Vuokravakuustili

Turvallinen ratkaisu vuokravakuuden tallettamiseen

Vuokravakuutustili on hyvä vaihtoehto sovitun vuokravakuuden tallettamiseen.

  • Vuokralainen tallettaa käyttötilille vuokranantajan kanssa sovitun, enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaavan summan ja panttaa sen panttaussitoumuksella.
  • Panttauksen johdosta vuokralainen ei voi käyttää tiliä vuokrasuhteen aikana. Rahat voi nostaa, kun vuokrasuhde päättyy ja vuokranantaja vapauttaa panttauksen allekirjoituksellaan. Vuokranantaja toimittaa allekirjoitetun panttaussitoumuksen takaisin vuokralaiselle tai suoraan pankille.
  • Jos vuokralainen laiminlyö vuokrasopimukseen liittyvät velvollisuudet, on vuokranantajalla oikeus nostaa pantatut rahat pankista.
  • Vuokravakuustilin panttaussitoumuksen saat kätevimmin op.fi-palvelusta. Pankin osalta panttaussitoumus sisältää kuittaamattomuussitoumuksen eli pankki sitoutuu olemaan kuittaamatta tilillä olevia varoja mahdollisiin omiin saataviinsa. 

Näin avaat vuokravakuustilin op.fi-palvelussa

Voit avata vuokravakuustilin kätevimmin kirjautumalla op.fi-palveluun.

1. Avaa uusi käyttötili
Vinkki: Voit käydä nimeämässä uuden tilisi esimerkiksi vuokravakuustiliksi, niin et sekoita tilejä toisiinsa.
2. Talleta uudelle tilillesi vuokrasopimuksessa sovittu vuokravakuussumma.
3. Siirry panttaamaan tilisi vuokravakuustiliksi
4. Saat panttaussitoumuksen verkkoviestillä 1-3 arkipäivän kuluessa. Sinun tulee täyttää panttaussitoumukselta puuttuvat tiedot ja toimittaa se allekirjoitettuna vuokranantajallesi.
 

Huomaathan, että sinun tulee olla vähintään 18-vuotias, jotta voit avata vuokravakuustilin op.fi-palvelun kautta. Alaikäiselle voidaan avata vuokravakuustili OP:n konttorissa huoltajien suostumuksella.

Halutessasi voit myös käydä avaamassa vuokravakuustilin konttorissa. Muistathan ottaa mukaasi henkilöllisyystodistuksen ja vuokrasopimuksen.

Siirry ajanvaraukseen

Pankki veloittaa tiliin liittyvästä nostorajoituksen panttauksesta automaattisesti palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun. Palvelumaksu veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista, jos niitä on käytettävissä. Vuokravakuustilin panttaus on maksuton alle 26-vuotiaille.

Talletuskorko on 0 %. 

Tilinomistaja voi nostaa rahat, kun vuokranantaja vapauttaa panttauksen.

Pääoma ja talletuskorko kuuluvat talletussuojan piiriin laissa säädettyyn rajaan asti. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

Vuokravakuustilistä ei veloiteta kuukausimaksua.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

  • Säästämisen tileillä olevat rahat

  • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

  • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

  • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Tilin myöntää osuuspankki.