ottaa omasta pankista, sillä saat lainan kohtuullisella korolla ja sinulle sopivalla takaisinmaksuajalla. Mikäli haet vakuudetonta lainaa verkossa, saat luottopäätöksen viipymättä.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia OP:lta, lainan ehdot ovat helposti nähtävissä ja vertailtavissa. Emme piilottele korkoja tai kuluja, vaan lainan lopulliset kustannukset on ilmoitettu selkeästi Täsmäluoton ja Joustoluoton tuotekorteilla.

 • Tee luottohakemus verkossa, saat päätöksen viipymättä
 • Voit vertailla lainojen kustannuksia helposti esimerkkilaskelmien avulla

Kuka voi hakea lainaa ilman vakuuksia?

Jotta voit hakea vakuudetonta lainaa OP:lta, sinun tulee olla pankkimme pääasiallinen asiakas. Myös taloutesi tulee olla tasapainossa, jotta voit hakea lainaa ilman vakuuksia.

 • Kun olet 23-74-vuotias osuuspankin pääasiallinen asiakas.
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja luottotietosi ovat kunnossa.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Vakituinen työpaikka helpottaa lainan saantia.
 • Pystyt hoitamaan nykyiset maksuvelvoitteesi.
 • Pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa.

Vakuudeton laina joustaa elämäntilanteesi mukaan

Jos sinulla on vakuudeton laina OP:lta, voit hoitaa raha-asiasi turvallisesti myös silloin, kun elämäntilanteesi muuttuu. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi työpaikan vaihtaminen tai vanhempainvapaalle jääminen, sillä ne saattavat vaikuttaa siihen, miten suurissa erissä voit lyhentää ottamaasi lainaa.

Kuinka maksan lainani takaisin?

Vaikka sinun on määriteltävä lainaa hakiessasi, miten suurissa lyhennyserissä maksat lainaa takaisin, vakuudeton laina joustaa takaisinmaksussa. Mikäli suunnitelmasi muuttuvat, voit käydä tekemässä muutoksia itsenäisesti op.fi-palvelussa. Palvelussa voit hakea maksuvapaata kuukautta, lyhentää lainaa sovittua suuremmissa erissä tai maksaa koko lainan kerralla pois ilman ylimääräisiä kuluja.

 • Pystyt hallinnoimaan luottosi tietoja milloin haluat
 • Voit hakea maksuvapaata kuukautta
 • Voit maksaa koko lainan kerralla pois ilman ylimääräisiä kuluja 

Vakuudeton laina ja lopulliset kustannukset

Vakuudeton laina on kulutusluotto, jonka lopulliset luottokustannukset muodostuvat lainasumman lisäksi korosta ja luotonhoitomaksuista. Lopullisten kustannusten suuruus riippuu siitä, missä ajassa vakuudeton laina maksetaan takaisin.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, huolehdi että lainan kustannukset on eritelty selkeästi. Luottojen hintaa voit vertailla todellisen vuosikoron ja kokonaiskustannusten perusteella. Tarkista, että annettu lainatarjous on tehty samalle lainamäärälle ja laina-ajalle.

Tutustu ja hae Täsmäluottoa

Tutustu ja hae Joustoluottoa

Rahoitusta ilman vakuuksia kaikkien pankkien asiakkaille

Vaikka et olisi OP:n asiakas, voit silti hakea meiltä rahoitusta ilman vakuuksia tai takaajia. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat hakea meiltä rahoitusta esimerkiksi auton ostoon, remontointiin tai muuhun isoon hankintaan. Tällöin rahoitus tapahtuu kumppaniliikkeidemme kautta: tehtyäsi kaupat myyjän kanssa maksat rahoituksen OP:lle sinulle sopivissa erissä.

Jos haluat saada rahoitusta kumppaniliikkeestämme, täytä hakemus etukäteen verkossa. Saat päätöksen saman tien, joten voit suunnata etukäteen valitsemaasi liikkeeseen heti päätöksen saatuasi ja kertoa, että maksat hankintasi OP-rahoituspalvelulla.

Voit hakea rahoitusta ilman vakuuksia jopa 50 000 euroon asti. Rahoituksen määrä vaihtelee liikkeittäin.

Tutustu ja hae rahoitusta suoraan kumppaniliikkeistämme