DNV AS:n tekemä julkinen ostotarjous Nixu Oyj:n osakkeista 28.2.2023–17.4.2023

DNV AS tarjoaa käteisvastikkeena 13,00 euroa jokaisesta Nixu Oyj:n osakkeesta.

Mahdollisesta käteisvastikkeen korotuksesta, tarjousajan jatkamisesta tai keskeyttämisestä ilmoitetaan pörssitiedotteella.

Huomioi mahdollinen lunastusmenettely, jos hylkäät ostotarjouksen

Jos hylkäät ostotarjouksen ja ostotarjouksen tehnyt ostaja DNV AS saa määräysvallan, sekä oikeuden lunastaa koko osakekannan (yli 90 % Nixu Oyj:n osakkeita), osakesäästötilillä olevat Nixu Oyj:n osakkeet tulee ennen lunastusmenettelyn alkamista joko myydä tai hyväksyä ostotarjous. Lunastusmenettelyssä saatavaa väliaikaista "oikeus lunastushintaan" osaketta ei saa säilyttää osakesäästötilillä.
 
Jos et ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin, OP:lla on oikeus irtisanoa osakesäästötilisi, muuttaa säästövarasi rahaksi ja suorittaa ne sinulle vero- tai muista seuraamuksista riippumatta. Arvopapereiden arvo määräytyy tällöin realisoinnista saadun todellisen kauppahinnan mukaan. Vähennämme kauppahinnasta hinnaston mukaiset muut kulut ja palkkiot.

Toimi näin, jos hyväksyt ostotarjouksen

1. Tutustu tässä kirjeessä esitettyihin ostotarjoukseen liittyviin ohjeisiin.
2. Täytä sähköinen vastauslomake, jolla voit hyväksyä ostotarjouksen.
 
Toimeksiantoja voi tehdä ostotarjouksen alettua ja niiden on oltava OP:ssa viimeistään 13.4.2023, tai jos tarjousaikaa on jatkettu, kaksi (2) pankkipäivää ennen jatketun tarjousajan päättymistä. Tämän jälkeen ostotarjouksen voi hyväksyä päättymispäivään asti soittamalla asiakaspalveluumme 0100 0500 (pvm/mpm).
 
Ostotarjouksen voi hyväksyä ainoastaan ehdoitta ja osakesäästötilikohtaisesti kaikkien omistettujen osakesäästötilillä olevien osakkeiden osalta.
 
Tarjouksentekijä vastaa tarjottujen osakkeiden kaupasta mahdollisesti Suomessa perittävästä varainsiirtoverosta. Ostotarjouksen hyväksyminen ostotarjouksen ehtojen mukaisesti ei aiheuta sinulle mitään kuluja. Hyväksyessäsi ostotarjouksen osakesäästötililläsi oleviin osakkeisiin kirjataan luovutusrajoitus. 
 
Jos olet ostanut lisää osakkeita hyväksyttyäsi ostotarjouksen ja luovutusrajoituksen säilytystilillesi kirjaamisen jälkeen, sinun on erikseen hyväksyttävä ostotarjous näiden osakkeiden osalta toimittamalla kyseisistä osakkeista erillinen ostotarjouksen hyväksymislomake. Ota tässä tapauksessa yhteys omaan osuuspankkiisi.

Peruutusoikeus

Hyväksymisen voi perua kirjallisesti konttorissa ennen tarjousajan päättymistä. Hyväksytyn ostotarjouksen perumisesta voidaan periä palvelumaksu.

Keskeisiä päivämääriä
 
28.2.2023    Ostotarjouksen tarjousaika alkaa 
13.4.2023    Ostotarjouksen hyväksynnän toimeksianto oltava OP:ssa
17.4.2023    Ostotarjouksen tarjousaika päättyy
24.4.2023    Ostotarjouksen toteutuskauppojen selvitys, arviolta
 
Ostotarjouksen toteuttamisen edellytykset on kuvattu tarjousasiakirjassa. Tarjouksentekijä pidättää itsellään oikeuden luopua mistä tahansa ostotarjouksen toteuttamisen edellytyksestä tai peruuttaa ostotarjous sen ehtojen mukaisesti. Ostotarjouksen ehdot ja ostotarjoukseen liittyvä tarjousasiakirja ovat luettavissa Nixu Oyj:n sivuilla.