Lapsiperhe kahvilassa

Kasvutuottotili

Tili joustavaan säästämiseen
Ajankohtaista

Kasvutuottotilille korkoa jopa 3,4 %

Tämänhetkisellä korkotasolla avatulle Kasvutuottotilille saat noin 3,0 prosentin korkoa, kun tilille on talletettu 10 000–49 999 euroa. Korko nousee jopa 3,4 prosenttiin, jos talletat tilille yli 50 000 euroa.

Lue lisää koron määräytymisestä kohdasta ”Talletuskorko” ja avaa Kasvutuottotili jo tänään.

Lue lisää Sulje

Joustava tili säästämiseen ja varojen säilyttämiseen

Voit säästää tilille säännöllisesti ja tehdä kertatalletuksia milloin vain. Voit myös käyttää tilin säästöjä helposti tarpeen tullen.

Tilin korko on sitä suurempi, mitä enemmän säästät tilille

Kasvutuottotilille talletetuille säästöille maksetaan korkoa. Tilin korko määräytyy tilille säästetyn summan ja sen perusteella saavutetun korkoportaan mukaan.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana säästöistäsi kertyy OP-bonuksia

Kasvutuottotilin säästöistä kertyy omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia, joita käytetään pankki- ja vakuutusasioinnin maksuihin ja palkkioihin. Vuonna 2023 saat OP-bonuksia entistäkin enemmän, sillä palkitsemme omistaja-asiakkaitamme ylimääräisillä bonuksilla; saat koko vuoden 30 % enemmän OP-bonuksia! 

Mikä on Kasvutuottotili ja kenelle se sopii?

Kasvutuottotili on joustava säästötili jatkuvaan säästämiseen. Tilille säästäminen on helppoa, sillä voit säästää juuri sinulle sopivassa tahdissa säännöllisesti ja tehdä kertatalletuksia. Säästäminen on myös tuottavaa, koska tilin säästöille maksetaan korkoa. Voit aloittaa säästämisen pienelläkin summalla.

Tili sopii sinulle, jos arvostat varojesi vaivatonta ja turvallista säilyttämistä ja haluat, että säästöt ovat tarvittaessa helposti käytettävissä. Voit nostaa tililtä rahaa maksuttomasti neljä kertaa vuodessa, ja tilillä olevat varat kuuluvat talletussuojan piiriin. Tilille voi tallettaa enintään 300 000 euroa.

Millainen tilin korko on?

Kasvutuottotilillä on kolme korkoporrasta. Tilin korko määräytyy tilille säästetyn summan ja sen perusteella saavutetun korkoportaan mukaan. Mitä enemmän siis säästät tilille, sitä korkeampi tilin talletuskorko voi olla. Tutustu tarkemmin koron määräytymiseen kohdassa ”Talletuskorko”.

Talletuskorko Koron määräytyminen, maksaminen ja verotus
Tilin korkoportaat
 
Kasvutuottotilillä on kolme korkoporrasta. Ensimmäisellä korkoportaalla korko on kiinteä, ja muilla portailla korko on sidottu Euribor 3 kk -viitekorkoon, josta vähennetään kiinteä marginaali. Tilin korko on aina vähintään 0,20 % ja enintään 6,00 %. Tilin koron näet tiliä avatessa.
 
 • Alle 10 000 euron talletukselle korko lasketaan ensimmäisen korkoportaan mukaan. Ensimmäisen portaan korko on kiinteä 0,20 prosenttia.
 • 10 000–49 999 euron talletukselle korko lasketaan toisen korkoportaan mukaan. Toisen portaan korko on Euribor 3 kk vähennettynä 0,90 prosentin marginaalilla.
 • 50 000–300 000 euron talletukselle korko lasketaan kolmannen korkoportaan mukaan. Kolmannen portaan korko on Euribor 3 kk vähennettynä 0,50 prosentin marginaalilla.
Korkoporras Talletussumma Talletuskorko
1. korkoporras 0–9 999 euroa Kiinteä 0,20 %
2. korkoporras 10 000–49 999 euroa Euribor 3 kk vähennettynä 0,90 % marginaalilla
3. korkoporras 50 000–300 000 euroa Euribor 3 kk vähennettynä 0,50 % marginaalilla

Euriborkoron nimi ilmaisee ajan, jolloin tilin korko pysyy muuttumattomana. Euribor 3 kk -viitekorkoon sidotun Kasvutuottotilin korko tarkistetaan 3 kuukauden välein tilin avauspäivästä lukien. Voit tarkistaa ajantasaiset euriborkorot Suomen Pankin sivuilta. Kasvutuottotilin viitekorko määräytyy tarkistuspäivän korkonoteerauksen mukaan ja siitä vähennetään marginaali.

Tarkista ajantasaiset euriborkorot

Talletuskoron laskeminen ja maksaminen

Korko maksetaan saavutetun korkoportaan korkoprosentin perusteella koko talletukselle. Korko maksetaan tilille seuraavan kalenterivuoden alussa.

Tilin korko lasketaan jokaisen päivän saldolle erikseen.

Verotus

Koronmaksun yhteydessä korosta peritään lähdevero. Talletusta ja korkoa ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa.

Tarkista miten tilisi korko määräytyy

Kun kirjaudut op.fi-palveluun OP:n tunnuksillasi, näet Kasvutuottotilin tiedoista tilisi koron laskentaperusteen. Jos sinulla ei ole OP:n tunnuksia, soita asiakaspalveluun 0100 0500 (ma-pe 8–16). Asiakaspalvelu neuvoo sinulle parhaan tavan tilisi koron tarkistamiseen.

Kirjaudu op.fi-palveluun ja siirry tilin tietoihin

Esimerkki 1: Ensimmäinen korkoporras

Kasvutuottotilille on talletettu 5 000 euroa. Korko lasketaan ensimmäisen portaan mukaan. Ensimmäisen portaan korko on kiinteä 0,20 %.

Esimerkki 2: Toinen korkoporras

Kasvutuottotilille on talletettu 15 000 euroa. Korko lasketaan toisen portaan mukaan. Jos Euribor 3 kk -viitekorko olisi esimerkiksi 2,50 %, siitä vähennettäisiin 0,90 %:in marginaali, jolloin korko olisi 1,60 %. Korko tarkistetaan kolmen kuukauden välein tilin avauspäivästä lukien.

Esimerkki 3: Kolmas korkoporras

Kasvutuottotilille on talletettu 150 000 euroa. Korko lasketaan kolmannen portaan mukaan. Jos Euribor 3 kk -viitekorko olisi esimerkiksi 2,50 %, vähennettäisiin 0,50 %:in marginaali, jolloin korko olisi 2,00 %. Korko tarkistetaan kolmen kuukauden välein tilin avauspäivästä lukien.

Esimerkki 4: Tilin vähimmäis- ja enimmäiskorko

Kasvutuottotilin korko on aina vähintään 0,20 % ja enintään 6,00 % eli korko pysyttelee näiden arvojen välissä. Jos tilin korko olisi marginaalivähennyksen jälkeen 0,00 %, tilille maksettaisiin kuitenkin 0,20 % korkoa.

Pankilla on oikeus muuttaa sopimusta, sen ehtoja ja hinnastoa. Pankki ilmoittaa muutoksista ehtojen mukaisesti. Löydät tilin ehdot kohdasta ”Tiliehdot”.

Muistathan, että Kasvutuottotilillä olevat varat kerryttävät osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia.

 • Voit säästää kasvutuottotilille säännöllisesti ja tehdä kertatalletuksia.
 • Voit nostaa kasvutuottotililtä rahaa tai tehdä tilisiirron toiselle tilille maksuttomasti neljä kertaa vuodessa. Maksullisista nostoista veloitetaan pankin kulloinkin voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.
 • Kasvutuottotilin tapahtumien seuraaminen ja tilisiirtojen tekeminen onnistuu kätevästi OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa.
 • Kasvutuottotiliin ei voi liittää esimerkiksi korttia. Pankki voi sopia myös muista nosto- tai käyttörajoituksista.

Tilillä on talletussuojalain mukainen turva. Talletussuojakorvaus on enintään 100 000 euroa tallettajan yhdessä talletuspankissa olevista talletuksista. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

Talletussuoja turvaa tallettajan tilillä olevia varoja, jos talletuspankki ajautuu maksukyvyttömäksi. Jos talletuspankki on asetettu konkurssiin tai sillä on pysyviä maksuvaikeuksia, Rahoitusvakausvirasto maksaa pankin tallettajille korvaukset talletussuojarahaston varoista.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Tilin myöntää osuuspankki.