Käyttötili

Tili arjen pyörittämiseen

Paras tili arjen raha-asioiden hoitoon

Käyttötilille kannattaa ohjata säännölliset tulot, kuten palkka tai eläke. Tililtä maksat ostokset, laskut ja lainanlyhennykset helposti.

Käyttötili on osa päivittäispalveluita

Voit liittää tiliin yhden tai useamman kortin ja OP:n tunnukset, joiden avulla voit kirjautua op.fi-palveluun ja OP-mobiiliin.

Seuraat tilin tapahtumia helposti op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa

Op.fi-palvelusta voit hakea kätevästi myös verkkotiliotteen.

Voit nyt avata uuden Käyttötilin myös OP-mobiilissa

Avaat itsellesi uuden Käyttötilin helposti Tilit ja kortit -näkymästä.

Tili arjen pyörittämiseen

 • Käyttötili on korttien ja OP:n tunnusten ohella osa päivittäisiä pankkipalveluita. 
 • Käyttötililtä hoidat laskut, ostokset ja lainanmaksut helposti. 
 • Voit siirtää ylimääräiset varat Käyttötililtä säästöön esimerkiksi Kasvutuottotilille tai Säästölippaaseen ja tehdä rahasto- ja osaketoimeksiantoja.
 • Tukea oman taloutesi seuraamiseen tarjoaa myös Talouden tasapaino, joka auttaa hahmottamaan, millaisia tuloja ja menoja sinulla on. 
 • Voit avata Käyttötilin OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa. 

Käyttötilin korko on kiinteä 0,25 % osuuspankin omistaja-asiakkaalle. Koron kertyminen edellyttää, että tili ja omistaja-asiakkuus ovat samassa osuuspankissa. Jos tilillä on useampi kuin yksi omistaja, täytyy kaikkien tilinomistajien olla omistaja-asiakkaita siinä osuuspankissa, jossa tili on. Muille kuin omistaja-asiakkaille talletuskorko on kiinteä 0,00 %.

Talletuskoron laskeminen ja maksaminen

Käyttötilin talletuskoron laskentaperuste on kalenterikuukauden alin saldo. Alin saldo lasketaan päivän loppusaldon mukaan.

Talletuskorko liitetään tilin pääomaan vuosittain 1.12. ja korko on nostettavissa tililtä ennen joulukuun puoliväliä, mikäli tilisopimuksella ei ole sovittu erikseen muuta. Voit tarkistaa koronmaksupäivän tilisopimukseltasi. Löydät sähköisen tilisopimuksen omasta arkistostasi. Paperinen tilisopimus on joko postitettu tai annettu mukaan tapaamisessa.

Verotus

Koronmaksun yhteydessä korosta peritään lähdevero. Talletusta ja korkoa ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa.

Ehdot

Käyttötiliin sovelletaan henkilöasiakkaan tilin yleisiä ehtoja. Ehtojen mukaan pankilla on oikeus muuttaa tilisopimusta, ehtoja ja hinnastoa. Pankki ilmoittaa muutoksista ehtojen mukaisesti.

Kuukausimaksu

Käyttötilissä on kuukausimaksu, joka määräytyy kulloinkin voimassa olevan hinnastomme mukaisesti.

Käyttötili on kuukausimaksuton

 • osuuspankin omistaja-asiakkaille, jos kaikki tilinomistajat ovat omistaja-asiakkaita siinä osuuspankissa, jossa tili on
 • alle 26-vuotiaille
 • jos tili on pantattu
 • jos tili kuuluu kuolinpesälle

Katso voimassa oleva hinnastomme

Tarkista omistaja-asiakkuutesi

Tilillä olevat varat on turvattu talletussuojalla. Talletussuojakorvaus on enintään 100 000 euroa tallettajan yhdessä talletuspankissa olevista talletuksista. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

Talletussuoja turvaa tallettajan tilillä olevia varoja, jos talletuspankki ajautuu maksukyvyttömäksi. Jos talletuspankki on asetettu konkurssiin tai sillä on pysyviä maksuvaikeuksia, Rahoitusvakausvirasto maksaa pankin tallettajille korvaukset talletussuojarahaston varoista.

Voit muuttaa tilien käyttörajoituksia helposti OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa. Päiväkohtaiset käyttörajoitukset lisäävät tilin käytön turvallisuutta, joten ne kannattaa ottaa käyttöön. Käyttörajoituksia voi muuttaa itse väliaikaisesti esimerkiksi isompien hankintojen yhteydessä.

Voit asettaa tilillesi kahdenlaisia käyttörajoituksia:

 • suurimmalle mahdolliselle kertanostolle ja
 • päivittäisten nostojen yhteismäärälle eli sille paljonko nostoja voi enimmillään euroissa päivän aikana tehdä.

Asetettavat käyttörajoitukset koskevat:

 • käteisnostoja
 • ajantasaisia tilisiirtoja sekä
 • korttimaksuja, joista tarkastetaan oston yhteydessä automaattisesti tilin kate.

Maksupalvelussa oleviin, eräpäivänä maksettaviin maksuihin käyttörajoituksilla ei ole vaikutusta.

Lue ohjeet tilin käyttörajoitusten muokkaamisesta

 

Ota käyttöön myös korttikohtaiset turvarajat

Osuuspankin maksukorteille on suositeltavaa asettaa korttikohtaiset turvarajat, joilla määrittelet päiväkohtaiset rajat käteisnostoille, maksupäätteillä tehtäville ostoksille ja verkkomaksamiselle.

Korttien turvarajoja voi muuttaa OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa. Voit myös soittaa asiakaspalveluun tai käydä osuuspankin konttorissa.

Korttien turvarajat voi asettaa erikseen korttien debit- ja credit-puolille.

Siirry asiakaspalvelun sivuille

Verkkopalkka on sähköinen palkkalaskelma, jota voit käyttää OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa. Verkkopalkan käyttöön tarvitset OP:n tunnukset.

Palvelun käyttö edellyttää, että työnantajasi on tehnyt sopimuksen palkkalaskelman toimittajan kanssa. Työnantajasi ilmoittaa mikä on oman palkkalaskelmasi toimittaja.

Mitä hyötyä verkkopalkasta on?

 • Palkkalaskelmat ovat aina tallessa, niitä on helppo selailla.
 • Palkkalaskelmat säilyvät sähköisessä arkistossa 18 kuukautta
 • Voit tulostaa palkkalaskelmat tarvittaessa tai tallentaa ne omalle koneelle.
 • Sähköinen palkkalaskelma on ympäristöystävällinen ja palkansaajalle maksuton palvelu.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2024 sinulle kertyy bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

 • säästämisen tileillä olevat varat
 • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Lue lisää OP-bonuksista

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Katso kaikki omistaja-asiakkaan edut

Näin lopetat tilisi, jos sinulla on OP:n tunnukset

Voit useimmissa tapauksissa lopettaa tilisi, kun kirjaudut sisään op.fi-palveluun tai OP-mobiiliin. Op.fi-palvelussa voit lopettaa Käyttötilin, Säästölippaan, Kasvu- ja Kerrostuottotilin, Tavoitetilin, Jatkuvan tuottotilin sekä ASP-tilin. OP-mobiilissa voit lopettaa Käyttötilin, Kasvu- ja Kerrostuottotilin, Tavoitetilin sekä Jatkuva tuottotilin.

Tiliä ei voi lopettaa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa esimerkiksi, jos lopetettava tili on viimeinen tilisi OP:lla tai jos lopetettava tili on yhteisessä omistuksessa. Näissä tapauksissa tutustu tarkempiin ohjeisiin.

Siirry lopettamaan tilisi

Tutustu tarkempiin ohjeisiin

Näin lopetat tilisi muun pankin tunnuksilla

Voit kirjautua op.fi-palveluun myös muun pankin tunnuksilla ja lopettaa tilisi palvelun kautta.

Siirry lopettamaan tilisi

Voit myös ottaa yhteyden asiakaspalveluumme chatilla. Chat-keskustelun aikana voit tunnistautua muun pankin tunnuksilla, ja asiakaspalvelijamme pystyy useimmissa tapauksissa lopettamaan tilisi chat-keskustelun aikana, kun olet tunnistautunut. 

Jos tilin lopettaminen ei onnistu chatilla, voit myös soittaa asiakaspalveluumme.

Lue lisää tilin lopettamisesta

Näin lopetat tilisi, jos sinulla ei ole minkään pankin tunnuksia

Jos haluat lopettaa tarpeettoman tilisi, eikä sinulla ole minkään pankin tunnuksia, ota yhteys asiakaspalveluumme puhelimitse. Asiakaspalvelumme neuvoo sinua tilin lopettamiseen liittyvissä käytännön toimissa.

Siirry asiakaspalvelun sivuille 

 

Tilin tarjoaa osuuspankki.