Kuukausisäästäminen

Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän hyödyt myöhemmin.
1

Tärkeintä on aloittaminen

Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän säästöilläsi on mahdollisuus tuottaa. Alkuun pääset jo 10 €/kk, mutta suuremmalla säästösummalla kerrytät varallisuuttasi vielä nopeammin. Jos sinulla on mahdollisuus säästää ja haluat rahoillesi tuottoa, aloita kuukausisäästäminen rahastoon.

2

Säästämällä säännöllisesti varmistat, että säästösi ovat ajallisesti hajautettu

Kurssien ollessa alhaalla saat säästösummallasi enemmän rahasto-osuuksia ja vähemmän kurssien ollessa korkealla. Näin ostot ajoittuvat alhaisiin ja korkeisiin kursseihin, jolloin ostat keskimäärin oikeaan hintaan. Lisäksi rahasto hajauttaa pienetkin summat useisiin eri kohteisiin.  

3

Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -ilmiötä

Tiesitkö, että saat tuottoa myös säästämäsi summan lisäksi sille kertyneelle tuotolle? Anna siis säästöjen tehdä töitä puolestasi. Nosta säästöjä vasta, kun oikeasti tarvitset niitä. Näin hyödynnät tehokkaasti korkoa korolle -ilmiön.

Vinkit kuukausisäästämisen aloittamiseen

 1. Tee päätös aloittaa säästäminen. Aloittamalla säännöllisen säästämisen sinun ei tarvitse miettiä onko nyt oikea aika sijoittaa markkinoille.
 2. Kuukausisäästäminen rahastoon on erinomainen tapa aloittaa sijoittaminen. Aloittaminen vie vain hetkisen ja homma rullaa yhtä kätevästi kuin e-lasku. 
 3. Muista hajauttaa. Suosittelemme valitsemaan muutaman rahaston kuukausisäästämiseen. Joissakin tapauksissa myös yksi rahasto riittää, jos se on esimerkiksi maantieteellisesti tai toimialoittain hajautettu.
 4. Poimi sinun säästötavoitteisiisi sopivat rahastot. Löydät laajan yli 60 rahaston valikoiman osakerahastoja, indeksirahastoja ja vastuullisia rahastoja. 
 5. Valitse säästettävä summa sinun kukkarollesi sopivaksi. Ideaali säästösumma voi olla 10 % nettotuloista, mutta alkuun pääset jo 10 eurolla kuukaudessa. Voit koska tahansa muuttaa säästettävää summaa tai laittaa säästämisen tauolle.
 6. Kuukausittainen säästäminen lapselle kannattaa aloittaa myös hyvissä ajoin. Mitä pidempi säästöaika, sitä korkeamman riskin voit ottaa ja tavoitella parempaa tuottoa.

Kokeile korkoa korolle -laskuria

Katso korkoa korolle -laskurilla, mikä on juuri sinulle sopivin rahasto kuukausisäästämiseen.

Miten teen muutoksia kuukausisäästämiseen?

Muutosten tekeminen onnistuu helposti OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa. OP-mobiilissa siirry sijoituksen -osioon ja valitse Kuukausisäästäminen. Op.fi-palvelussa valitse Säästöt ja sijoitukset ja sen jälkeen Rahasto-omistukset ja kuukausisäästäminen. Valitse kuukausisäästäminen ja näet kaikki rahastot, joihin säästät säännöllisesti. Valitse OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa rahasto, johon haluat tehdä muutoksia. Voit muuttaa säästösummaa, toistuvuutta, säästöpäivää ja veloitustiliä. Voit halutessasi laittaa säästämisen tauolle tai lopettaa sen kokonaan.

Mikä rahasto sopii minulle?

Kun valitset itsellesi sopivaa rahastoa, mieti millainen säästäjä olet ja mikä on säästötavoitteesi. Kuinka kauan haluat säästää, millaista tuottoa tavoittelet ja millainen on riskinsietokykysi? Moni aloittaa helpoilla säästäjän rahastoilla, joissa sijoittamisen ammattilaiset huolehtivat puolestasi rahastoissa olevista varoistasi. Meiltä löydät laajan valikoiman myös muita rahastoja, kuten vastuullisia rahastoja sekä osake- ja indeksirahastoja.

Löydät tilanteeseesi ja tavoitteisiisi sopivimmat rahastot vertailemalla korkoa korolle -laskurilla eri sijoituskohteiden sijoitusaikoja ja tuotto-odotuksia.

 1. Kirjaudu OP-mobiiliin.
 2. Siirry Sijoitukset-osioon ja valitse Osta rahastoja.
 3. Valitse rahasto, johon haluat sijoittaa ja paina Osta -painiketta.
 4. Määritä seuraavaksi säästösumma, tili, jolta summa veloitetaan sekä toistuvuus ja eräpäivä. Jos haluat tehdä rahastoon kertasijoituksen, valitse Tee kertamerkintä.
 5. Siirry eteenpäin ja tarkista yhteenvedolta, että syöttämäsi tiedot ovat oikein. Tutustu rahaston asiakirjoihin ja paina Hyväksy.
 6. Vahvista rahasto-osto Mobiiliavaimella.
 7. Rahastotoimeksiantosi on nyt hyväksytty. Rahasto-omistuksesi näkyy verkkopalvelussa 1–2 pankkipäivän kuluessa merkinnän tekemisestä. Voit tarkastella rahasto-omistustesi kehittymistä op.fi-palvelussa Säästöt ja sijoitukset -osion Rahastot-sivulla tai OP-mobiilin Sijoitukset-osiossa.

Jos ostat rahastoja ensimmäistä kertaa, palvelu pyytää sinua tekemään ensin OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen. Tarvitset sopimuksen ostaaksesi säästämisen ja sijoittamisen tuotteita. Sopimus on maksuton ja sen voit tehdä helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa avainlukulistalla tai Mobiiliavaimella.

1. Valitse sinulle parhaiten sopiva rahasto rahastovalikoimasta.

2. Paina Osta rahasto -painiketta.

3. Laita merkintä kohtaan Säästä myös säännöllisesti. Täytä tiedot:

 • säästösumma,
 • valitse sinulle sopiva säästöväli. Voit säästää kuukausittain, joka toinen kuukausi tai kolmen kuukauden välein.
 • eräpäivä, jolloin säästösumma veloitetaan tililtäsi ja sijoitetaan valitsemaasi rahastoon. Säännöllisessä säästämisessä eräpäivä on joka kuukausi sama.
 • valitse tili, jolta säästösumma veloitetaan.

4. Tarkista Säännöllisen säästämisen yhteenvedolta, että kaikki syöttämäsi tiedot ovat oikein.

5. Tutustu rahaston avaintietoasiakirjaan ja paina Hyväksy.

6. Rahastotoimeksiantosi on nyt hyväksytty. Rahasto-omistuksesi näkyy op.fi-palvelussa 1–2 pankkipäivän kuluessa merkinnän tekemisestä. Voit tarkastella rahasto-omistustesi kehittymistä op.fi-palvelusta Säästöt ja sijoitukset -osion Rahastot-sivulla tai OP-mobiilin Sijoitukset-osiossa.

Kuukausisäästäminen lapselle
Kuukausittain säästäminen lapselle on suosituin tapa kerryttää säästöjä tulevaisuuden varalle.
Omistaja-asiakkaan edut säästämisestä ja sijoittamisesta
Osuuspankin omistaja-asiakkaana ostat ja myyt lähes kaikkia rahasto kuluitta ja kerrytät OP-bonuksia 0,35 % vuodessa.

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy. Sijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki.