Eläkesäästäminen

Eläkesäästäminen kannattaa, sillä säästämällä säännöllisesti pienenkin summan täydennät lakisääteistä eläkettäsi.

Täydennä eläkeiän toimeentuloa

Vaikka eläkeikä olisi vielä kaukana, sen ajattelemiseen kannattaa käyttää hetki jo nyt. Mitä tapahtuu, jos oma työkyky tai -ura ei kestäkään suunniteltuun eläkeikään asti? Eläkesäästäminen tuo taloudellista vapautta eläkepäiviin. Ilman aktiivista eläkesäästämistä eläkkeesi voi jäädä jopa alle puoleen nykyisistä ansioistasi.

Eläkesäästäminen tuo vapautta eläkepäiviin

Eläkesäästöjen avulla voit esimerkiksi:

  • Täydentää lakisääteistä eläketurvaasi ja eläkeajan toimeentuloasi.
  • Jäädä eläkkeelle esimerkiksi samaan aikaan puolison kanssa
  • Käyttää säästöjä eläkeaikana harrastuksiin ja matkusteluun.
  • Varautua asumiseen liittyviin isompiin menoihin, kuten asunnon putkiremonttiin.
  • Hankkia halutessasi terveyden- ja sairaanhoidon palveluja yksityiseltä palveluntarjoajalta.

Eläkesäästäminen kannattaa aloittaa ajoissa

Eläkesäästämisellä voit täydentää lakisääteistä eläkettäsi ja vaikuttaa työuran jälkeisten vuosien tuloihin. Kun aloitat eläkesäästämisen ajoissa, pääset alkuun pienelläkin kuukausittaisella summalla ja ehdit kerryttää reilusti eläkesäästöjä ennen kuin siirryt eläkkeelle. Kun mietit, paljonko olet valmis laittamaan kuukausittain eläkesäästöihin, kannattaa aluksi tarkistaa, minkä suuruista eläkettä tulet saamaan. Tämä onnistuu esimerkiksi Työeläke.fi:n eläkelaskurilla.

Eläkesäästämisessä aikajänne on pitkä ja tällöin kannattaa kiinnittää huomiota myös säästöjen tuottoon. Yksi eläkesäästämiseen sopiva ratkaisu on esimerkiksi erilaiset rahastot. Rahastot sijoittavat varoja korko- ja osakemarkkinoille ja tarjoavat säästöille hyvän hajautuksen ja mahdollisuuden parempaan tuottoon pitkällä ajalla.

Aloita eläkesäästäminen rahastojemme avulla: