Näin muutat korttisi turvarajoja

Kortillasi on turvarajat, jotka on hyvä asettaa omaan käyttöösi sopivaksi. Turvarajat ovat vuorokausikohtaisia maksurajoja kortilla tehtäville ostoille. Ne suojaavat korttiasi häviämisen tai väärinkäytön varalta.

Voit muuttaa maksu- tai luottokorttisi turvarajoja helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Uudet rajat tulevat voimaan saman tien. Voit tehdä muutoksia turvarajoihin niin usein kuin haluat.

Muuta korttisi turvarajoja op.fi-palvelussa

Aseta vuorokausikohtaiset turvarajat maksu- tai luottokortillasi tehtäville ostoille

 • Käteisnostoraja määrittää kuinka paljon kortilla voi nostaa käteistä pankkiautomaatilla kotimaassa ja ulkomailla tai kaupan kassalla.
 • Maksuraja varmennettaville korttiostoille määrittää kuinka paljon kortilla voi maksaa ostoksia esimerkiksi kaupoissa ja ravintoloissa.
 • Maksuraja verkko- ja muille etäostoille määrittää kuinka paljon voit tehdä kortilla ostoksia esimerkiksi netissä tai puhelimitse.

Voit asettaa kaikki turvarajat erikseen kortin luotto-ominaisuudelle (credit) sekä suoraan tililtä veloitettavalle (debit) käytölle.

Muokkaa turvarajoja tarpeesi mukaan

Voit tehdä muutoksia korttisi maksurajoihin niin usein kuin haluat. Uudet rajat tulevat voimaan heti. Suosittelemme, että muutat korttisi turvarajoja aina tarpeesi mukaan. 

Jos teet kortillasi esimerkiksi nettiostoksia vain harvoin, kannattaa verkko- ja etäostosten turvaraja pitää nollassa (0€). Kun raja on nollassa, kortilla ei pysty ostamaan verkossa lainkaan. Tarpeen tullen nostat turvarajaa kätevästi verkossa tai mobiilissa.

Huomaathan, että kortin turvarajoihin eivät sisälly kortin credit-ominaisuudelta OP-verkkopalvelussa tehtävät tilisiirrot ja laskunmaksut. Kortin turvarajojen lisäksi myös tilillä voi olla käyttöraja, joka rajoittaa korttimaksuja.

Voit seurata korttisi tapahtumia kätevästi op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa, myös matkoilla.

Muuta kortin turvarajoja op.fi-palvelussa

 1. Kirjaudu verkkopankkiin
 2. Valitse Omat kortit
 3. Valitse kortti, jonka turvarajoihin haluat tehdä muutoksia
 4. Rullaa sivulla kohtaan Kortin ja luoton tiedot ja valitse Turvarajat
 5. Valitse Muokkaa kortin turvarajoja

Muuta korttisi turvarajoja op.fi-palvelussa

Muuta kortin turvarajoja OP-mobiilissa

 1. Kirjaudu OP-mobiiliin 
 2. Siirry sivulle Tilit ja kortit
 3. Valitse kortti, jonka turvarajoja haluat muuttaa
 4. Valitse Tiedot-sivu, josta löydät kortin turvarajat
 5. Valitse muokkaa

Turvarajojen nostamiseen tarvitset mobiiliavaimen tai verkkopankkitunnukset.

Muista myös varmistaa, että luottokortissasi on käyttöösi sopiva luottoraja. Lue lisää luottorajan korottamisesta