Rahastot ja rahastosäästäminen

Olemme koonneet tälle sivulle rahastot sekä ajankohtaiset uutiset ja sisällöt, joiden aiheina ovat rahastosijoittaminen ja rahastosäästäminen. Lisäksi sivulla on säästämisen laskuri, jolla voit laskea, paljonko voisit sijoittaa ja säästää rahastoihin.

Miten aloittaa rahastosijoittaminen?

Helppo tapa saada raha poikimaan, on siirtää säännöllisesti tietty summa rahastoon. Moni aloittaa rahastosijoittamisen helpoilla säästäjän rahastoilla. Meiltä löydät laajan valikoiman myös muita rahastoja, kuten osakerahastoja, indeksirahastoja sekä vastuullisen sijoittamisen rahastoja.

Kannattaako rahastosijoittaminen?

Rahastoissa varat sijoitetaan korko- ja osakemarkkinoille, joten pidemmällä aikavälillä niiden tuotto-odotus on parempi kuin pankkitilillä. Eri rahastojen tuotto-odotusten laskeminen käy helposti rahastosäästämisen laskurilla. Voit vertailla tuottolaskurin avulla eri sijoitussummien tuotto-odotuksia ja löytää omaan tilanteeseesi ja tavoitteisiisi sopivimmat rahastosijoittamisen muodot.

Miten indeksirahasto eroaa muista rahastoista?

Indeksirahastot ovat sijoitustyyliltään passiivisia rahastoja. Ne seuraavat kohdemarkkinan ennalta määrätyn indeksin kehitystä, kun taas aktiivisesti hoidettujen rahastojen tavoitteena on voittaa indeksi aktiivisella salkunhoidolla. Tästä syystä indeksirahastojen kustannusrakenne on useimmiten aktiivisesti hoidettuja rahastoja edullisempi.

Sijoita helposti asuntoihin ja metsään

Kiinteään omaisuuteen, kuten metsään, asuntoihin ja liiketiloihin, sijoittaminen rahaston kautta on vaihtoehto sijoitusasunnon ostamiselle. Kiinteään omaisuuteen sijoittavat rahastot mahdollistavat vakaan tuoton osakemarkkinoista riippumatta. Rahastojen avulla pääset mukaan asunto- ja metsäsijoittamiseen helposti pienelläkin summalla. Rahastot myös hajauttavat hyvin sijoitussalkkusi riskiä.

Vaikuta sijoittamalla vastuullisiin rahastoihin

Vastuullisen sijoittamisen rahastot tarjoavat keinon vaikuttaa säästämällä. Vastuullinen rahastosijoittaminen huomioi kestävän kehityksen näkökulman. Sijoitukset keskittyvät esimerkiksi sektoreille, joilla korostuu eettisyys, ilmastonmuutoksen ehkäiseminen tai vaikkapa puhdas vesi.

Kehittyvien markkinoiden rahastot

Kehittyvien markkinoiden rahastot, kuten Aasian rahasto ja Venäjän rahasto, tarjoavat sijoituksillesi korkeaa tuottopotentiaalia. Rahastot sijoittavat varansa voimakkaasti kasvaville markkinoille. Ne sopivat tuottohakuiselle, pitkän aikavälin sijoittajalle joko kertasijoituksina tai säännöllisenä kuukausisäästämisenä.

Rahastosijoittaminen on omistaja-asiakkaalle edullista

Omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat nyt melkein kaikkia rahastojamme ilman kuluja. Poistimme melkein kaikista rahastoista merkintä-, lunastus ja vaihtopalkkiot. Tutustu omistaja-asiakkaan rahanarvoisiin etuihin.

Tutustu rahastojulkaisuihin ja sijoitusrahastoihimme

Rahastoesitteistämme ja sijoitusrahastolistauksestamme löydät lisätietoa rahastosijoittamisesta ja rahastosäästämisestä. Lisäksi voit tutustua rahastojen tilinpäätöslukuihin ja ajankohtaiseen sijoitusmarkkinainformaatioon. Lue lisää rahastojulkaisuista.

Tietoa ja inspiraatiota rahastosäästämiseen ja sijoittamisen aloittamiseen

Katso kaikki sijoittamisen ratkaisut op.fi:ssä.Tutustu myös sijoittamisen aloittamiseen ja sijoitusoppaasemme op.mediassa.