Raute Oyj:n merkintäoikeusanti 30.5.–13.6.2023

Toimi näin, jos haluat osallistua antiin tai myydä merkintäoikeuksia

  • Tutustu tällä sivulla esitettyihin merkintäoikeusantiin liittyviin ohjeisiin. 
  • Täytä sähköinen vastauslomake, jolla voit merkitä tarjottavia osakkeita tai myy merkintäoikeuksia osakekaupankäynnin tavoin. Löydät näihin linkit sivun lopusta.
Merkintätoimeksiannon on oltava OP:ssa viimeistään 9.6.2023, jonka jälkeen merkintöjä voi tehdä päättymispäivään asti soittamalla asiakaspalveluumme 0100 0500 (pvm/mpm) tai käymällä OP Ryhmän konttorissa.
 

Merkintäoikeudet ja osakemerkinnän maksu

Sait osakeannin täsmäytyspäivänä 25.5.2023 osakeomistuksesi mukaan arvo-osuustilillesi yhden (1) merkintäoikeuden jokaista omistamaasi yhtä (1) olemassa olevaa osaketta kohden. Merkintäoikeudet kirjattiin arvo-osuustilillesi 26.5.2023, joten pääset tarkistamaan merkintäoikeutesi op.fi-palvelusta. Jos olet epävarma paljonko voit merkitä tarjottavia osakkeita merkintäoikeuksillasi, näet tiedon kotiin saapuvasta kirjeestä. Voit myös laskea tarjottavien osakkeiden määrän seuraavan yleisesimerkin avulla.
 
Sait osakeannin täsmäytyspäivänä osakeomistuksesi mukaan arvo-osuustilillesi yhden (1) merkintäoikeuden jokaista omistamaasi yhtä (1) olemassa olevaa osaketta kohden: 
103 osaketta -> 103 merkintäoikeutta
Viisi (5) merkintäoikeutta oikeuttaa yhden (1) tarjottavan osakkeen merkintään:
103 / 5 = 20,6 -> pyöristys alas lähimpään tasalukuun = 20
20 * 1 = 20 uutta tarjottavaa osaketta
 
  • Ensisijainen merkintäoikeus: Viidellä (5) merkintäoikeudella voit merkitä yhden (1) tarjottavan osakkeen hintaan 7,35 euroa osakkeelta.
  • Toissijainen merkintäoikeus: Osakkeenomistajilla ja muilla sijoittajilla on lisäksi oikeus merkitä ilman merkintäoikeuksia osakkeita, joita ei ole merkitty ensisijaisen merkintäoikeuden perusteella. Ilman merkintäoikeuksia merkityt osakkeet allokoidaan ylimerkintätilanteessa osakeannin ehtojen mukaisesti. Osakekohtainen merkintähinta on 7,35 euroa osakkeelta.
Osakemerkinnän maksu veloitetaan arvo-osuustilisi hoitotililtä merkinnän tekemisen yhteydessä.
 

Merkintäoikeuksien myynti ja kaupankäynti uusilla osakkeilla

  • Jos et halua merkitä tarjottavia osakkeita osakeannissa, voit myydä merkintäoikeudet Nasdaq Helsingissä, jossa merkintäoikeudet ovat kaupankäynnin kohteena 30.5.2023 ja 7.6.2023 välisenä aikana. Merkintäoikeuksien ISIN-koodi on FI4000552906 ja kaupankäyntitunnus RAUTEU0123. Merkintäoikeuksien myynnin voit tehdä OP-mobiilissa osakekaupankäynnin tavoin. 
  • Jos ostat lisää merkintäoikeuksia, muista tehdä erikseen osakkeiden merkintätoimeksianto myös ostamiesi merkintäoikeuksien osalta. 
  • Merkintäoikeudet, joita ei ole myyty tai käytetty tarjottavien osakkeiden merkintään ennen merkintäajan päättymistä, raukeavat arvottomina.
  • Merkintäoikeuksilla merkityt tarjottavat osakkeet otetaan kaupankäynnin kohteeksi väliaikaisena osakelajina, ISIN-koodi FI4000552914, kaupankäyntitunnus RAUTEN0223, Nasdaq Helsingissä arviolta 14.6.2023. Tarjottavat osakkeet yhdistetään nykyiseen osakelajiin arviolta 20.6.2023.

    Tärkeitä lisätietoja saat tutustumalla osakeannin Finanssivalvonnan hyväksymään esitteeseen ja ehtoihin.
Myös alaikäisten huoltajat ja muiden edustettavien asiakkuuksien (valtuutus-, edunvalvonta- ja kuolinpesäasiakkaat) edustajat voivat tehdä toimeksiannot linkkien kautta. 

Jos kyseessä on yhteisomisteinen arvo-osuustili, täytä kirjeen mukana saapuva vastauslomake. Tarvitsemme vastaukseen kaikkien tilinomistajien allekirjoitukset.