Globaalit brandit

Pohjola Sijoitusobligaatio Globaalit Brändit VII/2015

Vahva kotitalouksien kulutuskysyntä molemmin puolin Atlanttia luo kulutustavaravalmistajille hyvät edellytykset kasvaa ja vahvistaa tuloskuntoaan lähivuosina. Pohjola Globaalit Brändit VII/2015 sijoitusobligaatioon on valittu 9 maailman suurimpiin lukeutuvaa kulutustavaroita valmistavaa ja markkinoivaa yritystä, joiden uskomme hyötyvän ennustetusta kasvusta.

Liikkeeseenlaskija:

Pohjola Pankki Oyj

Kohde-etuus:      

Osakekori
Unilever NV
adidas AG
Philips NV
Hennes & Mauritz AB
Nike Inc
Procter & Gamble Co
Kraft Heinz Co
Colgate-Palmolive Co
Wal-Mart Stores Inc

Laina-aika:          

noin 3 vuotta (16.12.2015 - 8.1.2019)

Merkintäaika:     

26.10. - 11.12.2015

Vakuus:               

ei vakuutta

Takaisinmaksumäärä*:                   

velkakirjan nimellisarvo sekä mahdollinen hyvitys

Sijoittajalle maksettavan tuoton laskeminen

Sijoituksen tuotto on sidottu osakekoriin, johon sisältyy 9 pörssiosaketta/pörssiyritystä. Lainan eräpäivänä maksettava tuotto lasketaan osakekorin lähtöarvon (16.12.2015) ja päättymisarvon (16.12.2018) välisenä arvonmuutoksena tuottokertoimella kerrottuna, kuitenkin niin, että osakekorin arvonmuutos voi olla enintään 40 %. Laina ajan päättyessä hyvitys lasketaan siten, että osakekorin positiivinen arvonmuutos kerrotaan tuottokertoimella 115 %. Jos arvonmuutos on negatiivinen tai nolla, hyvitystä ei makseta.

Lainaehtojen mukaan laskettu osakeindeksin arvonmuutos on 15,41% (ks Seurantaraportti). Näin ollen sijoittajalle eräpäivänä nimellispääoman lisäksi maksettava hyvitys on 17,72% (tuottokerroin 115% x 15,41%).

*Lainan nimellispääoma maksetaan takaisin eräpäivänä, ellei lainaehtojen mukaista ennenaikaista takaisinmaksua käytetä. Liikkeeseenlaskijan takaisinmaksukykyyn liittyvällä riskillä tarkoitetaan riskiä siitä, että liikkeeseenlaskija tulee maksukyvyttömäksi eikä pysty vastaamaan maksuvelvoitteistaan. Tässä tapauksessa  sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman sekä mahdollisen tuoton kokonaan tai osittain.