Venelaina – vedenpitävä ratkaisu veneen rahoitukseen

Suunnitteletko uuden veneen ostoa? Meiltä voit hakea vakuudetonta tai vakuudellista venelainaa. Tutustu lainavaihtoehtoihin, valitse sinulle sopivin venerahoitus ja tee hakemus kätevästi netissä.

Täsmäluotto

Vakuudeton kertaluotto, jonka saat nopeasti tilille.

 • 2 000–15 000 euroa
 • Vakuudeton
 • Korko 7,95 % + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Pankkilaina

Vakuudellinen kertaluotto, jossa edullisin korko.

 • 10 000 eurosta ylöspäin
 • Tarvitset lainalle vakuuden
 • Tyypillinen korko 3–5 % + 12 kk euribor
 • Kaikkien pankkien asiakkaille
UUTTA

Vaihtoehtona myös uusi
OP Tarkkaluotto

Uusi 2 000–30 000 euron vakuudeton laina henkilökohtaisella korolla. Lainan korko alkaen 3,5 % + 3 kk euribor. Hae lainapäätös, niin näet henkilökohtaisen korkotasosi.

Millainen venelaina sopii minulle?

Voit hakea uuden veneen rahoittamiseen vakuudetonta tai vakuudellista lainaa.

 • Vakuudetonta venelainaa eli Täsmäluottoa varten sinun ei tarvitse kiinnittää omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Täsmäluoton hakeminen veneen rahoittamiseen onnistuu joustavasti koska vain. Voit hakea Täsmäluottoa, kun olet OP:n asiakas.
 • Vakuudellinen venelaina eli Pankkilaina on koroltaan yleensä edullisin venerahoitus. Pankkilainaan tarvitset aina vakuutta esimerkiksi omasta asunnosta tai kesämökistä. Voit hakea meiltä pankkilainaa, vaikka et olisi OP:n asiakas.

Venelainojen vertailuun ja sopivan lainamäärän pohtimiseen kannattaa käyttää aikaa. Vertaillessasi erilaisia venelainoja kiinnitä erityisesti huomiota lainan kokonaiskustannuksiin.

Täsmäluotto – venelaina ilman vakuuksia 15 000 euroon asti

Jos haluat venelainan ilman vakuuksia, hae Täsmäluottoa. Voit hakea vakuudetonta venelainaa 15 000 euroon asti. Lainan korko on 7,95 % + 3 kk euribor.

Vakuudettoman venelainan etu on, että saat luottopäätöksen nopeasti. Tee lainahakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa ja saat luottopäätöksen heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksyttyäsi luottosopimuksen saat rahat tilillesi heti.

Otathan huomioon, että voit hakea vakuudetonta lainaa vain, jos olet OP:n asiakas.

Tutustu vakuudettomaan Täsmäluottoon >

Pankkilaina – venelaina vakuuksilla 10 000 eurosta ylöspäin

Vakuudellinen Pankkilaina on usein koroltaan edullisin lainavaihtoehto uuden veneen rahoittamiseksi. Voit hakea Pankkilainaa yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa 10 000 eurosta ylöspäin ilman ylärajaa riippumatta siitä, oletko OP:n asiakas.

Vakuudellisen lainan korko on vakuudetonta lainaa edullisempi, koska vakuudet turvaavat lainan takaisinmaksua pankille. Vakuudellisen Pankkilainan korko määräytyy asiakaskohtaisesti. 

Lainan vakuutena käytetään pääasiassa asunto-omaisuutta, kuten esimerkiksi omaa asuntoa, sijoitusasuntoa tai mökkiä. Asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voidaan tarjota vakuudeksi lainalle. Muuta omaisuutta, kuten metsää, sijoituksia tai säästöjä, voidaan myös käyttää vakuutena. Ostettava vene tai kulutustavara eivät käy lainan vakuudeksi.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana vakuudellinen Pankkilaina kerryttää sinulle OP-bonuksia.

Tutustu vakuudelliseen Pankkilainaan >

Miten haen venelainaa?

Voit hakea vakuudetonta ja vakuudellista venelainaa helposti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Jos haet vakuudetonta venelainaa eli Täsmäluottoa, saat luottopäätöksen ilman turhaa odottelua. Kun viimeistelet hakemuksen ja hyväksyt luottosopimuksen, saat rahat tilillesi heti. Vakuudellisen Pankkilainan päätöksen saat usein 1–3 päivän kuluessa.

Tutustu ja hae vakuudetonta Täsmäluottoa >

Tutustu ja hae vakuudellista Pankkilainaa >

Miksi venelainaa kannattaa hakea OP:lta?

Venelainan hakeminen osuuspankista on helppoa ja turvallista.

 • Saat venerahoituksen fiksulla korolla.
 • Voit maksaa lainasi takaisin joustavasti sekä hakea muutosta maksusuunnitelmaasi.
 • Näet lainasi kokonaiskustannukset selkeästi.

Lainan myöntämiseen vaikuttaa se, kuinka tasapainossa tulosi ja menosi ovat. Haluamme aina varmistaa, että laina on kooltaan tilanteeseesi sopiva eikä sen takaisinmaksu aiheuta ongelmia. Vertaile vaihtoehtoja ja arvioi maksukykysi realistisesti. Hae lainaa summalla, jonka rinnalla rahaa jää riittävästi muihin menoihin ja säästämiseen.

Joustoa venelainaan elämäntilanteesi mukaan

Voit koska tahansa maksaa vakuudetonta tai vakuudellista venelainaa pois enemmän kuin sovitun lyhennyksen verran. Voit myös maksaa koko lainan kerralla pois.

Venelainaa hakiessasi sovit, millaisissa erissä maksat lainan takaisin. Voit kuitenkin tarvittaessa muuttaa matkan varrella lainasi maksuerän suuruutta ja lainan eräpäivää tai hakea maksu- tai lyhennysvapaata lainallesi.

Lue muutoksista, joita voit tehdä vakuudettomaan Täsmäluottoon

Lue muutoksista, joita voit tehdä vakuudelliseen Pankkilainaan

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 1,921 % (5.9.2022), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 7,2 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 11 842 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan korko ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan, ja luotto maksetaan takaisin 192,88 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 7 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,59 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (9,68 % 11/22) ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 9 181,69 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 155 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen erään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.