Vakuudeton laina - lainaa pesukoneesta pintaremonttiin

Hae pienempikin laina turvallisesti tutusta pankista. Vakuudeton laina on kätevä tapa rahoittaa niin isot kuin pienet hankinnat.

OP Tarkkaluotto

Vakuudeton kertaluotto, josta saat päätöksen kätevästi verkossa.

 • 2 000 - 30 000 euroa
 • Vakuudeton
 • Henkilökohtainen korko 3,5–10,95 % + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Joustoluotto

Vakuudeton jatkuva luotto, jota voit nostaa käyttöön tarpeesi mukaan.

 • 2 000 - 8 500 euroa
 • Vakuudeton
 • Korko 7,95 % + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina on kulutusluotto, jota varten sinun ei tarvitse kiinnittää omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Vakuudeton laina on myös kätevä rahoitustapa erilaisten hankintojen ja menojen rahoittamiseen, sillä voit hakea lainaa ilman vakuuksia joustavasti koska vain.


Vakuudettoman lainan avulla voit rahoittaa vaikka pienen pintaremontin tai esimerkiksi äkillisesti rikkoutuneen kodinkoneen tai television. Vakuudeton laina sopii myös ajoneuvon, kuten vaikkapa auton tai moottoripyörän, rahoittamiseen.

 • Sinun ei tarvitse sitoa lainan vakuudeksi omaisuuttasi
 • Voit hakea vakuudetonta lainaa verkossa täysin itsenäisesti
 • Saat valita sinulle sopivan takaisinmaksusuunnitelman

Kuinka paljon voin hakea lainaa ilman vakuuksia?

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia 2000 eurosta 30 000 euroon asti. Tarvitsemasi lainasumma ja käyttötarpeesi määrittelevät sen, millainen vakuudeton laina sinulle sopii. Voit valita vakuudettoman lainan kahden eri vaihtoehdon, OP Tarkkaluoton tai Joustoluoton, väliltä.

Jotta voit hakea OP Tarkkaluottoa tai Joustoluottoa, sinun tulee olla OP:n asiakas. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia op.fi:ssä tai OP-mobiilissa, mikäli käytössäsi on OP:n tunnukset.

OP Tarkkaluotto - vakuudeton laina 30 000 euroon asti

OP Tarkkaluotto on kerralla nostettava vakuudeton laina. Voit hakea OP Tarkkaluottoa tarpeesi mukaan 2000 - 30 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

OP Tarkkaluoton avulla voit rahoittaa esimerkiksi pienet remonttikulut tai vaikkapa tarvitsemasi ajoneuvon. Tee lainahakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksyttyäsi luottosopimuksen saat rahat tilillesi.

Tutustu ja hae OP Tarkkaluottoa

Joustoluotto - vakuudeton laina 8500 euroon asti

Joustoluotto on jatkuvasti käytössäsi oleva vakuudeton laina. Voit hakea Joustoluottoa tarpeesi mukaan 2000 - 8500 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

Joustoluoton etu on, että voit nostaa hakemaasi lainaa useissa erissä tilillesi ja käyttää sitä uudelleen ilman uutta luottohakemusta. Kun maksat käyttämääsi lainaa takaisin, lyhentämäsi lainasumma vapautuu käytettäväksi uudelleen. Joustoluotto toimii siis kuten luottokortti, mutta ilman maksuvälinettä.

Tutustu ja hae Joustoluottoa

Miksi vakuudeton laina kannattaa ottaa OP:lta?

Vakuudetonta lainaa kannattaa hakea omasta pankista. Saat sopivan kokoisen lainan sinulle sopivalla takaisinmaksuajalla. Mikäli haet vakuudetonta lainaa verkossa, saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia OP:lta, lainan ehdot ovat helposti nähtävissä ja vertailtavissa. Emme piilottele korkoja tai kuluja, vaan lainan lopulliset kustannukset on ilmoitettu selkeästi OP Tarkkaluoton ja Joustoluoton tuotekorteilla.

 • Tee luottohakemus kätevästi verkossa
 • Voit vertailla lainojen kustannuksia helposti esimerkkilaskelmien avulla

Kuka voi hakea lainaa ilman vakuuksia?

Jotta voit hakea vakuudetonta lainaa OP:lta, sinun tulee olla pankkimme pääasiallinen asiakas. Myös taloutesi tulee olla tasapainossa, jotta voit hakea lainaa ilman vakuuksia.

 • Olet vähintään 23-vuotias osuuspankin pääasiallinen asiakas.
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja luottotietosi ovat kunnossa.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Vakituinen työpaikka helpottaa lainan saantia.
 • Pystyt hoitamaan nykyiset maksuvelvoitteesi.
 • Pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa.

Vakuudeton laina joustaa elämäntilanteesi mukaan

Jos sinulla on vakuudeton laina OP:lta, voit hoitaa raha-asiasi turvallisesti myös silloin, kun elämäntilanteesi muuttuu. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi työpaikan vaihtaminen tai vanhempainvapaalle jääminen, sillä ne saattavat vaikuttaa siihen, miten suurissa erissä voit lyhentää ottamaasi lainaa.

Kuinka maksan lainani takaisin?

Vaikka sinun on määriteltävä lainaa hakiessasi, miten suurissa lyhennyserissä maksat lainaa takaisin, vakuudeton laina joustaa takaisinmaksussa. Mikäli suunnitelmasi muuttuvat, voit käydä tekemässä muutoksia itsenäisesti op.fi-palvelussa. Palvelussa voit hakea maksuvapaata kuukautta, lyhentää lainaa sovittua suuremmissa erissä tai maksaa koko lainan kerralla pois.

 • Pystyt hallinnoimaan luottosi tietoja milloin haluat
 • Voit hakea maksuvapaata kuukautta
 • Voit maksaa koko lainan kerralla pois 

Vakuudeton laina ja lopulliset kustannukset

Vakuudeton laina on kulutusluotto, jonka lopulliset luottokustannukset muodostuvat lainasumman lisäksi korosta ja luotonhoitomaksuista. Lopullisten kustannusten suuruus riippuu siitä, missä ajassa vakuudeton laina maksetaan takaisin.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, huolehdi että lainan kustannukset on eritelty selkeästi. Luottojen hintaa voit vertailla todellisen vuosikoron ja kokonaiskustannusten perusteella. Tarkista myös, että lainatarjoukset on tehty samalle lainamäärälle ja laina-ajalle.

Tutustu ja hae OP Tarkkaluottoa

Tutustu ja hae Joustoluottoa

Rahoitusta ilman vakuuksia kaikkien pankkien asiakkaille

Vaikka et olisi OP:n asiakas, voit silti hakea meiltä rahoitusta ilman vakuuksia tai takaajia. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat hakea meiltä rahoitusta esimerkiksi remontointiin tai muuhun isoon hankintaan. Tällöin rahoitus tapahtuu kumppaniliikkeidemme kautta: tehtyäsi kaupat myyjän kanssa maksat rahoituksen OP:lle sinulle sopivissa erissä.

Jos haluat saada rahoitusta kumppaniliikkeestämme, täytä hakemus etukäteen verkossa. Saat päätöksen saman tien, joten voit suunnata etukäteen valitsemaasi liikkeeseen heti päätöksen saatuasi ja kertoa, että maksat hankintasi OP-rahoituspalvelulla.

Voit hakea rahoitusta ilman vakuuksia jopa 50 000 euroon asti. Rahoituksen määrä vaihtelee liikkeittäin.

Tutustu ja hae rahoitusta suoraan kumppaniliikkeestämme

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 2 000 euron luotolle on 18,10 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (11,73 % 06/24) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 178,95 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 225 euron minimimaksuerinä kuukauden välein, jolloin luottoaika on 12 kk.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Esimerkkilaskelmat 10 000 euron luotolle:

Luotto 3,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 8,57 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 3,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 246,58 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 210 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 6,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,66 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 6,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 072,37 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 225 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 10,95 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 16,38 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 10,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 14 293,83 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 250 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.