Rahastot ja rahastosäästäminen

Aloita rahastosäästäminen jo tänään ja löydä parhaat rahastot. Rahastoihin säästäminen ja sijoittaminen on helppo ja vaivaton tapa tavoitella tuottoja. Omistaja-asiakkaana ostat ja myyt lähes kaikkia rahastoja maksutta.

 

 

Miten aloitan säästämään rahastoihin?

Aloittaa voit helposti OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa tekemällä kertasijoituksen tai kuukausisäästämällä. Voit muuttaa säästettävää summaa, laittaa säästämisen tauolle, vaihtaa rahastoa tai myydä rahastosi. Saat rahat tilillesi normaalisti 1–2 arkipäivässä. 

Kannattaako rahastoihin säästäminen ja sijoittaminen?

Rahastoihin säästäminen ja sijoittaminen on paras tapa säästää ja sijoittaa, jos ei halua seurata pörssikursseja tai analysoida osakkeita. Tilille säästämällä rahoillasi ei ole mahdollisuutta tuottaa ja inflaatio syö rahojesi arvoa.

Rahastoissa varat sijoitetaan korko- ja osakemarkkinoille, jolloin pitkällä aikavälillä voit odottaa säästämillesi rahoille tuottoa. Tutustu eri rahastoihin ja niiden tuotto-odotuksiin ja valitse juuri sinulle parhaat rahastot säästämiseen ja sijoittamiseen.

Miten indeksirahasto eroaa muista rahastoista? 

Indeksirahastolla voit tavoitella pörssin keskimääräistä tuottoa kuluilla vähennettynä. Indeksirahastot tavoittelevat indeksin mukaista tuottoa, kun taas aktiivisesti hoidetut rahastot indeksiä parempaa tuottoa. Indeksirahastojen hallinnointipalkkio on yleensä pienempi kuin tavallisessa aktiivisesti hoidetussa rahastossa.

Mitkä rahastot nyt kannattaa valita?

Mihin rahastoihin sijoittaa juuri nyt? Kokoamme joka kuukausi asiantuntijoiden rahastoideat, jotta rahastoihin säästäminen ja sijoittaminen olisi vieläkin helpompaa.

Katso parhaat rahastot 2024

 

Tämä on mainos. Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy, jonka asiamiehenä osuuspankki toimii. Seuraavista erikoissijoitusrahastoista veloitetaan normaalit kaupankäyntikulut: OP-Palvelukiinteistöt, OP-Metsänomistaja, OP-Vuokratuotto ja OP-Alternative Portfolio. OP-bonuksia ei kerry R2 Crystal -rahastosta ja rahastojen instituutiosarjoista.