Venelaina – vedenpitävä ratkaisu veneen rahoitukseen

Suunnitteletko uuden veneen ostoa? Meiltä voit hakea vakuudetonta tai vakuudellista venelainaa. Tutustu lainavaihtoehtoihin, valitse sinulle sopivin venerahoitus ja tee hakemus kätevästi netissä.

OP Tarkkaluotto

Vakuudeton kertaluotto, josta saat päätöksen kätevästi verkossa.

 • 2 000–30 000 euroa
 • Vakuudeton
 • Henkilökohtainen korko 3,5–10,95 % + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Pankkilaina

Vakuudellinen kertaluotto, jossa on usein edullisempi korko.

 • 10 000 eurosta ylöspäin
 • Tarvitset lainalle vakuuden
 • Tyypillinen korko 3–5 % + 12 kk euribor
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Millainen venelaina sopii minulle?

Voit hakea uuden veneen rahoittamiseen vakuudetonta tai vakuudellista lainaa.

 • Vakuudetonta venelainaa eli OP Tarkkaluottoa varten sinun ei tarvitse kiinnittää omaisuuttasi lainan vakuudeksi. OP Tarkkaluoton hakeminen veneen rahoittamiseen onnistuu joustavasti koska vain. Voit hakea OP Tarkkaluottoa, kun olet OP:n asiakas.
 • Vakuudellinen venelaina eli Pankkilaina on koroltaan yleensä edullisin venerahoitus. Pankkilainaan tarvitset aina vakuutta esimerkiksi omasta asunnosta tai kesämökistä. Voit hakea meiltä pankkilainaa, vaikka et olisi OP:n asiakas.

Venelainojen vertailuun ja sopivan lainamäärän pohtimiseen kannattaa käyttää aikaa. Vertaillessasi erilaisia venelainoja kiinnitä erityisesti huomiota lainan kokonaiskustannuksiin.

OP Tarkkaluotto – venelaina ilman vakuuksia 30 000 euroon asti

Jos haluat venelainan ilman vakuuksia, hae OP Tarkkaluottoa. Voit hakea vakuudetonta venelainaa 30 000 euroon asti. Lainan korko muodostuu 3,5–10,95 % marginaalista + 3 kk euriborista.

Tee lainahakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa ja saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksyttyäsi luottosopimuksen saat rahat tilillesi.

Otathan huomioon, että voit hakea vakuudetonta lainaa vain, jos olet OP:n asiakas.

Tutustu vakuudettomaan OP Tarkkaluottoon

Pankkilaina – venelaina vakuuksilla 10 000 eurosta ylöspäin

Vakuudellinen Pankkilaina on usein koroltaan edullisin lainavaihtoehto uuden veneen rahoittamiseksi. Voit hakea Pankkilainaa yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa 10 000 eurosta ylöspäin ilman ylärajaa riippumatta siitä, oletko OP:n asiakas.

Vakuudellisen lainan korko on tyypillisesti vakuudetonta lainaa edullisempi, koska vakuudet turvaavat lainan takaisinmaksua pankille. Vakuudellisen Pankkilainan korko määräytyy asiakaskohtaisesti. 

Lainan vakuutena käytetään pääasiassa asunto-omaisuutta, kuten esimerkiksi omaa asuntoa, sijoitusasuntoa tai mökkiä. Asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voidaan tarjota vakuudeksi lainalle. Muuta omaisuutta, kuten metsää, sijoituksia tai säästöjä, voidaan myös käyttää vakuutena. Ostettava vene tai kulutustavara eivät käy lainan vakuudeksi.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana vakuudellinen Pankkilaina kerryttää sinulle OP-bonuksia.

Tutustu vakuudelliseen Pankkilainaan >

Miten haen venelainaa?

Voit hakea venelainaa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Jos haet vakuudetonta venelainaa eli OP Tarkkaluottoa, saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Kun viimeistelet hakemuksen ja hyväksyt luottosopimuksen, saat rahat tilillesi. Vakuudellisen Pankkilainan päätöksen saat usein 1–3 päivän kuluessa.

Tutustu ja hae vakuudetonta OP Tarkkaluottoa >

Tutustu ja hae vakuudellista Pankkilainaa >

Miksi venelainaa kannattaa hakea OP:lta?

Venelainan hakeminen osuuspankista on turvallista.

 • Voit tehdä hakemuksen kätevästi verkossa.
 • Voit maksaa lainasi takaisin joustavasti sekä hakea muutosta maksusuunnitelmaasi.
 • Näet lainasi kokonaiskustannukset selkeästi.

Lainan myöntämiseen vaikuttaa se, kuinka tasapainossa tulosi ja menosi ovat. Haluamme aina varmistaa, että laina on kooltaan tilanteeseesi sopiva eikä sen takaisinmaksu aiheuta ongelmia. Vertaile vaihtoehtoja ja arvioi maksukykysi realistisesti. Hae lainaa summalla, jonka rinnalla rahaa jää riittävästi muihin menoihin ja säästämiseen.

Joustoa venelainaan elämäntilanteesi mukaan

Voit koska tahansa maksaa vakuudetonta tai vakuudellista venelainaa pois enemmän kuin sovitun lyhennyksen verran. Voit myös maksaa koko lainan kerralla pois.

Venelainaa hakiessasi sovit, millaisissa erissä maksat lainan takaisin. Voit kuitenkin tarvittaessa muuttaa matkan varrella lainasi maksuerän suuruutta ja lainan eräpäivää tai hakea maksu- tai lyhennysvapaata lainallesi.

Lue muutoksista, joita voit tehdä vakuudettomaan OP Tarkkaluottoon

Lue muutoksista, joita voit tehdä vakuudelliseen Pankkilainaan

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 4,091 % (18.08.2023), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 7,9 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 12 046,06 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan korko ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan, ja luotto maksetaan takaisin 196,28 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Esimerkkilaskelmat 10 000 euron luotolle:

Luotto 3,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,938 %, 01.03.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 8,72 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 3,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 302,33 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 210 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 6,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,938 %, 01.03.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,82 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 6,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 136,91 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 225 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 10,95 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,938 %, 01.03.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 16,54 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 10,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 14 372,35 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 250 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2024 sinulle kertyy bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

 • säästämisen tileillä olevat varat
 • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Lue lisää OP-bonuksista

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Katso kaikki omistaja-asiakkaan edut
Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.