Ilahduta antamalla lahjaksi rahaa

Raha on vuodesta toiseen toivoituin lahja. Rahalahjoja löytyy nykyään monia, minkä ansiosta voit siirtyä setelilahjoista entistä modernimpiin tapoihin lahjoittaa rahaa.

Lahjaksi rahaa suoraan tilille

Rahalahjan annat nopeimmin pelkän puhelinnumeron avulla OP-mobiilissa tai Pivossa Siirto-maksulla. Viestikenttään voit kirjoittaa terveiset lahjansaajalle. Raha on heti perillä lahjansaajan tilillä, vaikka se olisi toisessa pankissa. Sinun ei tarvitse nostaa käteistä etkä tarvitse saajan pankki- tai tilitietoja. Huomioithan, että lahjansaajalla tulee olla Siirto-maksut käytössä.

Lue lisää Siirto-maksusta

Voit siirtää rahaa myös tilisiirrolla, jos lahjansaajan tilinumero on tiedossasi. Kysy rohkeasti saajan tilinumeroa, kun haluat lahjoittaa rahaa tilisiirtona.

Lahjaksi rahastoja

Rahastolahja on joustava ja helppo lahjavaihtoehto. Käytännössä annat lahjansaajalle lahjoitettavan summan esimerkiksi tilisiirrolla ja merkitset viestiin rahan olevan rahastosijoitusta varten. Huoltajat tai alaikäinen itse voivat valita sopivan rahaston ja tehdä rahastomerkinnän op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Voit tukea säännöllistä säästämistä antamalla rahastolahjan tärkeinä juhlapäivinä kuten syntymäpäivinä.

Lahjaksi osakkeita

Osakelahja kannattaa valita lahjansaajan kiinnostuksenkohteiden mukaan. Lahjansaajaa kiinnostavan yrityksen osakkeet voivat innostaa tutustumaan sijoittamisen maailmaan tarkemmin.

Lahjansaajalla tulee olla arvo-osuustili, joilla osakkeita säilytetään. Jos kyseistä tiliä ei vielä löydy, tulee lahjansaajan se avata. OP:n asiakkaille arvo-osuustilin avaaminen onnistuu helposti verkkopankissa. Käytännössä ostat osakkeen omiin nimiisi ja lahjoitat sen lahjansaajan arvo-osuustilille. Tätä varten tehdään lahjanantajan ja lahjansaajan tai alaikäisen lahjansaajan edunvalvojan välille lahjakirja.

Osakkeen ostaminen toisen nimiin ei ole mahdollista, joten aivan yllätyslahjaksi osake ei sovi.

Lahjaksi ASP-tilin kartuttaminen

Säästääkö lahjansaaja omaa asuntoa varten? Hyvä lahjavaihtoehto on myös talletus lahjansaajan ASP-tilille, mikä auttaa kerryttämään säästöjä tulevaa asunnonhankintaa varten. Kysy lahjansaajan ASP-tilin tilinumeroa ja tee talletus suoraan tilille.

Lahjaksi sijoitusvakuutus

Myös sijoitusvakuutuksen voi antaa lahjaksi. Voit avata vakuutuksen omiin nimiisi ja merkitä edunsaajaksi lahjansaajan tai avata vakuutuksen suoraan lahjansaajan nimiin valtakirjalla.

Lahjaksi OP:n omistaja-asiakkuus

Osuuspankin omistaja-asiakkuus on arvokas ja erilainen lahja, joka ilahduttaa pitkään. Omistaja-asiakkuus tuo lukuisia etuja ja lisäksi se oikeuttaa vaikuttamaan oman osuuspankin päätöksenteossa.

Kysy osuuspankistasi toimintaohjeet, jos haluat antaa omistaja-asiakkuuden lahjaksi. Jos lahjan saaja on alaikäinen ja molemmat vanhemmat ovat lapsen huoltajia, vanhemmat allekirjoittavat yhdessä alaikäisen omistaja-asiakashakemuksen.