Miten e-lasku toimii?

Kun olet vaihtanut paperisen laskun e-laskuksi, sinun ei tarvitse huolehtia siitä saapuuko lasku ajallaan ja maksetaanko se oikeilla tiedoilla. Lue miten tilaamasi e-lasku toimii, miten löydät laskut ja mitä asioita on muutenkin hyvä tietää.

Näin muokkaat e-laskutilauksia

Voit tarkastella, hyväksyä ja muokata saapuneita e-laskujasi OP:n kanavissa. Löydät kaikki toiminnot E-laskujen osalta op.fi-palveluun kirjautumisen jälkeen navigaatiosta kohdasta Näytä lisää – E-lasku. Löydät listan tilaamistasi e-laskuista ja voit muokata tietoja kätevästi E-laskujen hallinnasta. Voit muokata valitsemasi laskuttajan lähettämien laskujen veloitustiliä ja asettaa sen halutessasi automaattiseen maksuun. Yksittäisen saapuneen e-laskun muokkauksesta löydät lisätietoja alempaa artikkelista.

Miten saan tiedon saapuneesta e-laskusta?

E-laskujen vastaanottaminen on maksutonta ja voit tilata saapuneesta e-laskusta ilmoituksen matkapuhelimeen tai sähköpostiin. Tekstiviesti-ilmoituksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen palvelumaksu. Sähköposti-ilmoitus on maksuton.

Miten muokkaan saapuneita e-laskuja?

Löydät saapuneet e-laskut kirjautumisen jälkeen op.fi-palvelusta ja OP-mobiilista. Tarkempi laskuerittely on PDF-tiedostona e-laskun yhteydessä laskuttajasta riippuen.

Op.fi-palvelusta löydät saapuneet e-laskusi kohdasta E-laskuarkisto. Riippuen siitä maksetaanko e-lasku automaattisesti eräpäivänä vai ei, löydät tulevat maksusi myös Hyväksytyistä tai Hyväksymättömistä maksuista. Voit tarkastella, muokata tai poistaa e-laskuna saapuneita laskujasi ennen eräpäivää. Ohjeita muutoksien tekemiseen löydät Info-kuvakkeen takaa. 

OP-mobiilissa saapuneet e-laskut löytyvät Maksut -osiosta, jossa ne ovat joko Hyväksymättömät tai Hyväksytyt -osion alla riippuen siitä, oletko asettanut e-laskun automaattiseen maksuun vai et. Pääset muokkaamaan saapunutta e-laskua klikkaamalla aktiiviseksi sen maksun, jota haluat muokata. OP-mobiilin E-laskut-osiossa näet aiemmin maksamasi e-laskut.

Tilaa e-laskuja ennakkoon

Aina ei tarvitse odottaa paperista laskua, vaan voit tilata e-laskuja etukäteen antamalla laskuttajalle tämän pyytämän yksilöintitiedon. Yksilöintitiedon avulla laskuttaja osaa kohdistaa e-laskutilauksesi oikeaan asiakkuuteen. Voit hakea oikeaa laskuttajaa tämän nimen, Y-tunnuksen tai tilinumeron perusteella.

OP-mobiilissa pääset tilaamaan e-laskuja kohdasta Maksut – E-laskut – Tilaa ja hallinnoi e-laskuja.

Valitse itse, milloin maksat e-laskun

Laskujen vastaanotto ja maksaminen on mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta. Kun olet asettanut e-laskun automaattiseen maksuun, laskuja ei tarvitse hyväksyä erikseen ennen eräpäivää. Veloitus tehdään automaattisesti eräpäivänä. Voit edelleen muokata saapuneen e-laskun maksutietoja normaaliin tapaan ennen eräpäivää. Automaattisen maksamisen voit kytkeä päälle valitsemillesi e-laskutilauksille E-laskujen hallinnan kautta.

Voit myös valita hyväksyä saapuneet e-laskut erikseen ennen eräpäivää. Saapuneet, hyväksymistä odottavat e-laskut löydät kirjautumisen jälkeen kohdasta Hyväksymättömät maksut. Voit muokata saapuneen e-laskun maksutietoja normaaliin tapaan ennen eräpäivää.

Voit myös helposti siirtää e-laskun maksupäivää laskuttajan asettamaa eräpäivää aikaisemmaksi tai myöhäisemmäksi. Huomioithan kuitenkin, että laskuttaja voi periä sinulta kuluja, jos e-lasku maksetaan myöhemmin kuin alkuperäisenä eräpäivänä.