OP-Visa

Valitse itsellesi sopivin tapa maksaa – etänä ja läsnä

Käteinen, kortti vai sittenkin mobiilimaksu? Tutustu maksamisen vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi sopivin.

Maksa joustavasti korteilla

Maksu- ja luottokortit ovat oivallinen tapa maksaa tilanteessa kuin tilanteessa. Alle 50 euron maksut voit usein maksaa myös lähimaksuna, jolloin sinun ei tarvitse naputella tunnuslukua maksupäätteeseen ollenkaan. Kun maksat omistaja-asiakkaan luotollisella kortilla, saat ostoksellesi automaattisesti tuoteturvan eli vakuutuksen. Vakuutus on voimassa myös yhdistelmäkorttien debit-puolella tehtyihin ostoihin.

Luottokortin ero maksukorttiin on siinä, että saat halutessasi maksuaikaa ostoksellesi. Jos maksat luottokorttilaskun kokonaisuudessaan viimeistään ensimmäisen laskun eräpäivänä, luottokortilla maksamisesta ei tule korkoa tai kuluja. Jos taas jaat maksut useammalle kuukaudelle, maksat luotolle korkoa. Luottokortin ehdoton etu on siinä, että jos jokin ostoksessa menee pieleen, voit hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä.

Maksa helposti ja turvallisesti puhelimella

Mobiilimaksaminen nostaa suosiotaan. Se tarkoittaa muun muassa maksamista älypuhelimen tai -kellon maksusovelluksella. Mobiilimaksamisen etuja ovat mm. se, että voit maksaa lähimaksulla myös yli 50 euron ostoksia ja siten sinun ei tarvitse koskea maksupäätteeseen. Voit tehdä ostoksia, vaikka sinulla ei olisi lompakkoa mukana. Mobiilisti maksat kätevästi myös kaverille velan tai lahjan vain puhelinnumeron perusteella, etkä tarvitse käteistä tai tilinumeroita. Lisäksi voit maksaa mobiilisti monissa verkkokaupoissa. Se onkin nopeutensa vuoksi verraton vaihtoehto.

OP-mobiilissa maksat missä ja milloin vain

Monet maksut voit hoitaa myös tilisiirtona. Erityisesti OP-mobiilissa on kätevää hoitaa maksut vaikka tien päällä. Suurin osa OP:n maksuista siirtyy vastaanottajalle heti, vaikka pankki olisikin eri kuin maksajalla.

Joskus käy vain käteinen 

Käteisen käyttö vähenee jatkuvasti. Joskus sitä kuitenkin tarvitaan. Kätevimmin nostat käteistä automaateilta tai kauppojen kassoilta oston yhteydessä. On hyvä huomioida, että kadotettua käteistä ei saa takaisin eikä esimerkiksi velan kuittaamisesta käteisellä jää mitään digitaalista todistetta.