Taivas kuvattuna pilvenpiirtäjien välistä.

Miksi sijoittaa osakkeisiin?

Osakkeet ovat pitkällä aikavälillä tuottavin sijoituskohde. Osakkeet sopivat korkeaa tuottoa hakevalle sijoittajalle, joka sietää myös markkinoiden heilahteluja. Tuotto koostuu osakkeen arvonnoususta sekä osingoista.

OP-verkkopalvelussa voit käydä kauppaa kotimaisten osakkeiden lisäksi useilla ulkomaisilla osakemarkkinoilla. Kaupankäynti on helppoa ja OPn palkittu osaketutkimus kertoo sinulle mitä kotimaisia osakkeita kulloinkin kannattaa ostaa.

Osakkeiden lisäksi sinun kannattaa tutustua laajaan ETF- ja ETC-valikoimaamme. Nämä pörssilistatut rahastot ja raaka-aineet tarjoavat piensijoittajalle sijoituskohteita kaikkialta maailmasta.

Mitä tarvitset, jotta voit aloittaa osakesijoittamisen?

Osakesijoittamisen aloittamiseen tarvitset arvopaperisäilytyksen ja arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen sekä pankkitilin.

Mikäli sinulla ei vielä ole verkkopalvelusopimusta OP-verkkopalvelun käytöstä, saat kaikki tarvittavat palvelut lähimmästä osuuspankista.

Siirrä osakesäilytys OPhen

Voit myös siirtää säilytyksesi toisesta pankista OPhen. Pyydä nykyiseltä osakevälittäjältä osakkeiden hankintahinnat ennen siirtoa ja toimita ne omaan osuuspankkiisi, niin päivitämme ne järjestelmäämme. Säilytyksen siirrossa kaupankäyntiin säilytyksessä olevilla arvopapereilla tulee 5 arkipäivän katko.