Yrityskorko – tavoitteena markkinakorkoa parempi tuotto

Yrityskorko on sopiva säästämis- ja sijoitusratkaisu, kun haluat ottaa enemmän riskiä kuin obligaatioihin sijoittamalla. Se tarjoaa samankaltaisen sijoitusmahdollisuuden kuin yritysten liikkeelle laskemat joukkovelkakirjalainat.

Markkinat hinnoittelevat yrityksille luottoriskiä sen mukaan, miten niiden odotetaan selviytyvän taloudellisista velvoitteistaan. Mitä riskialttiimpi yritys, sitä enemmän voit vaatia tuottoa sijoituksellesi.

Yrityskorko on tuote, jossa sijoitat viiteyhtiön luottoriskiin. Viiteyhtiöitä voi olla yksi tai useampia. Yrityskorko on samankaltainen sijoitustuote kuin yritysten liikkeeseen laskemat joukkovelkakirjalainat.

Jos viiteyhtiö välttää suuremmat taloudelliset vastoinkäymiset laina-aikana, saat sijoituksellesi markkinakorkoa paremman tuoton. Jos laina-aikana yhtiölle tapahtuu esimerkiksi maksuhäiriö tai konkurssi, menetät osan sijoituksestasi. Jatkossa korkoa maksetaan vain jäljelle jäävälle pääomalle.

Pyrimme valitsemaan Yrityskoron viiteyhtiöt niin, että lainan riski on maltillinen, mutta tuotto-odotus on houkutteleva.

Yrityskorko sijoituskohteena

  • ei pääomaturvaa
  • tavoitteena on markkinakorkoja korkeampi korkotuotto
  • sijoitusaika on yli 5 vuotta
  • minimerkintä on yleensä 1 000 euroa
  • yrityskorossa ei ole merkintäpalkkiota

Yrityskorko on tarkoitettu pidempiaikaiseksi sijoitukseksi, mutta voit halutessasi myös myydä sen aiemmin takaisin meille.

Lisätietoa saat OP Yrityspankki Oyj:n joukkovelkakirjalainaohjelmasta.

Strukturoidun joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskija on OP Yrityspankki Oyj. Osuuspankit toimivat merkintäpaikkoina OP Yrityspankki Oyj:n lisäksi.