Nainen pakkaa tavaroita muuttolaatikoihin

Vuokravakuustili

Turvallinen ratkaisu vuokravakuuden tallettamiseen

Vuokravakuutustili on hyvä vaihtoehto sovitun vuokravakuuden tallettamiseen.

  • Vuokralainen tallettaa käyttötilille vuokranantajan kanssa sovitun, enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaavan summan ja panttaa sen panttaussitoumuksella.
  • Panttauksen johdosta vuokralainen ei voi käyttää tiliä vuokrasuhteen aikana. Rahat voi nostaa, kun vuokrasuhde päättyy ja vuokranantaja vapauttaa panttauksen allekirjoituksellaan. Vuokranantaja toimittaa allekirjoitetun panttaussitoumuksen takaisin vuokralaiselle tai suoraan pankille.
  • Jos vuokralainen laiminlyö vuokrasopimukseen liittyvät velvollisuudet, on vuokranantajalla oikeus nostaa pantatut rahat pankista.
  • Vuokravakuustilin panttaussitoumuksen saat kätevimmin op.fi-palvelusta. Pankin osalta panttaussitoumus sisältää kuittaamattomuussitoumuksen eli pankki sitoutuu olemaan kuittaamatta tilillä olevia varoja mahdollisiin omiin saataviinsa.

Näin avaat vuokravakuustilin

Voit avata vuokravakuustilin kätevimmin kirjautumalla op.fi-palveluun.

1. Avaa uusi käyttötili
Vinkki: Voit käydä nimeämässä uuden tilisi esimerkiksi vuokravakuustiliksi, niin et sekoita tilejä toisiinsa.
2. Talleta uudelle tilillesi vuokrasopimuksessa sovittu vuokravakuussumma.
3. Siirry panttaamaan tilisi vuokravakuustiliksi
4. Saat panttaussitoumuksen verkkoviestillä 1-3 arkipäivän kuluessa. Sinun tulee täyttää panttaussitoumukselta puuttuvat tiedot ja toimittaa se allekirjoitettuna vuokranantajallesi.
 

Halutessasi voit myös käydä avaamassa vuokravakuustilin OP:n konttorissa. Muistathan ottaa mukaasi henkilöllisyystodistuksen.

Pankki veloittaa tiliin liittyvästä nostorajoituksen panttauksesta automaattisesti palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun. Palvelumaksu veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista, jos niitä on käytettävissä. Vuokravakuustilin panttaus on maksuton alle 26-vuotiaille.
Vuokravakuustilillä olevat varat kerryttävät OP-bonuksia. Lue lisää "Hyödy eduista" -osiosta!

Talletuskorko on 0,10 % henkilöasiakkaille, jotka ovat omistaja-asiakkaita 31.5.2020 asti ja 0,00 % muille asiakkaille. Omistaja-asiakkaan korkoa maksetaan niiltä arvopäiviltä, jolloin kaikki tilinomistajat ovat olleet omistaja-asiakkaita. Laskemme käyttötilin koron kaikille asiakkaille 0,00%:iin 1.6.2020 alkaen.

Tilinomistaja voi nostaa rahat, kun vuokranantaja vapauttaa panttauksen.

Pääoma ja talletuskorko kuuluvat talletussuojan piiriin laissa säädettyyn rajaan asti. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi:

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
  • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.


Tilin myöntää osuuspankki.