Mistä saan käteistä? Missä sitä voi tallettaa?

Käteistä saat nostettua kätevästi automaateista tai kaupasta. Ja ylimääräiset voit tallettaa automaatilla.

Kortit ja älypuhelinten maksusovellukset ovat helppo ja turvallinen tapa maksaa joka tilanteessa. Jos tarvitset käteistä, voit nostaa sitä kätevästi automaateista tai vaikkapa ruokaostoksien yhteydessä kaupasta. Myös tallettaminen onnistuu talletusautomaatilla.

Harkitse, milloin tarvitset käteistä. Suomessa kortilla tai maksusovelluksella maksaminen onnistuu lähes joka tilanteessa. Voit aina ehdottaa maksun vastaanottajalle esimerkiksi Pivo-sovelluksen lataamista. Kun maksat sovelluksen kautta, riittää, että tiedät vastaanottajan puhelinnumeron ja rahat näkyvät vastaanottajan tilillä heti. Näin sinun on helppo palata maksun tietoihin myös myöhemmin, jos esimerkiksi maksaja tai summa sattuu unohtumaan. Jos olet lähdössä matkalle, voit nostaa matkavaluuttaa edullisemmin perillä.

Nosta käteistä automaatilta tai kaupasta

Voit nostaa OP:n kortilla käteistä Otto-automaattien lisäksi

  • K-ryhmän ruokakauppojen
  • Tokmannien
  • R-kioskien
  • Neste-palveluasemien kassoilta ja
  • muilta nostoautomaateilta.

Nostaminen on maksutonta 4 kertaa kuukaudessa, omistaja-asiakkaalle maksuttomia nostokertoja on 8 kuukaudessa. Otto-automaattien sijainnit voi tarkistaa suoraan otto.fi-sivustolta tai OP-mobiilista.

Jos aiot nostaa suurehkon summan käteistä, varaudu esittämään selvitys rahan käyttötarkoituksesta viranomaisia varten.

Talleta käteistä helposti TalletusOtto- ja OttoPlus-automaatilla

Voit käyttää talletusautomaattia, kun sinulla on pankkikortti. Syötä kortti automaattiin, minkä jälkeen voit syöttää automaattiin kolikot ja setelit. Rahat tallentuvat pankkikorttiisi kytketylle tilille.

Jos aiot tallettaa suurehkon summan käteistä, sinun pitää tulla tekemään talletus paikan päälle konttoriin. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ja esittämään selvitys rahan alkuperästä viranomaisia varten.