--

Saapunut rahalähetys

Monilla yrityksillä ja yhteisöillä on tarvetta palauttaa asiakkaille liikaa maksettuja maksuja. Kun palautuksen saajan tilinumero ei ole tiedossa, voi rahat palauttaa maksuosoituksella eli rahalähetyksellä.

Saat sinulle saapuneesta rahalähetyksestä postitse ilmoituksen, jonka lähettäjänä on OP Osuuskunta.

Rahalähetyksen lunastamiseen on monta tapaa

Jos sinulla on OP:n tunnukset, voit lunastaa rahalähetyksen op.fi-palvelussa. Tarvitset myös saapumisilmoituksessa mainitun rahalähetyksen tunnisteen.

Voit lunastaa lähetyksessä mainitun rahamäärän osuuspankissa olevalle tilillesi myös mistä tahansa osuuspankin konttorista viimeiseen lunastuspäivään mennessä. Jos haluat lunastaa rahalähetyksen käteisenä, voit tehdä sen kassapalveluita tarjoavissa osuuspankkien konttoreissa kassapalvelujen aukioloaikana. Ota mukaan saamasi ilmoituskirje ja viranomaisen myöntämä henkilötodistus (passi tai henkilökortti).

Vain saaja tai valtuutettu voi lunastaa lähetyksen

Varat saa lunastaa vain lähetyksen saaja tai hänen valtuuttama henkilö. Voit valtuuttaa toisen henkilön lunastamaan rahalähetyksen puolestasi. Täytä ja allekirjoita ilmoituksessa oleva valtakirja. Valtuutetun on todistettava henkilöllisyytensä viranomaisen myöntämällä henkilötodistuksella. Valtuutetun ei tarvitse olla osuuspankin asiakas.

Yhteisön, kuolinpesän tai alaikäisen puolesta rahalähetyksen lunastavan henkilön tulee selvittää pankille oikeutensa edustaa rahalähetyksen saajaa.

Pankki palauttaa lunastamattoman rahalähetyksen sen maksajalle viimeisen lunastuspäivän jälkeen. Lunastamatta jääneiden rahalähetysten osalta pyydämme ottamaan yhteyttä maksajaan.