Mistä voin nostaa käteistä? Missä sitä voi tallettaa?

Nosta käteistä automaateista tai kaupasta. Ja ylimääräisen käteisen voit tallettaa automaatilla.

Tiedäthän, että kortit ja älypuhelinten maksusovellukset ovat helppo ja turvallinen tapa maksaa joka tilanteessa. Jos sinun kuitenkin tarvitsee nostaa käteistä, se onnistuu kätevästi automaatilla tai vaikkapa ruokaostoksien yhteydessä kaupassa OP:n kortilla. Myös käteisen talletus onnistuu talletusautomaatilla.

Harkitse, milloin tarvitset käteistä. Suomessa kortilla tai maksusovelluksella maksaminen onnistuu lähes joka tilanteessa. Jos haluat poikkeustilanteiden varalta nostaa käteistä, voit nostaa sellaisen määrän, jolla pärjää muutaman päivän.

Nosta käteistä automaatilta tai kaupasta

Voit nostaa OP:n kortilla käteistä Otto-automaattien lisäksi

  • K-ryhmän ruokakauppojen
  • Tokmannien
  • R-kioskien
  • Neste-palveluasemien kassoilta ja
  • muilta nostoautomaateilta.

Automaatilla voit nostaa käteistä pankkitililtä maksutta neljä kertaa kuukaudessa. Otto-automaattien sijainnit voi tarkistaa suoraan otto.fi-sivustolta tai OP-mobiilista. Automaatit omistaa Automatia.

Jos sinun pitää tehdä Otto-automaatin nosto- tai talletustapahtumaan liittyvä reklamaatio, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jos aiot nostaa suurehkon summan käteistä, varaudu esittämään selvitys rahan käyttötarkoituksesta. Huomaathan lisäksi, että yli 5000 euron nostot pitää tilata ennakkoon joko soittamalla OP:n asiakaspalveluun tai käymällä konttorissa aukioloaikana. Osa konttoreista on auki vain ajanvarauksella. 

Talleta käteistä helposti TalletusOtto- ja OttoPlus-automaatilla

Voit käyttää talletusautomaattia käteisen tallettamiseen, kun sinulla on pankkikortti. Syötä kortti automaattiin, minkä jälkeen voit syöttää automaattiin setelit. TalletusOtto-automaatilla voit tallettaa seteleiden lisäksi kolikoita. Rahat tallentuvat pankkikorttiisi kytketylle tilille.

Suurin mahdollinen talletus on 1 000 euroa/kalenterikuukausi. Varaudu esittämään selvitys rahan alkuperästä.