Vuokravakuustili

Turvallinen ratkaisu vuokravakuuden tallettamiseen

Vuokravakuutustili on hyvä vaihtoehto sovitun vuokravakuuden tallettamiseen.

  • Vuokralainen tallettaa käyttötilille vuokranantajan kanssa sovitun, enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaavan summan ja panttaa sen panttaussitoumuksella.
  • Panttauksen johdosta vuokralainen ei voi käyttää tiliä vuokrasuhteen aikana. Rahat voi nostaa, kun vuokrasuhde päättyy ja vuokranantaja vapauttaa panttauksen allekirjoituksellaan. Vuokranantaja toimittaa allekirjoitetun panttaussitoumuksen takaisin vuokralaiselle tai suoraan pankille.
  • Jos vuokralainen laiminlyö vuokrasopimukseen liittyvät velvollisuudet, on vuokranantajalla oikeus nostaa pantatut rahat pankista.
  • Vuokralainen saa Vuokravakuustilin panttaussitoumuksen kätevimmin op.fi-palvelusta. Mikäli vuokranantaja on kuolinpesä tai vuokranantajalla on ulkomaalainen osoite, tulee vuokralaisen varata aika pankkiin tilin panttausta varten.
  • Pankki antaa tilivaroista kuittaamattomuussitoumuksen, eli pankki sitoutuu olemaan kuittaamatta tilillä olevia varoja mahdollisiin omiin saataviinsa.
  • Tilin korko on omistaja-asiakkaalle 0,25 %. Tutustu tarkemmin kohdassa ”Talletuskorko”.

Näin avaat Vuokravakuustilin

Voit avata Vuokravakuustilin kätevimmin op.fi-palvelussa.

1. Avaa uusi käyttötili
Vinkki: Voit nimetä uuden tilisi esimerkiksi Vuokravakuustiliksi, niin et sekoita tilejä toisiinsa.
2. Talleta uudelle tilillesi vuokrasopimuksessa sovittu vuokravakuussumma. 
Tarvitset tilisi panttausta varten vuokranantajan henkilötunnuksen tai y-tunnuksen. Ilman vuokranantajan henkilötunnusta tai y-tunnusta emme voi avata sinulle Vuokravakuustiliä ja suosittelemme keskustelemaan vuokranantajan kanssa vaihtoehtoisista tavoista hoitaa vuokravakuus.
4. Panttaamme tilin lomakkeesi perusteella, ja lähetämme sinulle panttaussitoumuksen 1-3 arkipäivän kuluessa viestillä, jonka voit lukea OP-mobiilista tai op.fi-palvelusta.
5. Kun olet vastaanottanut panttaussitoumuksen, tulosta ja allekirjoita sitoumus. Toimita allekirjoitettu panttaussitoumus vuokranantajallesi.
 

Voit tarvittaessa avata Vuokravakuustilin myös OP:n konttorissa ajanvarauksella. Muistathan ottaa mukaasi henkilöllisyystodistuksen ja vuokrasopimuksen. Alaikäiselle voidaan avata vuokravakuustili vain OP:n konttorissa huoltajien suostumuksella.

Siirry ajanvaraukseen

Pankki veloittaa tilin panttauksesta automaattisesti palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun. Palvelumaksu veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista, jos niitä on käytettävissä. Vuokravakuustilin panttaus on maksuton alle 26-vuotiaille.

Tilin korko on osuuspankin omistaja-asiakkaalle 0,25 %. Koron kertyminen edellyttää, että tili ja omistaja-asiakkuus ovat samassa osuuspankissa.

Jos tilillä on useampi kuin yksi omistaja, täytyy kaikkien tilinomistajien olla omistaja-asiakkaita siinä osuuspankissa, jossa tili on.

Muuten korko on 0,00 %.

Tilinomistaja voi nostaa rahat, kun vuokranantaja vapauttaa panttauksen.

Vuokravakuustilistä ei veloiteta kuukausimaksua.

Tilillä olevat varat on turvattu talletussuojalla. Talletussuojakorvaus on enintään 100 000 euroa tallettajan yhdessä talletuspankissa olevista talletuksista. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

Talletussuoja turvaa tallettajan tilillä olevia varoja, jos talletuspankki ajautuu maksukyvyttömäksi. Jos talletuspankki on asetettu konkurssiin tai sillä on pysyviä maksuvaikeuksia, Rahoitusvakausvirasto maksaa pankin tallettajille korvaukset talletussuojarahaston varoista.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2023 sinulle kertyy bonuksia 30 prosenttia enemmän ja vuonna 2024 jopa 40 prosenttia enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

  • säästämisen tileillä olevat varat
  • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
  • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
  • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Tilin tarjoaa osuuspankki.