Inission AB:n tekemä julkinen ostotarjous Enedo Oyj:n osakkeista 8.9.–29.9.2022

Inission AB tarjoaa käteisvastikkeena 0,26 euroa jokaisesta Enedo Oyj:n osakkeesta. Inissionin vaihtoehtoista osakevastiketta emme voi valitettavasti tarjota, jos säilytät Enedon osakkeistasi OP:n osakesäästötilillä. Tämä johtuu siitä, että OP:n osakesäästötilin kautta ei voi toistaiseksi käydä kauppaa ulkomaisilla markkinapaikoilla.

Tarjousajan mahdollisesta jatkamisesta tai keskeyttämisestä ilmoitetaan pörssitiedotteella. 

Huomioi mahdollinen lunastusmenettely, jos hylkäät ostotarjouksen

Jos hylkäät ostotarjouksen ja ostotarjouksen tehnyt ostaja Inission AB saa määräysvallan sekä oikeuden lunastaa koko osakekannan (yli 90 % Enedo Oyj:n osakkeita), osakesäästötilillä olevat Enedo Oyj:n osakkeet tulee ennen lunastusmenettelyn alkamista joko myydä tai hyväksyä ostotarjous. Lunastusmenettelyssä saatavaa väliaikaista "oikeus lunastushintaan" osaketta ei saa säilyttää osakesäästötilillä.

Jos et ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin, OP:lla on oikeus irtisanoa osakesäästötilisi, muuttaa säästövarasi rahaksi ja suorittaa ne sinulle vero- tai muista seuraamuksista riippumatta. Arvopapereiden arvo määräytyy tällöin realisoinnista saadun todellisen kauppahinnan mukaan. Vähennämme kauppahinnasta hinnaston mukaiset muut kulut ja palkkiot.

Toimi näin, jos hyväksyt ostotarjouksen

  • Tutustu tällä sivulla esitettyihin ostotarjoukseen liittyviin ohjeisiin.
  • Täytä sähköinen vastauslomake, jolla voit hyväksyä ostotarjouksen.

Toimeksiannon on oltava OP:ssa viimeistään 27.9.2022, tai jos jälkikäteistä tarjousaikaa on jatkettu, kaksi (2) pankkipäivää ennen jälkikäteisen tarjousajan päättymistä. Tämän jälkeen ostotarjouksen voi hyväksyä päättymispäivään asti soittamalla asiakaspalveluumme 0100 0500 (pvm/mpm).

Ostotarjouksen voi hyväksyä ainoastaan ehdoitta ja osakesäästötilikohtaisesti kaikkien omistettujen osakesäästötilillä olevien osakkeiden osalta.

Tarjouksentekijä vastaa tarjottujen osakkeiden kaupasta mahdollisesti Suomessa perittävästä varainsiirtoverosta. Ostotarjouksen hyväksyminen ostotarjouksen ehtojen mukaisesti ei aiheuta sinulle mitään kuluja. Hyväksyessäsi ostotarjouksen osakesäästötililläsi oleviin osakkeisiin kirjataan luovutusrajoitus. 

Jos olet ostanut lisää osakkeita hyväksyttyäsi ostotarjouksen ja luovutusrajoituksen säilytystilillesi kirjaamisen jälkeen, sinun on erikseen hyväksyttävä ostotarjous näiden osakkeiden osalta toimittamalla kyseisistä osakkeista erillinen ostotarjouksen hyväksymislomake. Ota tässä tapauksessa yhteys omaan osuuspankkiisi.

Keskeisiä päivämääriä

8.9.2022 Ostotarjouksen tarjousaika alkaa 
27.9.2022 Ostotarjouksen hyväksynnän toimeksianto oltava OP:ssa
29.9.2022 Ostotarjouksen tarjousaika päättyy
 
Ostotarjouksen toteuttamisen edellytykset on kuvattu tarjousasiakirjassa. Tarjouksentekijä pidättää itsellään oikeuden luopua mistä tahansa ostotarjouksen toteuttamisen edellytyksestä tai peruuttaa ostotarjous sen ehtojen mukaisesti. Ostotarjouksen ehdot ja ostotarjoukseen liittyvä tarjousasiakirja ovat luettavissa Inission AB:n sivuilla.