Lähimaksussa viedään kortti kortinlukijan päälle tai kylkeen.

Lähimaksu – nopea ja turvallinen lähimaksaminen

Lähimaksu sujuvoittaa pienempien ostosten tekemistä.

"Lähimaksamisen avulla pikkuostosten tekeminen kioskilla tai kahvilassa on nopeaa, kun tunnuslukua ei tarvitse näppäillä." Arja, Helsinki

Lähimaksu nopeuttaa ostamista ja pienentää tunnusluvun vääriin käsiin joutumisen riskiä. Lähimaksaminen tehdään pitämällä lähiluettavaa korttia maksupäätteen vieressä. Kun ostosten loppusumma on enintään 50 euroa, tunnuslukua tai allekirjoitusta ei tarvita.

Toisen ostoksia ei voi vahingossa maksaa, sillä maksukorttia pidetään muutaman sentin päässä maksupäätteestä, kunnes se ilmoittaa maksutapahtuman onnistumisesta tekstillä, valolla tai piippaamalla.

Tunnuslukukysely satunnaisesti

Kun lähimaksamiseen tarkoitetulla kortilla maksetaan ensimmäisen kerran, syötetään maksupäätteeseen tunnusluku normaalisti. Sen jälkeen kortti on aktivoitu ja sillä voi maksaa lähilukuominaisuutta käyttäen.

Tunnuslukua kysytään satunnaisesti myös myöhemmin sen varmistamiseksi, että kortti on oikean kortinhaltijan hallussa.

Lähiluettavalla kortilla voi halutessaan maksaa myös perinteisellä tavalla viemällä kortin maksupäätteeseen ja syöttämällä tunnusluvun.

Näin lähimaksu toimii

  • Vie kortti parin sentin päähän maksupäätteestä, se antaa ääni- tai valomerkin maksun onnistumisesta.
  • Lähimaksamiseen tarkoitetut maksupäätteet ja -kortit tunnistat radioaalloin kuvatusta lähimaksu-logosta.
  • Voit lähimaksaa ostokset, kun liikkeen maksupääte on päivitetty tukemaan rajaa. Lähimaksuraja on maakohtainen ja voi vaihdella maittain.
  • Jos laite pyytää turvasyistä tunnuslukua, toimi laitteen ohjeiden mukaan.
  • Kuitin saat tavalliseen tapaan myyjältä.

Kortit, joissa on lähimaksuominaisuus

Lähimaksuominaisuus kuuluu automaattisesti kaikkiin maksukortteihimme. OP-Visa Basic ja OP-Visa Credit/Debit -korttisi voit halutessasi valita valkoisella taustavärillä, jolloin kortissasi ei ole lähimaksuominaisuutta.

Mihin tekniikkaan lähimaksaminen perustuu?

Lähimaksaminen perustuu lyhyen kantaman langattoman yhteyden standardoituun Near Field Communication- eli NFC-teknologiaan. Sen avulla maksutiedot siirtyvät turvallisesti lähimaksamiseen tarkoitetun kortin ja maksupäätteen välillä ostoksia tehtäessä. Katso löytyykö kortistasi lähimaksamisen tunnus eli radioaaltoja kuvaava logo ja ota lähimaksu käyttöösi.