Haluatko lopettaa tarpeettoman tilisi?

Voit lopettaa tilisi useimmissa tapauksissa itse kirjautumalla op.fi-palveluun tai OP-mobiiliin. Tältä sivulta pääset lukemaan ohjeet tarpeettoman tilisi lopettamiseen.

Näin lopetat tilisi, jos sinulla on OP:n tunnukset

Voit useimmissa tapauksissa lopettaa seuraavat tilit op.fi-palvelussa: Käyttötili, Säästölipas, Kasvu- ja Kerrostuottotili, Tavoitetili, Jatkuvan tuottotili sekä ASP-tili.

 

Voit lopettaa osan tileistäsi myös OP-mobiilissa. Tämä koskee seuraavia tilejä: Käyttötili, Kasvu- ja Kerrostuottotili, Tavoitetili sekä Jatkuva tuottotili. Löydät tilin lopetus -toiminnallisuuden kirjautumalla sisään OP-mobiiliin ja valitsemalla ensin Tilit ja kortit -näkymästä tilin, jonka haluat lopettaa. Siirry tämän jälkeen rataskuvakkeesta tilin asetuksiin. Lopeta tili -painike löytyy asetusten alareunasta.

Tiliä ei voi lopettaa itsepalveluna esimerkiksi, jos lopetettava tili on viimeinen tilisi OP:lla. Tässä tapauksessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme lähettämällä meille viestin op.fi-palvelussa, OP-mobiilissa tai chatilla. 

Kaikki asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät asiakaspalvelun sivulta.

Näin lopetat tilisi muun pankin tunnuksilla

Useammassa tapauksessa voit lopettaa tarpeettoman tilisi muun pankin tunnuksia käyttäen. Kirjaudu sisään -osiossa sinun tulee painaa alhaalta Kirjaudu muun pankin tunnuksilla -painiketta.  Jos kirjaudut op.fi-palveluun ensimmäistä kertaa muun pankin tunnuksilla, tulee sinun hyväksyä OP:n digitaalisen palveluiden sopimus ennen sivulla etenemistä.

Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme chatilla, koska useimmissa tapauksissa tilin lopetus on mahdollista sen kautta. Chat-keskustelun aikana sinua pyydetään tunnistautumaan muun pankin tunnuksilla, jotta tilin lopetus voidaan suorittaa loppuun asti. Mikäli tilin lopetus ei onnistu chatilla, voit myös soittaa asiakaspalveluumme. 

Näin lopetat tilisi, jos sinulla ei ole minkään pankin tunnuksia

Jos haluat lopettaa tarpeettoman tilisi, eikä sinulla ole minkään pankin tunnuksia, ota yhteys asiakaspalveluumme puhelimitse. Asiakaspalvelumme neuvoo sinua tilin lopettamiseen liittyvissä käytännön toimissa.

Näin lopetat yhteisomisteisen tilin

Onko teillä käytössä OP:n tunnukset?

Jos teillä on OP:n tunnukset voitte lopettaa yhteisen tilinne lähettämällä meille viestin op.fi-palvelussa, OP-mobiilissa tai chatilla. 
 
Jokaisen tilinomistajan on lähetettävä oma viesti, jossa on seuraavat tiedot:
 
  • Lopetettavan tilin tilinumero.
  • Tiedot tilistä, jolle lopetettavalla tilillä olevat rahat voidaan siirtää.
  • Jos tiliin on liitetty kortti tai OP:n tunnukset, pyytäkää vieteissä joko kyseisen palvelun lopettamista tai siirtoa toiselle tilille. Ilmoittakaa myös kortin neljä viimeistä numeroa sekä sen tilin numero, jolle haluaisitte siirtää kortin tai OP:n tunnuksen.

Onko teillä muun pankin tunnukset?

Useimmissa tapauksissa voitte lopettaa tilin joko kirjautumalla suoraan muun pankin tunnuksilla Kirjaudu sisään-osion kautta tai vaihtoehtoisesti olemalla yhteydessä chatilla. Jokaisen tilin omistajan on pyydettävä tilin lopettamista erikseen. Tilin lopetus pystytään tekemään sen jälkeen, kun kaikki tilinomistajat ovat tunnistautuneet joko OP:n tai muun pankin tunnuksilla ja pyytäneet tilin lopetusta.

Entä, jos teillä ei ole minkään pankin tunnuksia?

Jos teillä ei ole minkään pankin tunnuksia, voitte soittaa asiakaspalveluumme. Jos tilin lopettaminen ei onnistu puhelimitse, asiakaspalvelumme neuvoo teitä tilin lopettamisessa.

Miksi tililtäsi on veloitettu palvelumaksuja?

Käyttötilissä on kuukausimaksu, joka määräytyy kulloinkin voimassa olevan hinnastomme mukaisesti.

Käyttötili on maksuton alle 26-vuotiaille, sekä omistaja-asiakkaillemme siinä osuuspankissa, jossa he ovat omistaja-asiakkaita. Huomaathan, että jos tilillä on useampi omistaja, se on maksuton vain, jos kaikki tilinomistajat ovat kyseisen osuuspankin omistaja-asiakkaita.

Jos et ole omistaja-asiakas tai alle 26-vuotias, käyttötililtäsi veloitetaan palvelumaksu kuukausittain. Palvelumaksut veloitetaan tililtä jälkikäteen.

Katso voimassa oleva hinnastomme