Miten e-lasku toimii?

Kun käytössäsi on paperiton e-lasku, saat laskut suoraan omaan verkkopalveluusi. Sinun ei tarvitse huolehtia, saapuuko lasku ajallaan ja maksetaanko se oikeilla tiedoilla. Löydät tilaamasi e-laskut kirjautumalla op.fi-palveluun tai OP-mobiiliin.

Voit muokata saapuneita e-laskuja 

Voit tarkastella, muokata tai poistaa saapuneita maksujasi niiden tilan perusteella. Tila kertoo, onko lasku hyväksymättä, hyväksytty ja odottaa eräpäivää, maksettu vai muu (esim. käsittelyssä, peruttu, tai puutteellinen). Löydät E-laskuarkistosta saapuneet e-laskut ja näet myös laskun tilan: 

  • Hyväksymättä, jolloin e-laskuna tullutta maksua ei ole vielä hyväksytty maksuun. Voit vielä muokata maksun eräpäivää, maksutiliä tai summaa. Voit esimerkiksi maksaa laskun heti, kun se saapuu verkkopalveluun, eikä sen tarvitse odottaa eräpäivää.

  • Hyväksytty maksu odottaa eräpäivää. Voit kuitenkin eräpäivään saakka vielä muokata maksun eräpäivää, maksutiliä ja summaa. 

  • Maksettu, jolloin e-lasku on jo maksettu. Et voi enää muokata maksua, mutta voit tarkastella sen erittelyä. Löydät tarkemman laskuerittelyn, jos laskuttaja tarjoaa palvelun.

  • Muu, esimerkiksi peruttu, jolloin e-laskusta tehty maksutoimeksianto on poistettu tai siitä on tehty peruutuspyyntö laskuttajan taholta. Voit poistaa e-laskun itse. 

OP-mobiilissa saapuneet e-laskut löytyvät etusivulta Maksut -osiosta. Laskut löytyvät tilan mukaan Hyväksymättömät tai Hyväksytyt -osiosta. Pääset muokkaamaan saapunutta e-laskua klikkaamalla aktiiviseksi sen maksun, jota haluat muokata. 
Voit asettaa e-laskun myös automaattiseen maksuun ja laskuja ei tarvitse hyväksyä erikseen. Veloitus tehdään automaattisesti eräpäivänä. 

Voit tilata ilmoituksen saapuneesta e-laskusta

Voit tilata saapuneesta e-laskusta ilmoituksen matkapuhelimeen tai sähköpostiin. Tekstiviesti-ilmoituksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen palvelumaksu.

Voit tilata e-laskuja ennakkoon 

Aina ei tarvitse odottaa ensimmäistä paperista laskua, vaan voit tilata e-laskuja etukäteen. Voit hakea oikeaa laskuttajaa tämän nimen, Y-tunnuksen tai tilinumeron perusteella. Tarvitset laskuttajalta yksilöintitiedon, jonka perusteella e-laskutilauksesi kohdistuu oikeaan asiakkuuteen. 

OP-mobiilissa pääset tilaamaan e-laskuja etusivulta kohdasta Maksut – E-laskut – Tilaa ja hallinnoi e-laskuja.