OP-Visa Electron -korttien käyttö päättyy

Saat automaattisesti uuden kortin

Kansainvälinen korttiyhtiö Visa lopettaa Electron-kortit vuoden 2024 alussa. Samaan aikaan myös OP:n Visa Electron -korttien käyttö päättyy. 

Kaikki OP-Visa Electron -korttien käyttäjät saavat automaattisesti uuden Electronin korvaavan kortin vuosien 2021–2024 aikana.  

Jos sinulla on OP-Visa Electron -kortti, lähetämme sinulle automaattisesti uuden maksukortin hyvissä ajoin ennen nykyisen Electronisi voimassaolon päättymistä. Sinun ei siis tarvitse tehdä mitään.

Oman kortin voimassaoloajan voit tarkistaa kortin etupuolelta, esimerkiksi jos kortin voimassaoloaika päättyy vuoden 2021 huhtikuussa on se ilmoitettu kortissa muodossa 04/21. 

Kortin hinta ei muutu - tunnusluku säilyy ennallaan

Kun siis Electron-korttisi voimassaoloaika umpeutuu seuraavan kerran, saat tilalle automaattisesti Electronin korvaavan uuden kortin. Kortin tunnusluku säilyy ennallaan.

Kortin hinta ei muutu kortin vaihtuessa. Myös turvarajat säilyvät samoina kuin Electronissasi.

OP Basic ja OP Debit -kortit korvaavat Electronit

Electronit korvataan OP Debit ja OP Basic -pankkikorteilla. Niissä ei ole luotto-ominaisuutta.
 
Se kumman kortin saat Electronin tilalle, riippuu tilanteestasi. Esimerkiksi:
 
  • Kaikki alle 18-vuotiaat saavat Electronin tilalle OP Basic -kortin. 
  • Ilman lähimaksuominaisuutta olevat Electronin käyttäjät saavat OP Basic -kortin ilman lähimaksuominaisuutta.
  • Yli 18-vuotiaat, joilla on kortissa lähimaksuominaisuus saavat OP Debit -kortin. 

Saat lisätietoa, kun korttisi voimassaoloaika on päättymässä

Kun Electron korttisi voimassaoloaika on päättymässä, saat meiltä lisää tietoa muutoksesta ja uudesta kortistasi OP:n digipalveluista tulevalla viestillä tai kirjeellä. Voit siihen asti jatkaa Electronin käyttöä täysin normaalisti. 

Mitä ominaisuuksia eri korteissa on? – Mitä eroa korteilla on?  

OP Debit

OP Debit on pankkikortti. Kun käytät korttia esimerkiksi kaupassa tai nostat rahaa se varmentaa, että tililläsi on riittävästi rahaa ja tekee katevarauksen. Jos maksat esimerkiksi lentokoneessa, julkisessa liikenteessä tai parkkimittarilla ei tilin varmennusta voida tehdä, mutta voit silti maksaa kortilla. Siksi on hyvä huolehtia, että tilillä on riittävästi rahaa. Kortissa on lähimaksuominaisuus. 

Kortti sopii kaikille yli 15-vuotiaille.  

Lue lisää OP Debitistä 

OP Basic

OP Basic on pankkikortti. Se toimii kuin Electron eli se varmentaa aina, että tililläsi on riittävästi rahaa ja tekee katevarauksen. Kortilla ei siis voi maksaa, jos tilillä ei ole rahaa tai yhteyttä pankkiin ei saada. Esimerkiksi lentokoneessa ei voi maksaa Basicilla, koska maksua ei voida varmistaa netin välityksellä. 

Kortissa on lähimaksuominaisuus, mutta sen voi saada myös ilman lähimaksuominaisuutta.

Basic on erityisesti sopiva ensimmäiseksi kortiksi yli 7-vuotiaalle lapselle.

Lue lisää OP Basic -kortista 

OP-Visa Electron

OP-Visa Electron on pankkikortti. Aina kun maksat kortilla se varmentaa, että tilillä on tarpeeksi rahaa. Kortilla ei siis voi maksaa, jos tilillä ei ole rahaa tai yhteyttä pankkiin ei netin välityksellä saada. Esimerkiksi lentokoneessa ei voi maksaa Electronilla, koska maksua ei voida varmistaa.  Electroneissa on usein lähimaksuominaisuus. 

Visa lopettaa Electron-kortit vuoden 2024 alussa. Samaan aikaan myös OP:n Visa Electron -korttien käyttö päättyy. Uusia Visa Electron kortteja ei voi enää tilata.
Kaikki OP-Visa Electron -korttien käyttäjät saavat automaattisesti uuden Electronin korvaavan kortin vuosien 2021–2024 aikana.

 

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

 

Henkilö muuttaa maksukortin turvarajoja puhelimella OP-mobiilissa.
Aseta kortillesi käyttöösi sopivat turvarajat
Voit muuttaa maksu- tai luottokorttisi turvarajoja helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.
Pankkikortti lapselle ja nuorelle
Hae lapselle oma pankkikortti helpottamaan arkea. OP:n pankkikortin voi saada jo 7-vuotiaana.