Nainen kirjoittaa muistikirjaan.

Valitse sinulle sopivin tapa maksaa laskut

Tutustu laskun maksamisen vaihtoehtoihin – e-lasku on niistä helpoin. Jos haluat, laskut menevät maksuun automaattisesti.

Maksa laskut vaivattomasti e-laskuna

Voit maksaa laskuja monella eri tapaa. Yleensä yksinkertaisinta on tilata laskut e-laskuna, jolloin saat maksun tiedot suoraan op.fi-palveluun ja OP-mobiiliin. Voit luottaa siihen, että laskun tiedot ovat oikein. Sinun ei tarvitse näppäillä tili- ja viitenumeroita, riittää että hyväksyt maksut. Voit kuitenkin tehdä muutoksia laskuun, esimerkiksi muuttaa eräpäivää, jos niin haluat. Lisäksi voit asettaa maksut automaattisesti hyväksyttäviksi, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia laskun maksamisesta lainkaan.

OP-mobiilissa maksat missä ja milloin vain

Jos käytät älypuhelinta tai tablettia, voit ladata siihen OP-mobiili-sovelluksen. OP-mobiilissa voit maksaa vilauttamalla laskun viivakoodia mobiililaitteesi kameralle. Saat laskun tiedot valmiiksi täytettynä lomakkeeseen. Sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä maksu. OP-mobiili on OP:n mobiilisovellus, jonka voit ladata käyttöösi laitteesi sovelluskaupasta. Voit käyttää OP-mobiilia mainiosti op.fi-palvelun ohella.

Suoramaksulla maksat laskusi automaattisesti ilman verkkoasiointia

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkopankkia, helpoin ja turvallisin tapa laskujen maksuun on suoramaksu. Laskuttaja lähettää sinulle postissa paperilla ilmoituksen maksuista, jotka veloitetaan tililtäsi eräpäivänä. Voit tarkistaa, onko laskuttajallasi käytössä suoramaksu, esimerkiksi laskuttajan verkkosivuilta. Jos laskuttaja tarjoaa e-laskua, pääsääntöisesti myös suoramaksu on mahdollinen. Voit sopia suoramaksun käyttöönotosta OP:n asiakaspalvelussa. Huomaathan, että suoramaksuvaltuutus on voimassa vasta seuraavasta laskusta alkaen.

Maksukuori on myös vaihtoehto

Jos suoramaksun käyttö ei ole mahdollista eikä sinulla ole verkkopankkitunnuksia käytössäsi, voit käyttää maksukuorta laskujen maksamiseen. Voit noutaa maksukuoria ja tilisiirtolomakkeita omasta konttoristasi itsellesi tai toisen puolesta, jos hänellä on tili osuuspankissa. Vaihtoehtoisesti voit soittaa OP:n asiakaspalveluun ja tilata maksukuoria kotiin. Kuoreen on painettu maksukuoren käyttöohjeet. Perusidea on se, että voit toimittaa saamasi laskun maksukuoressa postin kirjelaatikkoon ja OP hoitaa maksun puolestasi. Palvelusta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu.

Hoidatko läheisen laskuasioita?

Voit hoitaa läheisesi laskun maksua samoin kuin omia laskuasioitasi. Voit esimerkiksi tilata läheisesi laskut e-laskuina omaan verkkopankkiisi, jos sinulla on käyttöoikeus hänen tiliinsä. Tilinomistaja voi myöntää käyttöoikeuden läheiselleen kirjautumalla op.fi-palveluun tai käymällä konttorissa.

Sopisiko läheisellesi OP Tiliviesti? Palvelu lähettää puhelimeen tekstiviestin aina, kun tilille tulee tai siltä lähtee rahaa. OP Tiliviesti tuo mielenrauhaa ja hallinnan tunnetta oman tilin ja raha-asioiden seurantaan.

Hoidatko kuolinpesän laskuasioita?

Mistä löytyy laskun maksu op.fi:ssä?

Op.fi:ssä voit maksaa, kun kirjaudut palveluun. Uusi maksu löytyy Rahat-valikosta kirjautumisen jälkeen.