Sarastus

Kansainvälinen osakesijoittaminen

Laajenna sijoitusavaruuttasi. Tarjolla tuhansia osakkeita jopa 14 eri markkinapaikalta ympäri maailmaa.
1

Lisää vaihtoehtoja

Saatavillasi on tuhansittain osakkeita jopa 14 eri markkinapaikalta ympäri maailmaa ja lisäksi yli 700 eri ETF:ää.

2

Edullista

Teet kaupat ulkomaisilla osakkeilla samoilla prosentuaalisilla hinnoilla kuin kotimaiset osakkeet. Vähimmäismaksu per toteutunut toimeksianto on 8 euroa.

3

Helppoa

Tuttua ja helppoa, teet kauppaa ulkomaisilla osakkeilla kuin kotimaisilla. Valuutanvaihtokin tapahtuu automaattisesti jos teet kauppaa muilla kuin euromääräisillä osakkeilla.

Lisää vaihtoehtoja ja helppoa kuin suomalaisiin osakkeisiin sijoittaminen

Kansainväliset osakemarkkinat laajentavat sijoittajan vaihtoehtoja. Ulkomailta voi esimerkiksi ostaa monia tuttuja yhtiötä, joiden tuotteiden kanssa olemme tekemisissä päivittäin. Lisäksi kansainväliset markkinat tarjoavat laajan valikoiman ETF-indeksiosuusrahastoja.

Vaatimukset kansainvälisen osakekaupankäynnin aloittamiseen ovat samat kuin kotimaisen osalta etkä tarvitse sitä varten erillistä säilytystä. Jos jo käyt kotimaista osakekauppaa, voit heti aloittaa kaupankäynnin myös ulkomailla.

Käydessäsi kauppaa muilla kuin euromääräisillä osakkeilla, tulee sinun huomioida myös valuutanvaihtokulut. Sinun ei tarvitse huolehtia itse valuutanvaihdosta, vaan se tehdään automaattisesti sinun puolestasi. Valuutanvaihdon kulu on 0,30 prosenttia kauppasummasta ja se lasketaan OP Yrityspankin käyttämästä keskikurssista, joka päivittyy neljä kertaa päivässä.

Voit sijoittaa OP-verkkopalvelun kautta tällä hetkellä jopa 14 eri markkinapaikalle ja saatavillasi on tuhansittain osakkeita seuraavilta markkinoilta: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Saksa, Hollanti, Belgia, Ranska, Portugali, Italia, Espanja, Sveitsi, Kanada ja USA.

Mitä pitäisi huomioida kansainvälisessä sijoittamisessa?

Käydessäsi kauppaa kansainvälisillä osakkeilla huomioi seuraavat asiat:

 • kotimaisesta kaupankäynnistä poikkeavat kaupankäynti- ja säilytyskulut sekä mahdolliset selvityskulut
 • verotuskäytännöt ja euroalueen ulkopuolelle sijoitettaessa valuuttakurssiriski
 • mahdollisesti käytössä olevat pörssierät
 • kotimaan kaupankäynnistä poikkeavat toimeksiantojen pituudet sekä muut kyseiseen pörssiin kohdistuvat erityispiirteet.

USA:n kaupankäynnissä tulee huomioida QI-asiakirjavaade. Jos kaupankäynti USA:n osakemarkkinalla ei onnistu, ota yhteyttä omaan osuuspankkiisi ja asia hoidetaan kuntoon.

Kansainvälisessä osakesijoittamisessa on huomioitava markkinakohtaiset poikkeamat palkkioiden ja erilaisten transaktioverojen osalta. Muun muassa Ranskan valtio perii suurimpien ranskalaisyhtiöiden osakkeiden ostotapahtuman yhteydessä 0,30 %:n suuruisen transaktioveron. Myös espanjalaisyhtiöiden ostotapahtuman yhteydessä peritään 0,20 %:n suuruinen transaktiovero 14.1.2021 alkaen. Espanjan valtio perii veron sellaisten yritysten osakkeiden ostoista, joiden markkina-arvo ylittää 1 miljardin euron.

Kansainvälisiä osaketoimeksiantoja voi tehdä op.fi:n lisäksi kaikissa OP Ryhmän konttoreissa.

Kiinnostuitko? Näin aloitat osakesijoittamisen

Tarvitset osakesijoittamisen aloittamiseen arvopaperisäilytyksen, arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen ja rahatilin. Arvopaperisäilytys ja arvo-osuustili sisältyy automaattisesti kaikkiin osakesijoittajan palvelupaketteihimme.

Mikäli sinulla ei vielä ole verkkopalvelusopimusta OP:n verkkopalvelun käytöstä, ole yhteydessä lähimpään Osuuspankkiin tai voit jättää yhteydenottopyynnön.

Jos olet jo OP:n verkkopalvelun käyttäjä, voit avata itsellesi sopivan osakesijoittajan palvelukokonaisuuden verkkopalvelussa.

Mikäli arvopaperisäilytyksesi siirtyy OP:hen toisesta säilyttäjäyhteisöstä, varaudu 5 arkipäivän katkoon osakekaupankäynnissäsi.

Osakesijoittamisen palvelut tarjoaa Osuuspankki. Muistathan, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan.  
    
  
  
  
  
                        Digi
Arvo-osuustili ja osakesijoittajan palvelupaketti
Aloita osakesijoittaminen avaamalla arvo-osuustili ja osakesijoittajan palvelupaketti.