ETF-sijoittaminen ja ETF-rahastot

KAMPANJA

ETF-kaupankäynti 0 €

Hajauta sijoituksiasi helposti ja tehokkaasti kansainvälisille markkinoille yhden tai useamman ETF-rahaston kautta. Osuuspankin omistaja-asiakkaana käyt ETF-kauppaa kuluitta vuonna 2020.

Tutustu etuun
Lue lisää Sulje
1

ETF-rahasto on kustannustehokas tapa sijoittaa

ETF:t ovat helppo, edullinen ja tehokas vaihtoehto sijoittajan salkkuun. Ne ovat hyvä vaihtoehto sijoittajalle, joka sietää riskiä, tavoittelee hyvää tuottoa ja arvostaa kustannustehokkuutta.

2

Kaupankäyntiä pörssissä reaaliajassa

ETF-rahastoilla käydään kauppaa pörssissä osakkeiden tavoin. Voit ostaa ja myydä ETF:iä pörssin aukioloaikoina.

3

ETF tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia

ETF:ien kautta voit sijoittaa lähes mihin tahansa, sillä niitä on tarjolla lukematon määrä. Voit sijoittaa esimerkiksi tietylle maantieteelliselle alueelle, eri toimialoille, raaka-aineisiin, valuuttoihin tai korkoihin.

Mikä on ETF?

ETF:t (Exchange Traded Fund) eli indeksiosuusrahastot ovat sijoitustuotteita, jotka sijoittavat varansa automaattisesti eri osakkeisiin seuraamansa indeksin mukaisesti. ETF-rahastot ovat pääasiassa passiivisia rahastoja, eikä niillä ole aktiivisia salkunhoitajia. Tämän vuoksi ETF-sijoittaminen on erittäin kustannustehokasta. ETF-rahastoilla käydään kauppaa pörssissä osakkeiden tapaan.

Op.fi:ssä voi käydä tällä hetkellä ETF-kauppaa Suomen, Ruotsin ja Saksan markkinoilla ja kaupankäynnin kohteena on jo yli 700 eri ETF:ää. ETF-sivultamme löytyy valmiita listoja, joissa ETF:iä on jaoteltu valmiiksi esimerkiksi maantieteellisen markkinan tai tietyn teeman, kuten megatrendien ja vastuullisuuden mukaisesti. Tutustu myös ETF-hakukoneeseen, jonka avulla voit hakea ETF:iä useilla eri kriteereillä.

Välitämme vain markkinointiluvallisia ETF-tuotteita eli ne pitää olla rekisteröity Suomeen.

 

ETF-rahastot (pörssinoteeratut indeksirahastot)

Vaikka ETF-tuotteet ovat pääsääntöisesti passiivisia indeksirahastoja, löytyy markkinoilta hyvin erilaisia ETF-rahastoja. Käänteisen ETF:n avulla sijoitat kohdeindeksin kehityksen nähden päinvastaisesti, jolloin ETF:n arvo nousee, kun osakemarkkinat laskevat. Vivutettu ETF puolestaan tavoittelee esimerkiksi kaksin- tai kolminkertaista tuottoa kohdeindeksiin verrattuna.

Useimmiten ETF-rahasto maksaa osuuksilleen tuottoa, joka perustuu rahaston omistuksille maksettuihin osinkoihin Tuotonmaksupäivät vaihtelevat indeksiosuusrahaston mukaan. Tuottoa maksetaan pääsääntöisesti kuukausittain, neljännesvuosittain, puolivuosittain tai vuosittain. Osa ETF-tuotteista ei maksa osinkoja ulos, vaan sijoittaa osingot uudelleen ETF:n sisällä. Tällä tavalla myös ETF-osuuden arvo nousee.

ETF:ien luovutusvoitoista ja tuotoista maksetaan veroa pääomatuloveroprosentin mukaisesti. Tarkemmat tiedot verotuksesta löydät esimerkiksi Verohallinnon sivuilta.

Miten aloitan ETF-sijoittamisen?

Tarvitset ETF-sijoittamisen aloittamiseen osakesijoittamisen palvelupaketin.

Tutustu laajaan ETF-valikoimaan hakukoneemme avulla. Kun olet löytänyt tarpeisiisi sopivan ETF:n, tutustu rahaston avaintietoasiakirjaan ja -esitteeseen. Ne kertovat, millaisesta tuotteesta on kyse ja mistä sen seuraama indeksi rakentuu.

Voit tehdä kaupat op.fi:ssä normaalin osaketoimeksiannon tavoin. Sinun tulee aina kuitata, että olet tutustunut ETF:n avaintietoasiakirjaan ennen toimeksiannon hyväksymistä. Kaupankäyntipalkkio on sama kuin osakekaupankäynnissä ja määräytyy markkinapaikan mukaan. Tutustu hinnastoon täällä.

Omistaja-asiakkaana käyt ETF-kauppaa kuluitta vuonna 2020. Jos haluat aloittaa sijoittamisen ETF-rahastoihin, etkä ole vielä omistaja-asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi täällä.

Osakesijoittamisen palvelut tarjoaa Osuuspankki.