Yrityskorko

Tavoitteena markkinakorkoa parempi tuotto

Tavoitteena markkinakorkoa parempi tuotto

Yrityskorko tarjoaa samankaltaisen sijoitusmahdollisuuden kuin yritysten liikkeelle laskemat joukkovelkakirjalainat. Lainaan sijoittamalla kannat viiteyhtiöiden luottoriskiä, josta korvauksena sinulle maksetaan korkeaa korkoa.

Hajauta omaisuusluokkien välillä

Yrityskorko on sopiva säästämis- ja sijoitusratkaisu, kun haluat hajauttaa sijoituksiasi pois osakemarkkinoilta. Yrityskoron tuotto ei riipu osakemarkkinoiden kehityksestä.

Tuotteet saatavilla vain rajoitetun ajan

Strukturoiduilla sijoitustuotteilla on rajattu merkintäaika. Merkintäajan pituus yleensä 1-2 kuukautta.

Yrityskorkoon sijoittamalla tavoittelet samoja hyötyjä kuin joukkovelkakirjasijoituksella

Yrityskorko on sopiva säästämis- ja sijoitusratkaisu, kun haluat ottaa enemmän riskiä kuin obligaatioihin sijoittamalla. Se tarjoaa samankaltaisen sijoitusmahdollisuuden kuin yritysten liikkeelle laskemat joukkovelkakirjalainat. Yrityskoron tuotto eri riipu osakemarkkinoiden kehityksestä, joten se tarjoaa mahdollisuuden tavoitella korkotuottoa kaikissa markkinatilanteissa. Yrityskorko tuo sijoitussalkkuun tärkeää omaisuusluokkien välistä hajautusta, aivan kuten perinteiset joukkovelkakirjasijoituksetkin.

Yrityskorossa sijoitat yhtiöiden luottoriskiin

Markkinat hinnoittelevat yrityksille luottoriskiä sen mukaan, miten niiden odotetaan selviytyvän taloudellisista velvoitteistaan. Mitä riskialttiimpi yritys, sitä enemmän voit vaatia tuottoa sijoituksellesi. Yrityskorko on tuote, jossa sijoitat viiteyhtiön luottoriskiin. Viiteyhtiöitä voi olla yksi tai useampia. Yleensä hyödynnämme kansainvälisiä luottoriski-indeksejä, jotka sisältävät vähintään kymmenien suuryritysten luottoriskit.

Jos viiteyhtiö välttää suuremmat taloudelliset vastoinkäymiset laina-aikana, saat sijoituksellesi markkinakorkoa paremman tuoton. Jos laina-aikana yhtiölle tapahtuu esimerkiksi maksuhäiriö tai konkurssi, menetät osan sijoituksestasi. Jatkossa korkoa maksetaan vain jäljelle jäävälle pääomalle. Kun kohde-etuutena on kymmeniä viiteyhtiöitä sisältävä indeksi, yhtiökohtainen luottoriski jää maltilliseksi.

Strukturoidun joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskija on OP Yrityspankki Oyj. Osuuspankit toimivat merkintäpaikkoina OP Yrityspankki Oyj:n lisäksi.

Lisätietoa saat OP Yrityspankki Oyj:n joukkovelkakirjalainaohjelmasta.